Ultima reprezentantie din 2022, ultima impresie, care evident ca urma sa conteze. Si ce bine ar fi sa conteze inca 3 puncte in clasament! Desi e clar ca nu are cum sa fie usor, trupa lui Napoli, aflata in reviriment, fiind una greu de batut, dar nu imposibil. Incredere, optimism, spirit de luptator, al 12-lea jucator in tribune, un pic de noroc si nu are cum sa nu iasa bine…

PRIMA REPRIZA

Debuteaza abrupt, centrarea lui Borta il gaseste pe Grozav(3) dar capul acestuia nu e suficient de bine plasat si se opreste in bratele lui Gurau. Dupa care urmeaza o perioada de mers in gol, cu ambele echipe incercand sa castige suprematia la mijlocul terenului, fara sa existe pericol real la niciuna din porti. Pana cand Bauza(40), unul dintre albastri care demonstreaza ca e fotbalist, suteaza bine din afara careului, mingea e deviata dar Leitner reuseste sa se redreseze si sa retina un balon parsiv si periculos.Incercam si noi ceva, dar nu prea ne iese, totusi avem un corner pe care Budescu il executa rapid, unt pe paine pentru Irobiso(45+1) cand inca defensiva olteana nu era inca asezata si Gurau scaote basica din ate : 1-0! Scor la pauza!

REPRIZA SECUNDA

 Ia foc imediat, si focul e la poarta prazarilor insa Irobiso(48,49) nu ne aduce linistea necesara si sarbatorile fericite aferente, prima oara sutand opintit cu dreptul din sase metri, mai mult o pasa la portar, a doua oara trimitand cu capul, tot din sase metri, pe langa, la coltul lung. Suntem pe val, continuam atacurile, piept al lui Irobiso pentru Jair(54) dar brazilianul suteaza peste cu stangul din afara careului mare. Corner craiovean dincolo dar capul lui Duarte(56) se duce peste, replica petrolista vine repede si Borta(58) suteaza cu sete dar mingea se duce pe langa bara. Dupa care urmeaza o perioada de dominare a oltenilor, iar defensiva noastra se clatina atunci cand Bauza(63) suteaza la firul ierbii semiinghetate si Leitner e prins pe picior gresit : 1-1! Acelasi Bauza(71) mai incearca o data dar mingea se duce peste, Albu(78) incearca si el ceva dar cotofana se duce tot peste, apoi si Iancu(80) isi imita coechipierii si inalta si el zmeul.
Tresarim, in sfarsit, si o facem cum trebuie pentru ca Jair(80) prelucreaza un balon si il trimite cu furie, de la peste douazeci de metri, in poarta olteana, bietul Gurau fiind pacalit de o brazda de teren din fata portii. 2-1?Nu! Pentru ca nu vrea Kovacs! Pentru ca viziunea lui e diferita de cea a noastra si in conceptia acestui arbitru venit din excursie de la Doha, Irobiso i-a obturat vizibilitatea portarului craiovean!!!Care saracul portar era spasit si amarat ca si-a luat-o si nici lui si multora dintre craioveni nu le-a venit sa creada ca acest purtator de fluier a scos mingea din poarta! Rusinos!Vai si amar! Sutul lui Achim(90+3) care s-a dus si el peste aproape ca nici nu mai conteaza si meciul se incheie cu o remiza nu stiu cat de meritata : 1-1!

Putea fi mai bine dar Kovacs, „ajutat” de VAR, a vrut altfel. Nu e bai, nu e panica, mergem inainte. Si incheiem 2022 cu fruntea sus, cu satisfactia ca am jucat fotbal, atat cat am stiut si am facut o zestre apreciabila de puncte, atat cat s-a putut. Si chiar daca problemele de pe strada Stadionului nu sunt nici mici si nici putine, sa privim cu incredere si optimism la 2023! La multi ani, voua, lupilor galbeni, din teren si din tribune! La multi ani, Petrolule!

"E un rezultat echitabil, un punct muncit. sunt mulțumit pentru punctul din această seară. E final de an, o încărcătură din toate punctele de vedere, oboseală. Am reușit să facem pe alocuri un joc bun, am întâlnit un adversar foarte bun, peste noi ca valoare. Mă bucur că am reușit să le ținem piept.Lumea e nemulțumită de parcursul echipei. Oamenii vin la stadion, au așteptări, noi atât putem oferi acum. E normal să își spună problemele. Budescu a părut supărat la schimbare, dar după ce se liniștește cred că înțelege că 70 de minute sunt multe pentru el. Abia din ianuarie va fi aproape de sută la sută. Are calitate, e clar, dar vine după o accidentare grea, are și o vârstă. În momentul ăsta nu există listă cu jucători care ar trebui să plece, nu există listă cu jucători care ar trebui să vină. S-a vehiculat că ar trebui să plece din cauza problemelor financiare, dar nu există o listă. Nu pot să vorbesc de sume. Pot să spun că am citit ce s-a scris. În măsura în care am putea să aducem jucători, cu siguranță că va trebui să renunțăm, dar mai întâi să vedem dacă avem posibilitatea să aducem. Suntem puțin mai bine, au intrat niște bani. Datoriile încă sunt. Cred că cei trei (n.red. Jair, Huja, Țicu) ar putea juca la orice echipă din prima ligă”, a transmis Nae Constantin la finalul meciului.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul – U Craiova 1948 1-1 (1-0)

Marcatori: Irobiso (45+1)/Bauza (62).

FC Petrolul: Leitner – Mathaus, Meijers, Huja – Borța, Seto (83 Dumitriu), Jair, Țicu (cpt) – Budescu (73 Măzărache), Irobiso, Grozav (90+1 Olaru). Antrenor: Nicolae Constantin.

Vizualizari: 4 views

Foto: Răzvan Păsărică, Cristi Stavri.