Gata, e timpul sa se produca „reveneala”, seria smoala trebuie sa se fi terminat, asa ca un rezultat pozitiv la Pitesti, impotriva unei echipe in deriva, era aproape obligatoriu, nu neaparat prin prisma clasamentului, Petrolul avand asigurat locul 11 si implicit, 5 meciuri acasa in playout, cat mai degraba pentru moral, pentru iesirea dintr-un blocaj mental oarecum de inteles, pentru abordarea mini-campionatului care va urma cu un tonus cat mai ridicat, in fine si pentru un impuls pentru iesirea din blazare a unei parti a suporterilor care inca mai prefera canapeaua din fata TV-ului….

PRIMA REPRIZA

Incepe cu Petrolul incercand si reusind de cele mai multe ori sa faca legea in teren in fata unui adversar mai degraba modest, si cu un vant turbat care nu a vrut sa stea de loc dar care era aliatul nostru, cel putin, speram, pana la pauza. Primul zvac il are in prim plan pe Grozav(13) care, lansat pe stanga de Ticu, il intoarce pe Tofan si suteaza violent din afara careului dar mingea trece putin peste transversala. Gazdele tresar pentru ca profita de o balbaiala, poate singura din meci a defensivei noastre care pare pe meci ce trece mai sudata, basica ajunge la Koubemba(18) care trage bine cu stangul din pozitie centrala dar Valceanu e acolo unde trebuie si respinge excelent. Repede in careul celalalt unde o centrare a lui Ticu si un cap al lui Turda(19) ii prilejuieste lui Straton o parada prin care evita un autogol spectaculos; dominarea haitei devine din ce in ce mai accentuata si Seto(27,38) ne demonstreaza, in sfarsit ca poate sa suteze si de la distanta, chiar daca nu nimereste poarta, intre aceste doua incercari ale lui trebuind a fi mentionat si sutul perfid al lui Irobiso(35) care insa ocoleste de asemenea poarta argeseana. Daca eram la box castigam de mult aceasta repriza, una dominata autoritar de lupii galbeni, Grozav(41) preia in treimea adversa, lansare pentru Irobiso, nigerianul il intoarce inteligent pe Constantin si intra in un-doi cu Gicu care pune exteriorul la fel de inteligent, cotofana se duce agale langa bara, in ate, iar septarul nostru jubileaza in fata peluzei. Un gol inteligent, 0-1! Se simte miros de sange, ce buna ar mai fi inca o boaba, dar Straton nu e de acord si se opune cu brio sutului violent al lui Jair(44), apoi echipele batute de vant pleaca la vestiare…0-1 scor la pauza!

REPRIZA SECUNDA

 Ar trebui sa securizam victoria si sa mai o bagam o data in ate, chiar daca acum suntem impotriva vantului, sa continuam evolutia consistenta din primul mitan sau macar sa ne aparam cu calm si sa vedem ce putem face pe contraatac. Nu prea ne ies nici una nici alta, lovitura libera a gazdelor central, de la douazeci de metri, executa Jakolis(51) si ghinioanele se sparg pentru ca mingea nu vrea sa intre si zguduie doar bara laterala, aproape de vinclu, in fata unui Valceanu neputincios, ufff! Dupa care meciul se transforma intr-unul de uzura, apararea noastra isi face datoria de fiecare data; in schimb in atac o lasam mai moale, doar sutul lui Ticu(65) care se duce peste dar mai ales trasorul lui Jair(73) care putea aduce izbavirea, fiind demne de semnalat. In rest, joc la trecerea timpului si inca o data, o abordare inteligenta, mai ales in minutele de prelungire in care am reusit sa tinem de minge, ultimul fluier aducand descatusarea : 0-1 scor final!

Bravo baieti! Voi ati crezut ca se poate, noi am crezut ca se poate si s-a putut! Declicul s-a produs! Si, fara sa ne entuziasmam mai mult decat e cazul, asteptam cu incredere si optimism, razboiul din playout. Acolo unde, fiecare batalie va fi epica dar impreuna, nu am nicio indoiala, o vom scoate la capat!

”Vreau să îmi felicit jucătorii pentru rezultat, pentru efortul depus. E o victorie mare pentru noi, pentru încredere. Este o gură mare de oxigen. Ținând cont că am reușit să înscriem primii, e clar că a trebuit să ținem de rezultat. Schimbările au fost ofensive, dar meciurile următoare voi avea nevoie de toți jucătorii. Pot să mă bucur de această victorie, ținând cont că venim după o serie de meciuri mai puțin reușite. Nu am găsit neapărat formula perfectă, dar mă bucur că jucătorii au înțeles ce îmi doresc de la ei. Vreau să avem o implicare totală. Azi mi-au demonstat că putem face asta. Taka a luat acest cartonaș galben, dar suntem în regulă, avem jucători care îl pot înlocui. Va fi un play-out foarte disputat. Va fi o luptă crâncenă”, a spus Florin Pîrvu la finalul meciului.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul: Vâlceanu – Papp, Meijers, Mathaus – Doua, Dumitriu (66 Purtic), Seto, Jair (90 Bratu), Țicu (cpt) – Irobiso, Grozav (80 Borța). Antrenor: Florin Pîrvu.

Vizualizari: 1 views

Foto: Gheorghe Flușter.