Meci greu, in compania UTA, chiar daca noi venim dupa victoria tonica de la Cluj in timp ce ei s-au poticnit pe teren propriu. Cea mai mare greseala ar fi sa ne culcam pe o ureche si sa nu tratam meciul cu maxima seriozitate, zona minata e totusi atat de aproape!

PRIMA REPRIZA

Oaspetii pornesc mai cu avant si Freitas(5) trimite deloc rau putin pe langa din afara careului.Nu ne gasim ritmul, mai rau, Huja o comite grav, Luckassen pasa simpla la Omondi(9) ramas singur cu Zima, e gata….ba nu e pentru ca uriasul nostru acopera toata sau el stie ce face ca basica il loveste in cap si se duce peste poarta! Nu prea e bine ca au inceput gloantele sa suiere…Hai ca trebuie sa ne revenim si o facem in stil mare, balonul circul pe traseul Musi-Hanca-Grozav(11) ultimul dribleaza cu dreptul si catapulteaza cotofana cu stangul langa bara : 1-0! Hai pe ei si cu golul doi sa stam si noi linistiti, combinatie frumoasa Jyru-Irobiso-Grozav(13) dar ultimul trage cu dreptul in plasa exterioara si apoi meciul intra intr-o perioada prelungita de lupte surde la mijlocul terenului…1-0 ! Scor la pauza!

REPRIZA SECUNDA

Nu prea ne dezmeticim bine ca aradenii au trecut deja la treaba : Imoh(47) trimite cu capul dar Zima se remarca din nou – pentru a cata oara? – apoi Freitas(47) trage cu sete si balonul deviat se duce putin de tot pe langa. Nu prea e bine ca nu am intrat inca in joc deloc. Dupa care continuam sa nu ne trezim, Omondi(55) face cam ce vrea el prin preajma careului nostru mare si ca sa fie tacamul complet trimite cu dreptul elegant, la vinclu, 1-1! Stai ca e VAR, la ce ar fi de comentat? Ah, la hentul lui Luckassen de dinainte! Care o fi fost, poate, hai sa zicem ca a fost, cert e ca VAR-ul ne-a devenit prieten si ca tabela nu se modifica, e 1-0 in continuare pentru noi. Pana cand? Pana cand om mai da una sa ne calmam o data.
Poate acum, Musi(70) scapa superb pe dreapta, intra in careu si suteaza din unghi, tare si imprecis, in loc sa il serveasca pe Berisha venit bine din spate! De ce, Alex? Ramanem sus, combinatie Berisha-Grozav-Isfan(71) sut cu stangul si Iacob apara! La naiba! Nici acum, dar asaltul continua, Isfan(75) controleaza mingea, inainteaza dar suteaza un pic prea repede si mingea se duce pe langa…Oaspetii e clar ca au frisoane de la tabela si ca nu vor sa se termine asa, Luckassen(76) isi incearca norocul dar mingea se duce peste, apoi intra iar in peisaj Omondi care croseteaza cum vrea si ce vrea, pasa inteligenta pana la Capusa, venit bine pe flanc si unt pe paine pentru Micovschi(83) care pune latul din sase metri si face 1-1! Nu prea e bine ca am luat gol cu trei fundasi centrali. Ne paralizeaza golul asta si, mai rau, UTA zburda acum pe final, Tudorie(88,90) incearca sa ne ia maul de tot dar prima oara Zima se opune excelent apoi, plecat din pozitie suspecta, trage in plasa laterala. Mai intervine incredibil din pozitie critica Papp in prelungiri si se aude fluierul final: 1-1!

Nu prea e bine. Ca in loc sa producem trei puncte am scos cu chiu cu vai unul singur. Dar putea fi si mai rau, daca eram la box, azi am fi pierdut linistiti.
Nu prea e bine. Si nici prea confortabil cand te uiti la clasament si iti dai seama ca nu prea mai poti sa mai faci vreun pas gresit daca nu vrei sa ajungi la matineu. Dar va fi bine, trebuie sa fie bine. Poate chiar la Sibiu, de ce nu? Hai Petrolul!

”E un rezultat echitabil. UTA a avut șansele ei, dar și noi pe ale noastre. Sunt nemulțumit pentru că am avut probleme mai mari atunci când am crezut că o să fim mai siguri defensiv. Voi avea o discuție cu băieții. Vom analiza ceea ce nu a mers. Trebuie să acceptăm realitatea. Au fost momente în care a apărut o ușoară disperare. Trebuie să ne adunăm rapid. Jucătorii care au venit de pe bancă au adus plusul necesar. Trebuie să rămânem concentrați. Încercăm să obținem puncte la fiecare meci. Suntem o echipă care se poate bate la partea fruntașă a acestui play-out. Trebuie să dăm tot ce avem mai bun.”, a declarat Laszlo Balint, la flash-interviu.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul – UTA Arad 1-1 (1-0)

Marcatori: Grozav (11)/Micovschi (83).

FC Petrolul: Zima – Hanca, Papp, Hanca, Țicu (cpt) – Jyry (87 Dumitriu), Seto – Musi (87 Răducan), Jair (67 Ișfan), Grozav (76 Garutti) – Irobiso (67 Berisha). Antrenor: Laszlo Balint.

Vizualizari: 126 views

Foto: FCPetrolul.ro