Știm, ni s-a spus, nu joaca calculele hartiei. Dar parca e pacat ca, dupa atatea si atatea rateuri, sa nu profitam de poticnelile adversarilor nostri in lupta pentru promovare si sa nu ne cocotam acolo sus, pe prima treapta a podiumului, pentru cat timp, ramane de vazut. Conditia de indeplinit era victoria in fata timisorenilor de la Ripensia, o echipa deloc rea, imprevizibila si care, daca nu vom fi concentrati, ne poate crea probleme serioase.Dar, nu-i asa, parca sezonul asta e altceva, parca inecatul la mal e un sport pe care nu prea mai vrem sa-l practicam, parca echipa are o alta fata, o alta exprimare in joc, o alta abordare a competitiei…

PRIMA REPRIZA – Incepe, surprinzator, cu un Petrolul crispat si cu o Ripensia dezinvolta, nu ne dezmeticim bine si o faza cursiva de atac a oaspetilor pe dreapta il gaseste pe V.Macritchii(2) in pozitie favorabila dar sutul acestuia e deviat de apararea noastra si mingea iese intr-un corner ramas fara rezultat.Reusim sa echilibram jocul, incercam chiar si un presing avansat, vulpoiul Vajushi(10) pandeste o preluare larga a lui Coulibaly, ii sufla mingea acestuia, preluare si sut excelent, nu foarte tare dar plasat langa bara, acolo unde Rus nu mai poate interveni si tabela se modifica:1-0!Oaspetii nu acuza socul, muta din nou jocul in jumatatea noastra si Mitrov(22), dupa un numar personal, suteaza violent dar balonul trece putin peste transversala lui AVram. Nu prea ne mai iese nimic, mai mult, o neintelegere intre Parvulescu si Manolache, il pune pe Golda(26) in situatie excelenta de finalizare, noroc ca timisoreanul se pripeste, suteaza execrabil si scapam astfel dintr-o situatie critica.Mutam repede ostilitatile dincolo, adica la poarta lui Rus, acolo unde dupa un corner petrolist se declanseaza parca Frontul de la Marasesti, cu ai nostri tragand din toate pozitiile si cu reduta banateana rezistand eroic, asalt incheiat cu sutul sanatos al lui Diarra(29) dar cotofana nu vrea sa intre si se duce putin pe langa bara stanga timisoreana.Vrem sa rezolvam meciul , 1-0 stim bine ca nu e suficient, pirueta Bratu(34) si sut bun, Rus respinge cu greu pana la Diarra(34) care aluneca dar torusi reuseste sa trimita spre poarta dar acelasi Rus se opune inca o data.Ramanem sus, lovitura libera de pe dreapta, unghi de 45 de grade, executa Bratu(41) mingea e trimisa cu bolta, apoi pierde inaltime si se asaza cuminte aproape de vinclul lui Rus care si acum se intreaba, probabil, cum s-a oprit basica in ate.Eurogol, Mario Bratu!2-0! Scor la pauza.

REPRIZA A DOUA – In care nu s-a intamplat nimic, sau aproape nimic.Petrolul nu a mai fortat, sau nu a mai putut sa forteze, iar Ripensia nu a avut limpezimea, incisivitatea si poate chiar, valoarea necesara sa creeze pericol real la poarta lui Avram.Care Avram a avut din nou o interventie de portar mare la superba foglia seca de la treizeci si cinci de metri a lui Stoi(93) si a scos un balon care se grabea sa se duca la vinclu.Asa ca a ramas 2-0, scor final!

Da, suntem acolo.Adica suntem primii. Conteaza?Conteaza, macar pentru moral, pentru incredere, pentru teama si respectul marite ale viitorilor adversari.Chiar daca nu acum era musai sa fim acolo ci la sfarsitul playoff-ului, ramane o realizare, mica, dar totusi o realizare pentru care merita felicitari toata lumea.Toata lumea.Jucatori, staff, conducere, suporteri. Pentru ca sunt convins ca toata lumea stie ca n-am realizat (mai) nimic.Si ca mai e foarte mult pana departe.Si ca cel mai important meci e cel care urmeaza.Iar ce urmeaza e un altfel de meci, unde chiar nu conteaza calculele hartiei. Hai Petrolule!

CASETA TEHNICĂ

Petrolul: Avram – Pîrvulescu, Huja, Manolache, Țicu (cpt) – Cebotaru, Seto (65 Chindriș) – Bratu (84 Constantinescu), Tucaliuc (74 Jarovic), Vajushi (65 Saim Tudor) – Diarra (85 Măzărache).

Antrenor: Nicolae Constantin.

Vizualizări: 5 views