Vivi_-_1

După cum aţi aflat, in cursul săptămânii următoare, urmează a avea loc o şeđinţa a Consiliului Local Ploieşti in care se va discuta suplimentarea bugetului de realizare a noului stadion „Ilie Oană”. Aceşti bani vor fi la anumite imbunătăţiri ce se doresc a fi aduse la stadionul nostru mult iubit! Pentru o detaliere mai exactă in legătură cu ce schimbari se doresc a fi aduse am luat legătura cu managerul general al clubului nostru, Vivi Răchită. Am sintetizat cele spuse de Vivi in rândurile următoare:
COST SUPLIMENTAR ŞI COST TOTAL 
„Suplimentarea nu este de 30%, ci de 25.5%. Valoarea totala a stadionului va fi undeva pe la 13,7 milioane de euro in condiţiile in care stadionul a fost scos la licitaţie pentru 17 milioane de euro. Deci, şi după aceste (posibile) noi lucrări tot sub aceasta valoare este! In pretul acesta intră inlăturarea tribunei intâi (ceea ce va duce la extindera capacităţi stadionului cu aproximativ 1000 de locuri) precum şi incalzirea gazonului, mărirea numărului de lucşi de la 1200 la 1600 (dupa recomandarea domnului Duru de la licentiere). Turnicheţii trebuie să fie dublii conform reglementarilor din iulie 2010! Acoperişul este cel licitat şi anume din membrană PTFE. O alta modificare este cea legată de scaunele rabatabile – cerute, mai nou, de UEFA.”

PARCARI ŞI CLADIRILE CLUBULUI SPORTIV

„Acele clădiri ale CS Petrolului nu mai aparţin Ministerului ci au fost luate de Primărie deci le putem demola fără a cere acordul cuiva. Majoritatea sporturilor ce-şi desfăsoara activitatea acolo (sah, tenis de masa si chiar ciclism) îşi vor găsii loc la noul stadion.
In curtea stadionului avem nevoie de aproximativ 100 de locuri de parcare iar restul se pot face pe o rază de 1,5 km.”

ILEGALITĂŢI?

„Planul detaliat al stadionului a fost predat a doua zi după semnarea contractului şi exista, in acest sens, adrese inregistrate la Primăria. De asemenea avem autorizaţie de construcţie.”

TERMENUL FINAL – AUGUST 2011
„Termenul de predare se prelungeşte cu 2 luni, până in august 2011 şi se va putea juca in Liga intai pe un stadion la care nu s-au terminat lucrările de finisaje. I-am cerut constructorului ca pana la inceputul sezonului 2011-2012 să fie gata Tribuna I, a II-a şi una din peluze urmând ca a doua să o facă in timp ce se joacă.”