”Să jucăm la ore frumoase!” Asta își dorește Nae, asta ne dorim și noi, numai că aici, în liga a doua, e mai greu spre imposibil. Evident că problema are o rezolvare pe care o știm cu toții, dar, până atunci, trebuie să strângem din dinți și să jucăm la ore urâte, așa cum a fost la Dej și cum iată, e și acasă, în compania unei alte nou promovate, echipa din Șelimbăr.La matineu, adică.Și dacă la Dej a ieșit bine, de ce n-ar ieși bine și acum; se știe că promovarea se poate câștiga sau pierde în meciurile cu echipele mai slab cotate.aăa că înainte de orice, punctele sunct cele contează, cele care vor face diferența. cele care vor prelungi sau vor pune capăt matineelor.

PRIMA REPRIZA

Nu mai e cazul de tatonare, de !mirosit! adversarul sau alte lucruri de acest gen; Tucaliuc(5) își face un balon și șutează bine de tot cu stângul din marginea careului mare dar mingea izbește bara laterală a lui Gal, apoi Țicu îl găsește pe Jarovic(8) în careu, bosniacul are o execuție pe cît de grea pe atît de interesantă, cu stângul, dar coțofana nu vrea, se lovește de transversală și iese afară.La naiba, continuăm să punem presiune, lovitură liberă Țicu, Jarovic(20) se înalță imperial, lovește mingea cu capul, bășica se duce spre colțul lung dar lovește din nou bara(!) și disperarea începe să învăluie ”Ilie Oană”. Nu trebuie totuși să ne precipităm, trebuie să vină și golul, am lovit deja toate cele trei bare ale lui Gal, cât o să mai agonizăm în halul ăsta?Nu prea mult, pentru că lovitura liberă bine executată de Pană îl găsește excelent pe Jarovic(35) cap din nou și…de data asta varza se duce în ațe : 1-0 ! Rămânem sus, și pe fondul unei replici palide a oaspeților în ofensivă și Țicu(39) are un șut înșelător la colțul scurt dar Gal e acolo, parează și repriza ajunge la final: 1-0, scor la pauză.

REPRIZA SECUNDA

Începe în forță, Tucaliuc recupereazî excelent o minge în treimea adversă și îi serveștre niște unt pe pâine, adică îi oferă o centrare de manual lui Măzărache(47), aceste se înalță și plasează elegant cu capul balonul lângă stâlpul drept al porții lui Gal : 2-0 ! Pe teren e doar haita, urmează o acțiune colectivă de toată frumusețea la capătul căreia Constantinescu(60) șutează așa și așa și Gal prinde în doi timpi, apoi Jarovic(65) recepționează un balon în careu, preluare bună și șut înșelător cu dreptul dar Gal se întinde și reușește să respingă pentru ca puțin mai târziu să vedem un alt atac tăios petrolist, mingea circulă pe traseul Huja-Măzărache-Țicu(68) ultimul avînd timpul necesar să preia și să catapulteze balonul în colțul lung al formației ardelene : 3-0 ! Apare și prima acțiune periculoasă pe dreapta a oaspeților dar Avram intervine providențial în situație de unu la unu în faâa lui Roșu(78), după care asistăm la un ultim iureș petrolist, cu Seto lansându- l perpendicular pe Buia(90) dar decarul nostru nu reușește decât să înțepe balonul din opt metri, frontal dar beșa iar nu mai vrea și se lovește de bară(!), apoi Boțogan(91) ia o acțiune pe cont propriu, intră în careu și șutează cu dreptul dar Gal reușește spă respingă până la Jarovic, aflat în poziție afară din joc, așa că golul nu se pune.Nu-i bai, 3-0, scor final!

Nu a fost loc de surprize nici azi.Calculele hârtiei au fost corecte, și cu Ripensia și la Dej și cu Șelimbăr. Așa că Petrolul mai pune la dospit încă trei puncte. Ne place să jucăm la 11, la 13? Poate că nu, pentru că sunt ore urâte.Dar sunt ore la care cîștigăm puncte frumoase și importante. Așa că voi programați-ne la ce ore veți vrea, nu peste mult timp noi vom câștiga puncte frumoase la ore frumoase….

CASETA TEHNICA

Marcatori: Jarovic (35), Măzărache (47), Țicu (68).

Petrolul: Avram – Pârvulescu, Lică, Huja, Țicu (cpt) – S. Pană (71 Chindriș), Cebotaru (71 Seto) – Bratu (46 Constantinescu), Tucaliuc (81 Boțogan), Măzărache (71 Buia) – Jarovic. Antrenor: Nicolae Constantin.

Vizualizari: 0 views

Foto: Răzvan Păsărică, Cristi Stavri.