In fotbal perechea geamana cea mai celebra a fost aceea a fratilor ANTON si DUMITRU MUNTEANU, nascuti la 3 iulie 1932, in Bucuresti, Anton respectand ordinea alfabetica, mai mare ca Dumitru cu 5 minute! Amandoi au apraut destul de tarziu in fotbal, promovand, dupa perioada junioratului, direct in echipa de seniori Laromet Bucuresti, in 1950. Se stabilesc in 1956 la Petrolul Ploiesti cu care castiga doua titluri de campioni, in 1958 si 1959 si o data Cupa Romaniei in 1963. La Petrolul „muntenii” au facut o frumoasa cariera fotbalistica, remarcabili fiind prin marea lor tehnicitate, cat si sub aspectul comportamentului din teren, ca exemple de fair-play. Si despre ei se pot spune multe lucruri ce ar putea concura, prin ineditul lor, cunoscuta „Comedie a erorilor” a marelui Shakespeare. Asa, bunaoara inaintea unui antrenament, Dumitru s-a dus la frizer sa se barbireasca si a facut pariu cu acesta ca dupa o jumatate de ora, barba ii va creste la loc, asa cum a fost. Frizerul a acceptat, a facut pariul si cand dupa 20-30 de minute a aparut in pragul pravaliei Anton, neras, era sa scape briciul din mana si s-a recunoscut invins.

MunteanuCa jucatori, la Petrolul, in perioada cand nu erau permise schimbari de jucatori la meciurile oficiale, uneori Anton juca o repriza si Dumitru cealalta, fara ca nici antrenorul Ilie Oana sa stie. Inlocuirea se facea fie la pauza, fie, cateodata chiar in timpul jocului, cand mingea iesea afara din teren. Dupa ea pleca Dumitru si, cu ea, ca sa arunce de la margine, intra Anton. Dar poanta cea mai mare a fost aceea dintr-un meci cu echipa braziliana Gremio Porto Alegre, disputat pe fostul stadion „23 August”. Petrolul a inceput partida cu Mitica in formatie, iar dupa pauza l-a introdus si pe Anton. Cand brazilianul care il marcase strict pe Mitica, s-a trezit, la un moment dat, cu doi Mitica in fata, a ramas o clipa pironit locului, s-a frecat la ochi, a inceput sa se inchine, crezand ca are vedenii. Si pana sa se trezeasca bine, gemenii erau de-acum in drum spre gol.

Anton si Dumitru si-au inscris in palmaresul lor individual doar cate o prezenta in prima reprezentativa a tarii. E greu de spus daca unul dintre ei a avut doua si celalalt nici una. In 1966, dupa ce au absolvit impreuna un curs de antrenori, cu bune rezultate, gemenii Munteanu s-au retras definitiv din fotbal, fara sa profeseze o meserie pentru care amandoi spuneau ca nu aveau chemare si nu ar dori sa o pacaleasca asa cum fac altii.

Figuri de-a dreptul pitoresti, legendare chiar, gemenii Anton si Dumitru Munteanu au ramas in amintirea celor care i-au cunoscut ca doua picaturi de apa greu de deosebit. Unul dintre ei avea o alunita, dar nici acum, dupa ani petrecuti impreuna, nu stiu daca era a lui Mitica, mai mic cu 5 minute, sau a lui Anton.