Ce putea fi mai bun la sfarsitul unei saptamani de iures in familia petrolista decat un meci pe Ion Oblemenco, impotriva unui adversar puternic, dar care totusi nu traverseaza cea mai buna perioada? Evident ca toata lumea isi dorea sa intrerupem sirul infrangerilor dar, mai ales, sa vada echipa jucand altceva si demonstrand ca poate depasi cu brio aceasta perioada nefasta din ultima perioada, una cel putin cenusie daca nu chiar neagra de-a dreptul…

PRIMA REPRIZA

Debuteaza cum ne asteptam, cu gazdele instalandu-se confortabil in jumatatea noastra, haita nereusind sa gaseasca alt registru decat acela al ridicarii baricadei la poarta lui Valceanu care speram sa reziste, sa reziste, sa reziste….Campanu(8) lanseaza un trasor de pe la vreo treizeci de metri dar Valceanu e atent si respinge de sub transversala, apoi Huja(10) isi ia inima-n dinti, face o cursa solitara de patruzeci de metri si suteaza din afara careului la coltul lung dar mingea trece pe langa bara. Urmeaza o balbaiala in defensiva noastra de care nu reuseste sa profite Bancu(25) pentru ca Valceanu ii iese la timp in intampinare, acelasi Valceanu confirmand forma buna in care se afla, scotand greu un sut deviat al lui Baiaram(40) si mentinand astfel tabela imaculata la pauza : 0-0!

REPRIZA SECUNDA

Scenariu identic, pare ca nu se va schimba nimic pentru ca din nou Campanu(47) il pune la incercare pe Valceanu dar portarul nostru e acolo unde trebuie si retine in doi timpi. Avem noroc si cu Bancu(50) care se face de ras si isi da cu stangul in dreptul dintr-o pozitie ideala din mijlocul careului, tresarim si obtinem un corner pe care il executa bine Bratu, Huja(59) sare excelent si trimite periculos cu capul, Arlauskis are insa un reflex de zile mari dar mingea ajunge la Irobiso(59) care se inalta cu trei adversari langa el si trimite si el cu capul, langa bara, Arlauskis se intinde cat poate, insuficient totusi si cotofana se odihneste in plasa : 0-1!
Nu e rau deloc, problema e ca mai e destul pana la sfarsit si e greu de crezut ca nu ne vom baga cu fundul in poarta, intrebarea e cat si daca vom putea rezista. Cretu(61) da semnalul asediului dar sutul sau trece pe langa, apoi Bancu centreaza si Rogulic(70) trimite cu capul putin pe langa bara, dupa care la o lovitura libera de la douazeci si cinci de metri, acelasi Rogulic(76) trimite inselator cu pamantul, Valceanu respinge, Campanu(76) e pe faza si suteaza topait la coltul scurt, varza trece pe sub Valceanu si avantajul nostru se duce : 1-1! Avem reactie, ceea ce e bine dar sutul interesant al lui Jair(77) trece la o palma de bara, iar dincolo bomba lui Vatajelu(81) trece razant cu transversala. Intram in prelungiri, nu mai e mult, trebuie sa rezistam si sa nu repetam aceleasi cosmaruri din meciurile de la Medias dar, n-ai cum, pentru ca Rogulic centreaza perfect iar Ronaldinho(90+2) plonjeaza si trimite mingea in plasa laterala si pe noi la Balaceanca : 2-1! Scor final, la naiba!

Prelungirile ne chinuiesc, prelungirile ne rascolesc, Hermanstadtt, CFR, acum si U Craiova. Cat sa mai rezistam, cu nervii, vreau sa zic? Si totusi, asta e, asta e fotbalul, de multe ori frumos, cateodata pervers, intrebarea ar fi cand o sa scape Petrolul de sirul asta parca interminabil al perversiunilor.Iar raspunsul ar fi, probabil, atunci cand va juca mai curajos, cand va tine mai mult de minge, cand nu va mai fi atat de calarita de adversar in finalul meciurilor, pe scurt, atunci cand va arata in joc personalitate, tupeu, inteligenta. Altfel, va trebui sa avem 2-0 in minutul 90, la fel ca in meciul cu Botosaniul, daca ati uitat, am comis-o si atunci dar ne-a durut la basca nu ca acum, cand ne doare sufletul…

”N-a fost ușor și nu o să fie ușor nici mai departe. Lumea înțelege doar ce vrea. Cine vrea să ma acuze de sifonarie, n-are decât. Eu sunt împăcat. Înregistrarea asta despre care se spune că e privata a fost făcută de mine, doar că ea nu era privată, ci publică, pentru că cel cu care vorbeam (n.r. Tamaș) avea telefonul pe speaker și vreo șapte prieteni lângă el. Ăsta e adevărul și vreau să știe toată lumea. Îmi era greu sa ascund asta, tot vestiarul știa ce s-a discutat acolo. Următorul pas era să reziliem cu Gabi și toată lumea ar fi întrebat de ce reziliem. Nu a fost absolut nicio tensiune între noi, nicio discuție. Nici cea mai mică intenție a mea să-l întregistrez și să-l dau public. Nu l-am făcut să înjure, totul a venit de la el. De la mine n-a plecat nimic către presă, ci doar către suporteri. Să deschidă un proces, sunt martori. Jucătorii care au ascultat acolo", a spus Nae Constantin, după meci.

CASETA TEHNICA

Petrolul: Vâlceanu – Mathaus, Meijers, Huja – Pashov, Dumitriu (85 Cebotaru), Seto (cpt), Velisar (75 Țicu) – Bratu (64 Tucaliuc), Irobiso (75 Ivanovski), Jair (85 Grozav). Antrenor: Nicolae Constantin.

Vizualizari: 14 views

Foto: Răzvan Păsărică