Ultimul meci ”acasă”. Ultimul meci al Petrolului în fața propriilor suporteri, în această ediție de campionat care ne-a stors, efectiv. Un meci dificil, pe care ne doream sa-l câștigăm, evident, perfect posibil doar dacă băieții în galben nu au intrat deja, psihologic vorbind, în vacanță…

PRIMA REPRIZA

Debutează alene, fără nerv, pare că meciul se joacă doar pentru că așa trebuie, pentru că efectiv nu se întâmplă nimic la niciuna din cele două porți, încercările timide ale lui Țicu sau Irobiso încheiate cu niște șuturi mai degrabă modeste, neputând fi trecute la capitolul ocazii. Se scurce aproape o jumătate de oră ân această letargie generalizată când lucrurile încep să devină serioase la poarta lui Vîlceanu pentru că o centrare a lui Biceanu de pe dreapta îl găsește demarcat pe Paraschiv(27) pe linia de șase metri, dar capul acestuia șterege bara laterală și iese afară! Încet, mult prea încet, începem să ne mișcăm și noi iar semnalul îl dă Grozav(40) care șutează puternic de la douăzeci de metri dar Letica e pe fază și reușește să respingă.Mai consemnăm o pătrundere a lui Jair pe dreapta urmată de o centrare în careu și un cap al lui Irobiso(45) peste și cam atât pentru primul mitan, mult prea puțin, adică.0-0 scor la pauză!

REPRIZA SECUNDA

Tot încetișor, cătinel, fără zvâc, mai puțin important ce fac sibienii, important e că noi nu reușim să încropim mai nimic, mijlocul, deși fără Budescu, exclus din lot probabil pentru vreo nefăcută, merge în gol, degeaba îi ai acolo pe cei doi brazilieni dacă starea infectă a gazonului te determină să faci cel puțin două preluări în plus ca să controlezi balonul…În fine, lovitură liberă Țicu și cap Papp(57) în brațele lui Letica, repede dincolo unde Seto – cu o evoluție ștearsă, din păcate nu numai în acest meci – bâlbâie o minge în propria treime, pierde mingea după ce e faultat de Balaure, după părerea mea, deschidere pe stânga până la Oroian(58) care pătrunde în careu, șutează pe lângă după care e acroșat de o intrare întârziată a lui Doua…Repunere din șase metri arată omul în negru după care mîna i se mută înspre punctul de la 11 metri?! Incredibil! Și ca tacâmul să fie complet, analiza VAR îi dă dreptate! Penalty Paraschiv(61) : 0-1! Acuzăm șocul și nu reușim să reacționăm de nicio culoare ceea ce e cam trist, așa că e nevoie de prezența lui Papp(!)(91) în atac care preia cu dreptul și șutează țopăit în brațele lui Letica.Nici Grozav(94) nu îl surprinde pe longilinul portar al oaspeților, șutul dintr-o bucată fiind frumos dar ineficient și de această dată. Și cam asta fuse : 0-1, scor final!

Evoluție dezamăgitoare a lupilor, lăsând la o parte gherlele de arbitraj cu care ne-am obișnuit deja. O evoluție despre care nu putem spune că suntem supărați neapărat, că deja liniștea asta de care avem parte pe acest final de campionat nu am mai avut-o de mult. Am fi vrut mai mult totuși de la acești băieți și de ce nu, de la antrenorul lor, pentru că ei ar trebui să știe și să conștientizeze cel mai bine că evaluarea poate aduce (și) supărarea…

”Din păcate, doar înfrângere. Încep prin a felciita echipa adversă, dar cred că rezultatul echitabil ar fi fost un egal. Au fost situații de ambele părți, nu mai vorbesc de a doua repriză în care am avut situații clare până la acel penalty. Nici nu știu dacă a fost acel penalty, dar dacă VAR-ul a acordat, nu am ce să comentez. Au fost două situații clare ale lui Paul, am avut situația lui Irobiso. Un rezultat de egalitate era mai echitabil. De arbitraj, e clar. În timpul jocului, reacționez, dar nu aș vrea să comentez arbitrajul, are cine să comenteze. E clar că a fost un joc foarte tacticizat. Nici noi, nici ei nu au avut ocazii. Jocul ducea către un rezultat de egalitate, dar a venit acea situație, VAR-ul a decis că e penalty și, din păcate, azi am pierdut. Nu știu dacă e o liniște. Nu ne doream să pierdem un joc în fața suporterilor. Ne doream să încheiem cu o victorie în fața suporterilor, dar nu am reușit și îmi cer scuze. (n.red. V-a dezamăgit atitudinea lui Budescu?) Nu vreau să comentez cazul Budescu în acest moment. Mergem la Pitești să câștigăm, nu avem de pierdut, echipa trebuie să joace până la final”, a spus Florin Pîrvu la finalul meciului.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul: Vâlceanu – Papp, Meijers, R. Grigore (73 Borța) – Doua, Seto (62 Diomande), Jefferson (67 Moldoveanu), Jair, Țicu (cpt) – Irobiso, Grozav. Antrenor: Florin Pîrvu.

Vizualizari: 4 views

Foto: Răzvan Păsărică