Seria de foc continua, teoretic inca un meci in care nu trebuie sa ne facem prea mari iluzii, asa ca si acum, ca si inaintea etapei trecute, suntem constienti ca producerea unui punct sau mai mult de atat in compania fcsb ar fi o realizare deosebita. Daca va fi sa fie, daca nu, nu e panica, razboiul de gherila inca nu a inceput….

PRIMA REPRIZA

Incepe bine, cu o distributie a Petrolului poate cea mai buna care a putut fi aliniata in acest moment si cu un Budescu(4) care se agita un pic peste media lui obisnuita astfel incat scoate o lovitura libera de la 18 m de poarta adversa pe care tot el o executa dar varza trece putin peste. Nu ne lamentam prea mult ca fcsbistii trec in atac, Coman face cam ce vrea cu Papp& Meijers in careul nostru, mingea ajunge cu noroc insa la Sut(6) care suteaza calm, cu latul, cu toata opozitia lui Ticu si cotofana se odihneste in ate : 1-0! Nu ne lasam afectati, repede dincolo, Budescu executa un corner facut cadou, cap Meijers, preluare si sut din intoarcere cu fainosag al lui Mathaus(9) si dam drumul la viata din nou: 1-1! Continuam sa stam sus si Jair(12) il incearca cu o bombita pe Tarnoveanu dar acesta e la post si respinge. Jocul are zvac, actiune a gazdelor finalizata de O.Popescu(16) dar sutul e parat foarte bine de Valceanu. Dupa care Borta e ametit in careul nostru de Coman si intra rudimentar la Olaru; penalty indubitabil, executa Compagno(29), 2-1! Nu mai contam, ne-am plostit de tot, suteaza din nou O.Popescu(31) si scoate din nou Valceanu.Nimic notabil dupa asta, bine ca se termina repriza, scoar la pauza : 2-1!

REPRIZA SECUNDA

Iesim de la vestiare apatici, nu prea mai iese nimic si nu inteleg de ce; cao Compagno(47) prins de Valceanu, festival ofensiv in fata unei haite debusolate, centrare Olaru de pe dreapta si O. Popescu(48) ne iarta trimitand defectuos din patru metri. Nu mai beneficiem de nicio caritate un pic mai tarziu cand la centrarea lui radunovic, Compagno se inalta imperial dintre Meijers si Mathaus si trimite cu capul relaxat iar nevinovatul Valceanu mai scoate o data besa din plasa : 3-1! Pe teren sunt doar gazdele, lupii au amnezie fotbalistica, Miculescu(73) patrunde in careu si suteaza la coltul scurt dar Valceanu e atent si respinge, apoi Olaru(80) e lansat in adancime, suteaza dar Valceanu se remarca din nou si, daca nu apar alte considerente extrafotbalistice, in mod normal nu ar trebui sa mai stea pe banca de rezerve. Inca o parada a portarului nostru la capul lui Tamm(81), mingea fiind in-extremis respinsa in corner, dupa care urmeaza singura actiune mai consistenta a Petrolului din intreaga repriza incheiata cu un sut asa si asa al lui Bratu(85), prins insa de Tarnovanu.Cireasa pe tort vine imediat, Sorescu centreaza dintr-o pozitie cvasi imposibila si basica sare la Edjouma(87) care executa o foarfeca de efect, Valceanu pare surprins si are un moment de ezitare, suficient ca sa nu respinga cum trebuie si cotofana se duce din manusile lui in plasa de sus : 4-1! Final!

Inca un vis urat.Sa speram ca ultimul.Si ca etapa viitoare, acasa, lucrurile se vor schimba in bine, ar cam fi momentul.Asa ca sa nu dramatizam si sa nu ne panicam.Ne lingem ranile, ne scuturam de praf si pornim la lupta. Razboiul pentru supravietuire inca nu a inceput, iar dusurile astea sloi din ultima perioada ne vor cali sa putem face fata bataliilor care vor urma, sunt sigur. Hai Petrolule!

"11 goluri in 3 partide e foarte mult. Am întâlnit primele echipe din clasament, Farul, CFR și FCSB. Știam că e o serie foarte grea. Din păcate, azi nu ne-am ridicat la nivelul lor, joacă foarte bine acasă, au mobilitate foarte bună, înscriu foarte mult. Din păcate, la 1-1 am făcut acel penalty. Dacă intram la pauză cu 1-1, alta cred că era desfășurarea jocului. O ehipă foarte bună, cu o tehncitate foarte bună, individual sunt foarte buni, au jucători care joacă la națională, uitați-vă la lot, la schimbări. FCSB an de an se bate la campionat", a spus Pîrvu.

CASETA TEHNICA

Petrolul: Vâlceanu – Papp, Meijers, Mathaus – Borța (63 Doua), Jair (73 Dumitriu), Purtic (63 Seto), Țicu (cpt) – Budescu (63 Bratu), Irobiso (83 Tucaliuc), Grozav. Antrenor: Florin Pîrvu.

Vizualizari: 6 views

Foto: Răzvan Păsărică