Da, pauza de iarna e un blestem pentru orice iubitor de fotbal iar atunci cand echipa ta favorita nu e in prima liga, devine un chin. Cam de asta a avut parte suporterul petrolist in ultimii sase ani, o durere care, din cauza lipsei de performanta de pe strada Stadionului, a devenit cronica.Cum deplasarea de la Timisoara, in afara de cele trei puncte castigate la masa verde, nu a fost decat un consum de timp, nervi si bani, speram ca primul meci din 2022 de pe Ilie Oana  sa mai aline un pic din toata aceasta suferinta desi adversarul, trupa din Buzau, nu era deloc unul de neglijat, dimpotriva…

PRIMA REPRIZA

S-a dovedit a fi o prelungire a franturii de meci de la Timisoara. Adica un joc modest, subtire, batranesc, care trebuie sa se termine aici pentru ca altfel, in playoff va fi deranj mare. Greu de digerat si de amintit vreo faza mai de Doamne Ajuta a Petrolului, ceea ce e trist, in schimb dincolo, Gaitan(35) reuseste sa suteze in forta de la semidistanta si basica loveste transversala!Scapam si gata, la vestiare, 0-0 la pauza.

REPRIZA SECUNDA

 Un pic mai animata, fara sa dea pe dinafara, Botogan(51) – inca insuficient de copt pentru o batalie nici macar foarte mare fata de ceea ce ne asteapta in playoff –  patrunde pe stanga si suteaza din unghi dar Stoian are noroc si reuseste cum-necum sa respinga; repede dincolo unde Carstocea(55) suteaza bine de la douazeci de metri dar mingea se duce putin pe langa poarta noastra, apoi Chica-Rosa(59) suteaza cu sete dar Avram e atent si prinde, Dupa care nu prea se mai intampla nimic elocvent, experimentul lui Nae cu Botogan si Prejmerean titulari fiind mai degraba unul nereusit, chiar daca Pasov, si el titular, a avut o evolutie consistenta.Pe final, odata cu introducerea lui Tucaliuc, Bratu si Coman lucrurile se mai anima, Saim(82) patrunde pe stanga, trage cu stangul dar Stoian e acolo, apoi Pasov prelucreaza o mingie la mijlocul terenului si il vede excelent pe Coman(85) care nu se misca siuficient de repede si e blocat in momentul sutului de Virtej.Socr final : 0-0.
Adica un punct care e mai bine decat niciunul, nu-i asa ? Dar ce ne facem cu jocul de azi?Il mai vedem si in playoff?Eu unul sper sa nu, si mai sper ca Nae sa gaseasca inspiratia necesara pe care azi nu a avut-o in alcatuirea primului „11”. Si daca va fi sa fie asa, la sfarsit de mai vom uita de acest meci si vom constata ca nu iti trebuie mult timp sa ajungi from zero-zero to hero.

”N-am reușit să înscriem. A fost un meci foarte, foarte echilibrat. Știam că e o echipă foarte organizată, Buzăul, mă așteptam ca meciul să fie închis, să se apere bine, să contraatace bine, au făcut-o, am avut și șansă. Una peste alta, am câștigat un punct” - NAE CONSTANTIN

CASETA TEHNICA

FC Petrolul – AS FC Buzău 0-0

Petrolul: R. Avram – Pashov, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Prejmerean (65 Tucaliuc), Cebotaru – Constantinescu (81 Bratu), Boțogan (81 Pîrvulescu), D. Gheorghe (22 Saim Tudor) – Jarovic (65 Coman). Antrenor: Nicolae Constantin.

Vizualizari: 6 views

Foto: Răzvan Păsărică