E clar că țintarul playout-ului a fost unul prietenos pentru Petrolul, cu deplasări relativ scurte și cu șase meciuri acasă, ținând cont de ”deplasarea” de la Chindia. Una care, cu toate eforturile disperate ale târgoviștenilor, urma să se joace tot pe Ilie Oană. Și chiar dacă gazdele de conjunctură erau cu cuțitul la os iar petroliștii erau matematic salvați, lupii aveau de luat o revanșă, mai ales că acum terenul, deși vai mama lui, urma să fie uscat, incomparabil mai bun cu nămolul și bălțile de tristă amintire din ultimul meci cu Chindia…

PRIMA REPRIZA

Ok, jucăm acasă în deplasare dar cât trebuie să-i mai suportăm pe chiriașii aștia de care ne-am săturat ca de mere pădurețe? Trecem peste muzica de prost gust de dinaintea fluierului de început care a încercat să acopere imnul Petrolului și peste încurajările de prost gust și de mare angajament ale crainicului și ne concentrăm la ce se întâmplă pe teren, acolo unde Doua tratează superficial o fază în treimea proprie, apărarea noastră improvizată, cu Grigore intrat în ultimul moment în locul lui Mathaus, e prinsă pe picior greșit și Popadiuc e la locul potrivit în momentul potrivit : 0-1! Stupoare pe teren, stupoare în tribune, dar timp mai e berechet…Dar din păcate nu reacționăm, mai mult, suntem aproape de colaps, noroc că Doua își spală din păcate și respinge de pe linia porții o reluare a lui Popa(14) cu capul din cornerul lui Popadiuc. Încercăm și noi timid, câte ceva, prin Budescu, ale cărui execuții sunt de uitat și până la pauză nu se mai întâmplă mai nimic. O repriză cu un Petrolul debusolat, o repriză după care ne bucurăm că nu avem grijile matineului…1-0 scor la pauză!

REPRIZA SECUNDA

Care ne arată un Petrolul mai curajos, cu Diomande intrat în locul ștersului Purtic, dar iureșul e tot la poarta noastră pentru că un nou corner al Chindiei îl găsește pe Corinus(47) desprins de lângă Grigore, cap și transversala lui Vîlceanu e zguduită serios, scăpăm și de data asta! Și mai scăpăm o dată pentru că la următorul corner tot Corinus(48) bagă capul dar mingea se duce de data asta pe lîngă! În sfîrșit, dincolo,acțiune prelungită de atac, Diomande(50) preia, controlează și șutează cu vână de la douăzeci și cinci de metri, balonul pișcă un smoc de iarbă, îl lovește în pomete pe Căbuz și se oprește cuminte în ațe : 1-1! Mai mult, vrem mai mult și  Budescu(54) execută o lovitură liberă de la douăzeci și doi de metri dar bășica trece foarte puțin pe lângă bară! După care ne liniștim brusc la o incursiune personală a lui Popa(58) și un șut de fotbalist la colțul lung la care Vîlceanu nu are replică. 2-1? Nu, pentru că VAR-ul ne-a devenit prieten și arbitrul anulează golul pentru o presupusă obstrucție la Meijers, care, să fim cinstiți, n-a fost. Gata, ne revine culoarea în obraji, Budescu primește pe dreapta și centrează ca la carte pentru Irobiso(66) care are o execuție pretențioasă dar cu atât mai surprinzătoare cu cât lovește transversala! Meciul se aprinde, se joacă mult mai alert, Chindia vrea și ea mai mult, apărarea noastră continuă să fie visătoare, mingea ajunge la Șerban(76) care preia pe piept și șutează cu stângul dar coțofana nu vrea pe poartă și se duce pe lângă bară! Se joacă fără menajamente, se dă luptă grea la mijlocul terenului, o minge sare la Grozav(77) care pătrunde perpendicular, dribling cu dreptul și șut cu stîngul, mingea țopăie că așa face ea pe gazonul de pe Ilie Oană se duce în stâlpul drept și apoi se tupilează în plasă : 1-2! și totul devine un vacarm…Vîlceanu e atent la șutul lui Șerban(87), Irobiso(90) încearcă un șut viclean cu dreptul puțin pe lângă și se aude fluierul izbăvitor, uff! 1-2! Scor final!

Ne-a ieșit (și) azi! Victorie meritată? Nu știu, dar cam așa se întâmplă când lupți, când crezi și când ai și un dram de noroc, Petrolule. Iar când se întâmplă toate astea, cum poate viața să fie amară sau acră?

”Un meci cu stări diferite. Știam că se discută în afara terenului mai mult. Petrolul își apără corect șansele. Nu avem nevoie de alte discuții. Echipa joacă pentru puncte, pentru obiective. În primul rând, mă bucur pentru Diomande și pentru toți băieții. Noi nu mai avem acest obiectiv, de salvare de la retrogradare, acum avem un obiectiv intermediar.Mă bucur că băieții au avut reacție, ne-am unit. Nu am dat apă la moară zvonurilor. Noi jucăm pentru noi, pentru puncte. Trebuie să înțelegem că suntem o echipă nou-promovată. Trebuie să facem pașii corecți pentru a fi o echipă adevărată.<br /> Deocamdată, focusul este pentru aceste etape care au mai rămas din play-out. Băieții au și primă de joc, și un bonus. Clubul așa ne ține în priză”, a spus Florin Pîrvu, la finalul meciului cu Chindia.

CASETA TEHNICA

Petrolul: Vîlceanu – Papp, Meijers, R. Grigore – Doua (68 Borța), Purtic (46 Diomande), Seto, Grozav, Țicu (cpt) – Irobiso (90+1 Dumitriu), Budescu (68 Moldoveanu). Antrenor: Florin Pîrvu.

Vizualizari: 9 views

Foto: Răzvan Păsărică