Meci de care pe care, asa cum dealtfel sunt toate în zona nisipurilor mișcătoare din clasament. Un meci în compania unei echipe, Dinamo, care nu se regăsește și bine face, important e ca noi să profităm de acest lucru și să ne întoarcem cu toate cele trei puncte de pe Arcul de Triumf. Și chiar dacă meciul se va juca fără suporterii care au majoratul împlinit, faptul că în tribune se vor afla niște copii care visează că într-o bună zi vor fi ei actorii principali pe gazon, nu poate decât să motiveze și mai mult…

PRIMA REPRIZA

Începe domol, cu gazdele un pic mai prezente totuși, cu o posesie superioară deși asta nu mai impresionează pe nimeni. De partea cealaltă, lupii încearcă să câștige mijlocul terenului și să se apere calm, cu o defensivă cu patru fundași în care a fost sacrificat Meijers. Nu durează prea mult și reușim să echilibrăm jocul, mai mult, Jair(12) lovește cu sete din afara careului un balon care se îndreaptă cître rădăcina barei dar Golubovic se întinde și îndepărteză pericolul. Dincolo, lovitură liberă Milanov și cap Patriche(26) scăpat o clipă de Huja, noroc că mingea nu nimerește spațiul porții.Treptat, acțiunile ofensive ale dinamoviștilor se întețesc, apărarea noastră – în care Radu a fost depășit deseori – începe sî se clatine, Milanov e găsit liber în careu, pasă înapoi până la de Moura(39), scăpat de marcajul unui Țicu căzut în contemplare, șut din prima cu stângul și lui Zima nu îi mai rămâne decât să culeagă balonul din ațe: 1-0! Trebuie să ne trezim și trebuie să schimbăm ceva, dar lovitura de cap a lui Huja(45+1) la cornerul lui Țicu se duce pe lângă și echipele pleacă la vestiare, 1-0 scor la pauză!

REPRIZA SECUNDA

Debutează cu o garnitură neschimbată a Petrolului, lucru cel puțin inexplicabil, dar, cine știe, poate lucrurile se vor schimba în bine. Și așa pare, pentru că Ișfan(56) inexistent până atunci, patrunde pe drepta, driblează și șutează puternic de la douăzeci și cinci de metri, Golubovic respinge până la Hanca(56) care, din poziție bună, nu reușește să controleze bășica cum trebuie și trimite din prima în peluza în care stau lupișorii. Ușor-ușor ne instalăm cu arme și bagaje în jumătatea adversă, Jair îl vede excelent cu o pasă înapoi pe Grozav(61) care pune latul și trage bine la colțul lung dar Golubovic se arcuiește încă o dată, dovedește că e un portar de valoare și respinge un balon pe care nu puțini îl văzuseră în plasă.
Aia e, trebuie să intre până la urmă, pe teren nu mai decât o singură echipă și aceea e Petrolul, Irobiso(74) luptă la marginea careului dinamovist, câștigă o minge dar șutul trece pe deasupr vinclului, Diomande(76) trimite cu capul din cinci metri peste la un corner petrolist, apoi Bratu(87) execută excelent, lângă bară, la colțul scurt, o lovitură liberă din colțul careului mare dar aceeași piază-rea de Golubovic e acolo unde trebuie și ne mai scoate câțiva peri albi. Nu dezarmăm și continuăm asaltul, centrare Țicu până la Musi(90+3) găsit liber în șase metri, în spatele lui e Amzăr, preluare pe piept și șut cu stângul, ba nu, pentru că al nostru cade, mingea ajunge la Papp(90+3) care șutează dar caracatița Golubovic întinde brațele și respinge! Corner? Nu încă pentru că arbitrul oprește meciul pentru VAR. Care VAR nu spune nimic.Pentru că VAR-ul trage linii și liniile sunt neconcludente. Zece minute ca VAR-ul să decidă că tușierul decide și că arbitrul de centru trebuie să decidă. Care arbitrul de centru mai are și el nevoie de câteva minute ca să dea penalty. Care penalty e executat de Grozav(90+15) pe centru ca să fie bine : 1-1! Scor final!

Un punct important, deși ar fi putut să mai fie încă două. Dar e un punct care ne aduce liniște și e un punct care poate însemna salvarea. Bine ar fi însă să ne ferească Dumnezeu de VAR până la sfârșitul campionatului. La cum merg lucrurile în SuperLiga vieții, ori la VAR, ori la spital, ar putea să însemne același lucru…

”Cred că am avut o primă repriză în care am fost apatici. Am evolut prost, nu am avut curajul de a juca. În repriza a doua i-am dominat pe cei de la Dinamo. În deplasare evoluăm în alt mod. Am fost foarte calm (n.r. la faza penalty-ului din prelungiri), concentrat să văd ce se întâmplă. Ar fi fost nedrept dacă nu obțineam un punct. Eu sunt mândru de ei. Ei au înțeles că echipa este pe primul loc. Mă bucur că sunt jucători de echipă. Avem jucători valoroși, important e să nu se mulțumească cu puțin. Eu nu discut despre arbitraj, dacă nu s-a acordat (n.r. un al doilea penalty pentru Petrolul), înseamnă că nu a fost”, a spus Florin Stîngă, la finalul meciului cu Dinamo.

CASETA TEHNICA

Petrolul: Zima – D. Radu (67 Dumitriu), Papp, Huja, Țicu (cpt) – Hanca (67 Irobiso), Seto (57 Diomande) – Ișfan (57 Muși), Jair, Grozav – Berisha (80 Bratu). Antrenor: Florin Stîngă.

Vizualizari: 139 views

Foto: Răzvan Păsărică