Au fost nominalizati 14 jucatori din partea a 49 de participanti la ancheta. Un vot a fost anulat, intrucat a indicat 3 jucatori pe treapta a treia, iar regulamentul permitea maxim 2. S-a acceptat votul unui alt participant, care a nominalizat pana la locul sase, dar s-a luat in calcul doar primele trei locuri.

Castigatorul anchetei, Marian Huja, a fost votat de 25 de ori din pozitia de prim lider, putin peste jumatate din voturi exprimate. Ocupantul treptei a doua, Bart Meijers, fiind votat in alte 19 cazuri. Restul de voturi pentru primul loc primindu-le Diarra (de doua ori), Jair si Grozav, ambii cate o nominalizare.

Au fost 7 jucatori catre nu au convins suporterii sa le dea voturi: Mazarache, Cioiu, Tucaliuc, Dumitriu, Ivanovski, Bratu, Manzala. Au mai fost si alti jucatori care nu au primit voturi, dar acestia nu i-am luat in calcul, deoarece fie numarul de meciuri jucate a fost prea mic, fie acestia au jucat in returul campionatului trecut si nu s-au mai regasit si in actuala stagiune.

A primit vot si fostul jucator Tamas, cel caruia i s-a acceptat demisia. De altfel si Budescu a fost nominalizat si eu sunt convins ca ar fi primit un numar mai mare de voturi, daca acesta ar fi reusit sa joace un numar mai mare de meciuri in actuala stagiune.

Surprinde, totusi, decalajul dintre primele 2 locuri al podiumului si pozitia a treia a clasamentului. De la locul 2 la locul 3 fiind o diferenta cam de patru ori mai mare. Dovada ca apararea a iesit in evidenta, protagonistii primilor 2 locuri fiind chiar fundasii centrali. Huja impreuna cu Meijers au reusit sa se omogenizeze si impreuna sa dea un randament foarte bun.

Nu deloc surprinzatoare este aparitia pe pozitia a patra a fostului jucator Diarra, semn ca aportul acestuia la promovarea Petrolului (prin golurile sale) a lasat urme in inimile suporterilor.

Fata de ancheta de anul trecut, Cebotaru, Ticu si Mazarache in cadere libera. La polul opus: Huja si Meijers ce au reusit ascensiunea, ocupand primele doua locuri. Ca o curiozitate Seto Takayuki ramanand constant: editia trecuta a primit o jumatate de vot, iar acum un vot intreg obtinut din 2 nominalizari a cate o jumatate de vot fiecare. E un progres, si-a dublat rezultatul de anul trecut. :)

De remarcat ca au fost 4 votanti care au “vazut bine” podiumul: @GeorgeFcpJR, @Alexandrescu, @Louis, @adyatac, acestia indicand exact ordinea primelor 3 locuri. Altii 3 au reusit aceeasi performanta, doar ca pentru treapta a treia, au mai indicat un jucator. Sa-i adaug si pe acestia: @Andrei T, @Cristian Dumitru si @ph28bmc. Le adresez felicitari pentru inspiratie.

Multumesc tuturor celor care au participat la ancheta care a stabilit ordinea celor mai buni fotbalisti de la Petrolul pe anul 2022.

In urma adunarii voturilor celor care au participat la ancheta „Cel mai bun fotbalist de la Petrolul pe anul 2022”, clasamentul final arata astfel:

1. Huja 108.5 p
2. Meijers 96.5 p
3. Grozav 23p

4. Diarra 16.5p
5. Jair 14 p
6. Cebotaru 8.5p
7. Valceanu 6.5 p
8. Ticu 5.5p
9. Irobiso 4p
10. Borta 3p
11. Takayuki 1p
12. Budescu, Tamas, Leitner 0.5p.

Marian Huja fiind declarat cel mai bun fotbalist al Petrolului pe anul acesta. Felicitari, Marian !

Dan Motoran