Încă un meci de playoff, unul teribil de greu, la fel cum vor fi toate cele de după sezonul regular.U Cluj, cu tot traseul ei sinuos, nu e o echipă deloc rea, poate  pune multe probleme așa că va trebui atenție mare.O victorie ar fi vis, ne-ar face sărbătorile liniștite și fericite, aș zice că le-am merita, și noi, și băieții….

Centrare Ticu in prima repriza

PRIMA REPRIZA

Începe pe o ploaie mocănească, care avea să ne dispere și să ne sâcâie tot meciul, dar, nota bene, cu un Petrolul parcă mai ofensiv decât de obicei, centrare Bratu – evoluție admirabilă – pentru Măzărache(3) care se insinuează perfect de lângă Gâț pe linia de șase metri dar lovitura de cap trece puțin de tot pe lângă bara lui Gorcea.Clujenii reacționează, Acolatse centrează, Ribeiro(17) se înalță bine de lângă Huja și trimite periculos dar Avram e atent și respinge un balon extrem de periculos.Meciul are ritm, gazonul rezistă, repede dincolo, Mazarache patrunde, Țicu(21) învăluie,primește și șutează la colțul scurt dar Gorcea e atent și respinge,Meciul e unul echilibrat, ambele echipe nu vor să riște prea mult, o acțune de atac a Petrolului îl găsește pe Tucaliuc(33) la marginea careului mare, preluare pe piept dar șutul se duce peste, apoi Bratu(35,36) are două șuturi bune, la primul Gorcea se bâlbâie un pic iar la al doilea reține cu siguranță și repriza se încheie așa cum a început : 0-0, scor la pauză.

REPRIZA SECUNDA

 Începe și ea tot alert, lovitură liberă la poarta clujeană, executată bine de Țicu(50), dar Gorcea e bine poziționat și respinge cu dificultate, dar respinge, contraatac tăios al șepcilor roșii și Haită(50) șutează cu stângul pe lângă.După care meciul are din nou o perioadă de studiu reciproc, de stat la pânda greșelii adversarului, corner petrolist executat cum trebuie de Bratu, Măzărache se înalță imperial și trimite cu capul spre poartă, Gorcea se întinde și respinge dar doar până la Cebotaru(69) care pune latul din doi metri și declanșează fiesta pe Ilie Oană:1-0! Nu ne potolim, Constantinescu îl servește bine pe Diarra(81), malianul îl depășește din preluare pe Dican, intră în unghi aproape mort și preferă un șut în bara exterioară în locul unei pase înapoi spre același Constantinescu, pasă care ar fi însemnat 2-0. Asediul continuă, Diarra îl vede bine de data asta pe Boțogan(87) care râmâne în poziție de unu la unu cu Gorcea dar nu găsește lovitura câștigătoare pentru că portarul clujean reușește să respingă, mingea ajunge din nou la Boțogan care e faultat evident lângă linia de fund de către același Gorcea dar arbitrul nu vede nimic neregulamentar(!) apoi același Boțogan e blocat în momentul șutului și faza se stinge.Nu se stinge însă vulcanul de pe Ilie Oană pentru că se aude ultimul fluier, 1-0 scor final!

Vin sărbătorile! Vin? Vin și nu prea, pentru noi sărbătorile vin nu la sfârșit de decembrie 2021 ci la sfârșit de mai 2022…
Vin sărbătorile! Vin? Vin. Sau țuică, horincă, palincă, rachiu, rom, coniac, whisky, vodka, caipiroska, caipirinha, lichior, bere, șampanie, după gust…
La mulți ani, Petrolule! La mulți ani, tuturor!

Bucuria lui Nae Constantin
”A fost exact ce am spus înainte, nu? Încrâncenare, două echipe care se închid, o fază fixă care decide meciul. Mă bucur că a fost a noastră. Nici nu știu cine a dat golul. Ciobi, nu? Să fie sănătos. Dacă mă punea cineva să pun echipa lor înainte, cred că vreo patru inși nu-i nimeream. Au încercat să surprindă, nu știu exact ce au vrut să facă și nici nu interesează. Așteptam vacanța asta cred că mai mult decât o așteaptă ei, jucătorii. Mă bucur că am încheiat, tutuși, cu bine, cu o victorie. Mergem să petrecem acum. (n.r. – Învingătorul a luat tot a fost spus din sala de conferințe) Încă n-am luat nimic. Pe moment suntem bine, v-am spus-o și o repet. Până nu vom fi matematic în Liga 1 nici nu vreau să discut. E o bucurie de care vreau să profităm acum, suntem într-o situație bună, trebuie să luăm deciziile bune în continuare”, a spus Nae Constantin.

CASETA TEHNICA

PETROLUL PLOIEȘTI – UNIVERSITATEA CLUJ 1-0
Eugeniu Cebotaru 69′

Petrolul: R. Avram – Sg. Pîrvulescu (Boțogan 64′), Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Cebotaru, Seto (M. Chindriș 59′) – M. Bratu (Mih. Constantinescu 77′), Tucaliuc (Alb. Olaru 64′), Măzărache – Jarovic (S. Diarra 59′)
Rezerve neutilizate: Nic. Cebotari – Ant. Manolache, Buia, M. Coman
Antrenor: Nicolae Constantin

Vizualizari: 20 views

Foto: Răzvan Păsărică, Cristi Stavri.