Programarea total tâmpită din prima zi de Paști, așa se întâmplă când ești sclavul televiziunilor, a făcut ca meciul cu Oțelul, unul și așa dificil, să devină și mai complicat. Ar fi putut fi un meci de vacanță, dacă am fi bătut Botoșaniul, dar cum nu am fost în stare, trebuie să asistăm acum, la ceas de sărbătoare, cu inima în gât, la o partidă, poate, decisivă pentru viitorul Petrolului…

PRIMA REPRIZA

Începem ceva mai bine și mai cu curaj, chiar dacă probabil că Balint s-a convins și a schimbat sistemul pentru prima dată din primul minut trecînd la 5 fundași, Huja(6) își ia inima-n dinți și șutează de la semidistanțăndar mingea trece pe lângă, apoi Hanca trimite lung către Musi(10), acolo este Zhelev care luftează ca în curtea școlii, al nostru scapă singur cu Pap care îî iese în ăntâmpinare, ezitant și îl faultează în careu, penalty clar și doar galben pentru portarul gălățean. Execută Grozav(11) tare și pe centru, îi demonstrează Lui Balint că etapa trecută a ales greșit și tabela se modifică : 1-0! Nu ne mulțumim cu atât și asta e bine, Musi(12) pătrunde în careu, dribling de efect dar șutul este țopăit și până la urmă defensiva de pe malul Dunării îndepărtează pericolul. După care partida intră într-o perioadă de liniște și pace, cu Oțelul totuși mai periculoasă, un triunghi de efect în jumătatea noastră îl găsește pe Zhelev scăpat din marcaj centrând de pe linia de fund până în zona punctului cu var, acolo unde apare Maciel(40) nemarcat(!) lat și perspectiva unui Paște nefericit ni se dezvăluie în toată splendoarea : 1-1! Dar poate că nu va fi așa pentru că Grozav(45) scapă singur cu Pap, ezită să tragă  din prima și când o face îl ia la țintă pe portarul advers, ocazie mare și ficatul ne doare : 1-1 la pauză!

REPRIZA SECUNDA

Una în care minutele trec și nu se întâmplă mai nimic, noi ne uităm la ceas și parcă nu ne vine să credem că vom juca la Iași cu spectrul retrogradării dându-ne târcoale. Ar mai fi ceva timp, Răducan se bate bate pentru o minge în dreapta, centrare lungă Hanca până la Grozav care trimite cu capul înapoi până la Țicu, șut așa și așa către colțul lung dar pe a cărui direcție se află vulpoiul Berisha(80) care e o secundă mai deștept și mai inspirat decât M.Silva și împinge bășica lângă bară, în plasă : 2-1! și stadionul învie și el…Ișfan(89) își reglează tirul și expediază un trasor superb dar coțofana se duce razant cu transversala și fluierul final ne readuce sărbătoarea în suflete : 2-1, rezultat cu care se încheie partida!

Până la urmă a ieșit bine. Cu efort,sacrificii, nervi tociți și multă incertitudine. Acum va trebui să vină vremea analizelor și, mai ales, a rezolvării problemelor. Pentru că nu sunt nici mici, nici puține. Dar despre asta va fi timp să vorbim, acum, că ne-am liniștit, să ne bucurăm de aceste zile sfinte de sărbătoare și să îi mulțumim încă o dată lui Bart pentru tot ce a făcut pentru Petrolul. Paște fericit și liniștit, petroliști!

”Respirăm ușurați. Trebuie să încep prin a-i felicita pe băieți pentru că au înțeles importanța momentului. Trebuia să tratăm acest meci ca pe o finală. Nu am câștigat nicio medalie, în schimb ne-am câștigat liniștea, pe care o pierdusem tot din cauza noastră. Am pierdut puncte importante, dar astăzi, chiar dacă am fost egalați pe o situație ușor de gestionat, echipa a arătat bine, am avut o discuție la pauză. O să avem un final de sezon lipsit de emoții. N-o să vă ascund că a fost o săptămână tensionată. Era important să înțelegem ce însemnau aceste puncte. Am înțeles mereu nemulțumirea suporterilor. În momentul în care ajungi la un club precum Petrolul, trebuie să gestionezi și momentele de presiune. Băieții au arătat caracter, pentru că nu a fost ușor să jucăm cu Oțelul. A lipsit spectacolul, dar cele mai multe jocuri din play-out așa se decid. Astăzi au lăsat și ultimul strop de energie pe teren, în fața unei echipe foarte complicată. Meritele băieților sunt cu atât mai mari”, a declarat Laszlo Balint la flash-interviu.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul – Oțelul Galați 2-1 (1-1)

Marcatori: Grozav (11, pen.), Berisha (80)/Maciel (40).

FC Petrolul: Zima – Papp, Meijers, Huja – Hanca, Jair (46 Dumitriu), Seto, Grozav (cpt) (86 Ișfan), Țicu – Musi (71 Răducan), Irobiso (59 Berisha). Antrenor: Laszlo Balint.

Vizualizari: 72 views

Foto: FCPetrolul.ro