Inceput nefast de sezon, deci moral scazut, absente importante in primul „11” si un adversar, FC Botosani, aflat pe val, cam de asta avea parte Petrolul intr-o confruntare la sfarsitul careia speram sa nu fie pierzatoare. Sa mai adaugam si cele doua grade sub limita inghetului dar si un gazon aflat intr-o stare cel putin rezonabila, una peste alta, o partida deschisa oricarui rezultat, evident, important e sa na fie la fel ca ultimele doua…

PRIMA REPRIZA

Incepe cu Petrolul mai ofensiv, cu doar doi fundasi centrali, Achim iesind, pe buna dreptate, din schema, insa  nu ne dezmeticim bine ca Meijers balbaie un balon la marginea careului mare, care ajunge pana la urma la Mailat(1) iar acesta nu sta pe ganduri, trage din prima si modifica tabela : 1-0! Belea, incepem meciul cu handicap. Speram sa nu acuzam upercutul, dar speram degeaba pentru ca Mailat patrunde pe stanga, centrare respinsa de Leitner pana la Roman(4) care preia pe piept si apoi suteaza direct in ate : 2-0! Pare incredibil dar e dureros de adevarat, lupii parca nu au inceput meciul, parca sunt paralizati, apararea noastra e svaiter, nu merge nimic, nu ne iese nimic, e urat ce se intampla. Mailat(8) are o lovitura libera pe care o executa modest totusi si Leitner prinde, dincolo, in sfarsit, palpaie ceva pentru ca Grozav(21) suteaza din afara careului, mingea e usor deviata insa si se prelinge pe langa bara in corner. Foc de paie pentru ca Roman il vede excelent pe Dragu(26) care il lasa in urma pe Mathaus si inteapa basica printre picioarele lui Leitner : 3-0! Nu ne vine sa credem, e neverosimil si poate fi si mai rau pentru ca o balba de liga a patra a cuplului Meijers – Leitner il pune pe Roman(45+2) in fata golului, noroc ca balonul e usor deviat de defensiva noastra aflata in deriva, bine ca se merge la vestiare, 3-0 scor la pauza!

REPRIZA SECUNDA

Poate vedem un alt Petrolul care poate ne trezeste din cosmarul asta care a fost in primul mitan…Gazdele nu mai forteaza nici ele iar noi fortam dar atunci cand e sa se aleaga praful, nu iese nimic, chiar daca sutul lui Grozav(57) trece putin peste vinclu. Dezastru e total un pic mai tarziu cand Mailat(69) scapa pe stanga si inteapa cu spitul varza care se duce la coltul lung pentru 4-0, dincol Papp se remarca la sutul din interiorul careului al lui Tucaliuc(81) iar cireasa pe tort o pune Seroni(90+2) care beneficiaza de cadoul oferit de Meijers care l-a faultat stupid pe Roman in careu ; penalty fara emotii si 5-0! Scor final, esec catastrofal!
A fost horror azi, ne-am umplut de ridicol dar asta a fost, trebuie sa acceptam situatia ingrata in care ne aflam, sa o analizam la rece si apoi sa continuam sirul bataliilor cu mai multa ambitie, dorinta, determinare! Razboiul e lung, pentru noi campionatul va incepe in playout! Dar pana atunci, ce-ar fi sa mai adunam si noi ceva puncte? Noi ne dorim oricand victoria, voi?
PS. Mi-ar parea rau sa plece Nae, personal sunt convins ca poate scoate Petrolul din pasa asta oribila. Dar poate ca si el ar trebui sa creada mai mult in el insusi.
"Eu sunt de mai bine de un an jumătate la echipă. Asta a fost alegerea mea, nu a fost premeditată. Voi fi cel mai fericit, dacă la finalul sezonului, Petrolul va evita retrogradarea. Relația mea cu conducerea este foarte bună, multe lucruri nu aș avea ce să le reproșez. Știu prin ce greutăți a trecut echipa de un an jumătate. Au făcut tot ce a depins de ei, doar că atunci când nu ai de unde, nu poți să ceri.Probabil am dezamăgit unii oameni cu plecarea mea, sunt și unii bucuroși, dar eu cred că am simțit să mă pun și pe mine mai sus decât interesul echipei. Am lăsat tot timpul de la mine, acum am stat, am analizat. La ce insistențe au fost, aș fi putut să mă întorc azi, dar am avut o noapte în care nu am dormit și am zis că e mai bine așa pentru toată lumea. Cu siguranță că la asemenea schimbări sunt și jucători care se bucură. Îmi e greu să spun în cuvinte, promovare, Liga 1, cu meciuri bune, mai puțin bune, experiență, prieteni, oameni cu care mă cunoșteam foarte puțin, să ajung să am o relație atât de apropiată. A fost ceva fantastic pentru mine”, a declarat Nae Constantin la emisiunea Liga Digi Sport.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul: Leitner – Borța (46 Doua), Mathaus, Meijers, Țicu (cpt) – Purtic, Dumitriu (81 Seto) – Moldoveanu, Budescu (81 Tucaliuc), Grozav (81 Bratu) – Irobiso. Antrenor: Nicolae Constantin.

Vizualizari: 5 views

Foto:  Ionuț Tăbultoc.