După eșecul lamentabil de la Sibiu, partidă în care am uitat să jucăm fotbal, meciul venit imediat, în compania Botoșaniului venea cum nu se poate mai prost. Bucovinenii pe val, noi de-abia mai ținem capul la suprafață, oaspeții cu o idee de joc cât de cât, noi cu ”focu la ei”…Cum să fii relaxat, cum să nu te gândești la ce e mai rău, adică la încă o gherlă…când practic cel mult o jumătate din haită mai e cu gândul la fotbal…Cum?

PRIMA REPRIZA

Începe mizerabil, cu Florescu executând bine o lovitură liberă, mingea ricoșează la Țicu care nu e pregătit de nicio culoare așa că bășica se lovește pur și simplu de el și apoi ajunge din nou în fața porții, nu reușim să respingem așa că Miron(5) se întinde și lovește din cădere un balon care e cules din plasă de Zima : 0-1! Hai că totuși e devreme, timp mai e berechet dar ce folos că plumbul e la noi în picioare,; Ofosu(12) încearcă și el poarta dar Zima e atent și reține apoi îndrăznim și noi ceva, Hanca pătrunde pe dreapta, centrare așa și așa, Kukic nu reține și Musi ii suflă mingea, apoi se zbate și Jair și îi trimite perfect mingea lui Irobiso(13) care pune latul și egalează : 1-1! Da, hai că ne mai revenim un pic, chiar un pic mai mult, pentru că Grozav(25) pătrunde pe stânga, fentă și șut cu stângul dar Kukic e acolo unde trebuie și respinge apoi șutul lui Irobiso e blocat și jocul intră într-o perioadă de acalmie. Care e spartă de Florescu(45) cu un șut bombă,scos cu greu de Zima, dar scos, într-un corner fără rezultat și echipele merg la vestiare, 1-1 la pauză !

REPRIZA SECUNDA

Nu ne dezmeticim bine că iar o comitem în apărare, Kaprof(46) pătrunde pe dreapta și șut în diagonală care se duce puțin pe lîngă…Replicăm rapid dar șutul lui Hanca(47) cu stângul e dezolant din poziție favorabilă după care iar nu prea se mai întâmplă nimic pînă când zvârluga Musi(66) ia o acțiune pe cont propriu, pătrunde în careu e busculat evident de Miron dar arbitrul, unul cu mari lacune în meseria pe care și-a ales-o, lasă jocul să continue. Noroc cu VAR că l-a tras de ce l-o fi tras ca să revină la decizia clară : penalty! Execută Hanca(!)(71) modest, Kukic ghicește colțul și noi, ăștia din tribună, mai avem de tras. Ce să zic, e bine și egal, că oricum iar nu mai jucăm aproape nimic, lovitură liberă Mouaddib, Meijers sare dar nu trimite decăt o lumânare, unde ești Zima că e pe șase metri?..dar Zima alunecă și rămâne pe linia porții, Ișfan sare doar ca să nu fie gabor, Sadiku(87) e mai iute ca Huja și ne punem mâinile în cap pentru că tacâmul e complet: 1-2! Musi(90) mai încearcă o pătrundere și un șut la bara a doua care nu nimerește poarta și norii se adună desupra lui Ilie Oană..Fluier final : 1-2!

Dezastru? Nu chiar. Dar dacă vom continua așa nu va fi deloc bine. Sună periculos….dar se poate și mai jos…Petrolule, trezește-te!

”A fost un meci sub semnul echilibrului. Am început repriza a doua foarte prost, dar după ne-am revenit. Acel moment psihologic a fost decisiv asupra jocului. Acel penalty. Noi la nivelul taliei suntem mai bine decât adversarul și am primit gol la acea fază. Situația noastră s-a complicat foarte mult în ultimele etape. Săptămâna viitoare vom întâlni un adversar mult mai dificil. Suntem la mâna noastră. Eu asta le-am spus băieților. Trebuie să ridice capul din pământ. Ne pare foarte rău că i-am supărat pe suporteri. Nu este plăcut în primul rând pentru noi să avem aceste emoții. Vom face tot ce depinde de noi să ne salvăm. Hanca a fost primul executant de pe listă. Hanca a fost un executant și la Dinamo și în Polonia. Este un executant foarte bun. La antrenamentul de ieri am avut șase executanți și a bătut foarte bine. Nu a fost o execuție fericită. A fost un moment psihologic și a înclinat balanța. Mai sunt două meciuri. Pe mine mă preocupă foarte mult că am primit trei goluri din fază fixă în ultimele două meciuri. Din punctul meu de vedere, responsabilitatea și concentrarea trebuie să fie foarte mari la fazele fixe.”, a spus Laszlo Balint la flash-interviu.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul – FC Botoșani 1-2 (1-1)

Marcatori: Irobiso (12)/Miron (5), Sadiku (87).

FC Petrolul: Zima – Hanca, Papp, Meijers, Țicu (cpt) (80 Huja) – Seto, Jyry (65 Dumitriu) – Musi, Jair (80 Ișfan), Grozav (89 Garutti) – Irobiso (80 Berisha). Antrenor: Laszlo Balint.

Vizualizari: 101 views

Foto: FCPetrolul.ro