Seria de patru gherle consecutive și intrarea automată în hora retrogradării nu aveau cum să nu ne afecteze pe toți, conducere, staff, suporteri. Apoi, demiterea antrenorului principal si perpetuarea incertitudinii la nivelul băncii tehnice aduceau și ele un plus de neliniște pentru debutul Petrolului în play-out. Misiune ingrată așadar, pentru interimarul Stângă, aflat poate în fața meciului carierei, unul deloc ușor împotriva unei echipe – Craiova lui Mititelu – care, deși debusolată, poate produce oricând un fotbal de calitate.

PRIMA REPRIZA

Începe cu Craiova mai avântată și cu Petrolul mai la cutie, centrare Mascarenhas de pe stânga și cap Blănuță(10) din plonjon dar mingea trece pe lângă. Dincolo lovitură liberă din poziție favorabilă dar Țicu(12) nu ne dă emoții și șutează peste cu mult. Echilibrăm și pare că vrem să mușcăm mai mult și mai periculos, Hanca îl vede bine de tot pe Papp(28) aflat liber liber pe colțul de șase metri dar capul acestuia, ușor traumatizat și cu un bandaj care i-a dat mult de furcă, se duce în plasa laterală.Continuăm sus, Țicu(32) își ia inima-n dinți și expediază o ghiulea de la vreo treizeci de metri, puțin peste, și repriza se termină așa cum a început : 0-0!

REPRIZA SECUNDA

Nimic nou, posesie superioară a oaspeților cu un Bauza care parcă are mingea dată cu SuperGlue atât de lipită de picior îi stă, dar acțiunile juveților se frâng repede în fața unei apărări petroliste improvizate dar care surprinde plăcut, cu un Papp imperial și cu un Garutti care știe bine ce face și face bine ce știe. Mai mult, Țicu execută bine o lovitură liberă de pe dreapta, Papp(62) sare și mai bine și lovește    cu turbanul mingea care se duce sub bară, acolo e Gurău care respinge in extremis, lung, cu boltă, până la Jair(62) care se lasă pe ea, din prima, șut violent din voleu, bășica se lovește de tibia lui Achim, se oprește cuminte în plasă și fiesta poate începe : 1-0 ! Să nu ne grăbim totuși pentru că același Achim(73) are un șut bun din afara careului, deviat și scos de sub transversală de un Zima atent și precis în ceea ce face. Tresărim și mutăm repede jocul dincolo, Musi(76) – nu prea în apele lui în banda stângă – se insinuează pe dreapta, intră în careu,fentă și șut pe jos respins cu piciorul de Gurău! Șutul lui Ibrahim(87) la colțul lung nu nimerește ținta și fluierul final izbăvitor consfințește o victorie mai mult decât meritată a băieților noștri : 1-0!

După 4 urmează….1. Un meci greu, câștigat cu multă sudoare, o victorie extrem de importantă pentru moralul lupilor destul de zdruncinat și trei puncte excelente în clasament care ne dau liniște…Restul e cancan.Felicitări, băieți, felicitări Florin Stângă!

”Am reușit să gestionăm bine jocul. Strategia pentru acest meci ne-a dus către cele trei puncte. Am fost o echipă de când am ieșit pe teren și până la final. Aici la Petrolul am fost antrenor secund. Am fost antrenor principal 7-8 ani în ligile inferioare. Sunt la licența PRO acum. Dacă cei din conducere cred că pot să rămân, o voi face cu mare plăcere. Mă simt onorat și împlinit că am putut să antrenez echipa la acest meci. Ar fi frumos să terminăm play-out-ul pe primul loc, foarte bine pentru noi. Avem multe lucruri de îmbunătățit. Dacă la finalul campionatului vom fi acolo, vom fi fericiți. Sunt convins că putem face lucruri frumoase. A fost o perioadă grea, foarte grea, dar a meritat. Eu personal deja o să mă gândesc la meciul cu Dinamo.”, a declarat Florin Stîngă la flash-interviu.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul – FCU 1948 Craiova 1-0 (0-0)

Marcator: Jair (61).

FC Petrolul: Zima – Dumitriu, Papp, Garutti, Țicu (cpt) – Hanca (90+1 Diomande), Seto – Ișfan (75 Jyry), Jair, Musi (88 Răducan) – Berisha (88 Irobiso). Antrenor: Florin Stîngă.

Vizualizari: 181 views

Foto: Răzvan Păsărică