Meci greu, impotriva campioanei, de la care speram, totusi, sa nu plecam cu mana goala chiar daca suprafata de joc e una obosita, ca sa fiu elegant si chiar daca adversarul are cateva piese de baza lipsa. Pentru ca jucam la a doua noastra casa, Medias(!), pentru ca venim dupa o calificare in Cupa si pentru ca suntem Petrolul.
in action during Romania Superliga1: CFR Cluj - Petrolul Ploiesti, disputed in Medias, Romania, 01 October 2022

PRIMA REPRIZA

Incepe in acelasi timp cu o ploaie care pe alocuri seamana cu o tornada, vreme numai buna sa stai pe Netflix, dar, nu-i asa, joci in orice conditii atata timp cat esti fotbalist profesionist. Initiativa apartine de la bun inceput ceferistilor care nu reusesc sa ne dea niciun fel de emotii, asta si pentru ca defensiva noastra – acolo unde Mathaus il suplineste cu brio pe Huja, suspendat – isi face treaba foarte bine.
Fotbalul e cu pipeta asa ca trebuie sa treaca o jumatate de ora ca sa consemnan primul sut pe poarta care ii apartine lui Ticu(30) dar Scuffet e atent si retine balonul.In rest, posesie prelungita a clujenilor si cam atat pentru ca abia la sfarsitul mitanului cornerul lui Deac intalneste capul lui Malele(45) dar mingea trece pe langa si echipele pleaca la vestiare. 0-0 la pauza.

REPRIZA SECUNDA

Ploaia s-a mai domolit un pic dar nu si frica de a pierde a lui Nae, pentru ca e clar ca putem mai mult, ca trebuie sa indraznim mai mult dar nu prea gasim mijloacele sa o si facem iar distributia echipei ramane aceeasi, desi, pentru mine cel putin, ar fi fost oportune inca de acum cateva schimbari cu caracter ofensiv. Incepem un pic mai bine, centrare Ticu si cap Irobiso(47) pe plasa dar ne stingem repede si cedam total initiativa asa ca ardelenii incep sa dea tarcoale portii lui Valceanu ; Camora(64) suteaza pe langa, apoi Bus(73) peste urmat de Roger(76) al carui sut e prins de Valceanu.
Zvacnim si noi un pic dar Dumitriu(83) suteaza la coltul lang fara sa nimereasca tinta si jocul se muta repede dincolo, corner Roger si Kolinger(85), nemarcat trimite cu capul putin pe langa. Nu mai e mult dar pana nu fluiera arbitrul nu respiram si avem si motive sa o facem pentru ca apare un nou corner la poarta noastra, executa acelasi Roger, Valceanu nu iese iar Ticu il scapa din marcaj pe Manea(91) care ne face seara „frumoasa” : 1-0! Putea fi si mai rau pentru ca Petrila(93) a scapat singur cu Valceanu dar a tras pe langa bara si meciul se termina, previzibil sau nu, cu inca un inec la mal, scor final 1-0!

Cam asa se intampla cand iti propui putin. Nu obtii nimic. Campionii ultimelor cinci sezoane nu au fost azi cu nimic superiori dar noi am aratat un respect, o teama chiar, inexplicabile. Hai sa incercam sa jucam fotbal, atat cat putem, si vedem la sfarsit ce va fi. Cu vana, cu tupeu, cu mai multa indrazneala. Iar de va fi sa pierdem cu 0-2, 0-3, nu cred ca se va supara nimeni, sau aproape nimeni.Vor fi mult mai putini oricum decat cei de acum dupa acest 0-1 care s-a vrut sa fie 0-0 la mica ciupeala….

in action during Romania Superliga1: CFR Cluj - Petrolul Ploiesti, disputed in Medias, Romania, 01 October 2022
”Este greu să îmi găsesc cuvintele. E a doua oară într-o perioadă scurtă când pierdem așa. Am muncit mult, ne-am dorit, dar atât am putut. Mă așteptam să fie așa, să piardă cine greșește primul și, din păcate, noi am greșit primii. Nu ne rămâne de făcut decât să muncim și să nu mai greșim. Când tragem linie rămâne rezultatul. Nu știu dacă meritau sau nu, dar au câștigat, au dat gol, iar fotbalul se joacă pe goluri. Niciun meci nu e ușor. Jucăm cu echipe care își doresc an de an să fie în frunte. Rămâne să muncim mai mult și să nu mai facem greșeli. Azi nu am fost în stare să nu greșim. Nu pot să îi cert. Și-au dorit. Am bătut palma cu ei și le-am zis să ridice capul sus. Ăsta e fotbalul, important e să învățăm. E a doua oară când facem greșeala asta. Nu aș fi atât de supărat dacă am fi pierdut cu 0-3”, a declarat Nae Constantin la finalul meciului.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Mathaus – Pashov, Dumitriu (89 Cebotaru), Seto, Jair (89 Tucaliuc), Țicu (cpt) – Irobiso (84 Ivanovski), Grozav (78 Cioiu). Antrenor: Nicolae Constantin.

Vizualizari: 4 views

Foto: Flaviu Buboi.