Deplasare grea la Dej! Nu mă refer la capitolul logistic, pentru că,surprinzător sau nu, bugetul a permis haitei să plece cu avionul (!) acolo ci la cel fotbalistic, echipa gazda punând serioase probleme până acum adversarelor sale, mai ales în fieful propriu.Dar, nu-i așa, postura de lider obligă, blazonul Petrolului la fel, așa că speram cu toții la încă o victorie, muncită, chinuită, cum o fi, nu mai contează, trei puncte ar fi fost perfecte, sau, dacă nu, măcar unul, important era sî nu ne întoarcem din Ardeal cu desaga goală.

PRIMA REPRIZA

Nimic, nada, rien , nothing. Evoluție dezolantă, inexplicabil de ștearsă a lupilor care parcă au venit să viziteze salina Turda sau alte obiective turistice din zona Clujului, nu să joace fotbal. O repriză mizerabilă, de uitat cât mai repede, nedemnă de un lider de divizie, chiar si a doua.Nu a fost deloc bine ce s-a petrecut pe gazon, Nae, fă ceva că nu merge joaca! Cum nici gazdele nu au excelat, ba din contră, tabela a arătat un meritat si insipid 0-0 la pauză.

REPRIZA SECUNDA

Sperăm se se schimbe ceva, trebuie să se schimbe ceva…Sa vedem și niște fotbal, de exemplu.Care exemplu de ”Așa nu!” vine de la Lică, fundașul nostru eșuînd în tentativa, ușoară de altfel, de a proteja un balon care ar fi trebui să iasă în aut de poartă, doar că Cocian e mai smecher, îi suflă bășica, Manole pas înapoi la Frăsineanu(54) și șut în blocajul făcut de Huja, care se aruncă la disperare și oprește o minge care se lovește, adevărat, de mâna lui, doar că aceasta e lipită de corp iar fundașul nostru mai e întors și cu spatele.Neimportante detalii pentru arbitru care arată punctul cu var(!), și penalty, transformat fără emoții de Monale(55), 1-0!
E timpul să dăm și noi drumul la treabă, zic, Bratu îl vede foarte bine pe Tucaliuc(60) în careu, dar acesta îl ia la țintă pe Răileanu dintr-o poziție din care putea scoate mult mai mult,apoi Măzărache, foarte activ și cu poftă de joc, îl vede ideal pe Saim(68) dar turcul nostru irosește o imensă ocazie, șutând insuficient de bine în situație de unu la unu cu Răileanu care intervine salvator și ne refuză egalarea.E clar, ne-am trezit, în sfârșit, corner Pană de pe stânga și Constantinescu(76) nu numai că e acolo unde trebuie dar și lovește balonul cu capul perfect și trezește la viață speranța : 1-1! Acum dacă ne-am stârnit, ar fi cazul să vrem mai mult, pentru că trebuie mai mult și pentru că putem mai mult; Bratu verticalizează excelent pentru Măzărache, acesta țâșnește pe lângă Blaj care îi ciupește glezna în interiorul careului, penalty fără dubii, executat cu calm și cu fainoșag de Cebotaru(81) : 1-2! Ne-am dezlânțuit, Saim îl vede excelent pe Pană(89) în careu dar acesta tratează superficial faza, șutează indolent și ratează prilejul de a închide meciul, care meci ia foc pentru că imediat Pop(89) are o execuție măiastră, șut viclean și violent de la patruzeci de metri dar Avram e unde trebuie, adică nu foarte ieșit din poartă astfel încât reușește să se întindă și să ne mai destindă un pic respingând în extrimis un balon extrem de periculos.
Și ca să fie treaba treabă, jocul se mută dincolo, bășica circulă din capul lui Constantinescu, trece prin devierea superbă a lui Măzărache și ajunge la fiul risipitor Pană(92) care deși e cu Blaj în spate, nu mai iartă de data asta: 1-3, scor final!

S-a terminat cu bine, excelent chiar.Dar ar fi o greșeală să credem că totul a fost bine dacă s-a terminat cu bine.Nu poți nu ai voie, să ai o primă repriză întreagă, tu, liderul ligii secunde, în care să uiți să joci fotbal. A fost un meci în care prima, a doua a treia si a nu mai știu câta impresie, în prima repriză, au fost deplorabile.Ok, impresiile din cea de-a doua repriză, cele de final, mai ales, au fost diametral opuse și ele ne-au adus victoria, una muncită, meritată și foarte importantă.Știu, impresiile trec, punctele rămân dar asta e impresia mea despre acest meci. Hai Petrolul!

CASETA TEHNICA

Marcatori: Manole (55, pen.)/Constantinescu (76), Cebotaru (81, pen), S. Pană (90+2).

Petrolul: Avram – Pîrvulescu, Lică, Huja, Țicu (cpt) – Cebotaru, Seto (60 S. Pană) – Bratu (82 Chindriș), Tucaliuc (60 Constantinescu), Vajushi (38 Măzărache) – Jarovic (46 Saim Tudor). Antrenor: Nicolae Constantin.

Vizualizari: 1 views

Foto: Răzvan Păsărică, Cristi Stavri.