Doar cei mai optimisti dintre optimistii suporteri ai Petrolului se gandeau la o victorie pe terenul lui Sepsi, un rezultat de egalitate fiind oricum excelent in compania unei echipe extrem de mobile, cu jucatori care alearga mult, care stiu si cu mingea si carora le sta in general capul la fotbal, clubul din secuime neavand niciun fel de probleme financiare. Ceilalti, printre care recunosc ca ma numar si eu, erau cu inima destul de stransa ca soarta va fi mai degraba cruda, neputand lua ca reper cele trei victorii consecutive din campionat, ci mai degraba absenta lui Irobiso, una foarte importanta si nedorita, in acelasi timp.

in meciul de fotbal dintre Sepsi OSK Sfantu Gheorghe si Petrolul Ploiesti, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Sepsi Arena din Sfantu Gheorghe, vineri 11 noiembrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

PRIMA REPRIZA

Nimic surprinzator, gazdele preiau initiativa inca de la inceput dar Safranko(2) inalta zmeul din pozitie favorabila, apoi Aganovic(10) suteaza slab si Valceanu prinde lejer.Acelasi Aganovici preia pe dreapta si centreaza cu bolta, acolo unde Rondon(16) se desprinde fara probleme de un Mathaus cu gandul la kurtos probabil, lovitura de cap de varf autentic si cotofana se propteste la vinclu : 1-0!
Ticu isi continua evolutia oscilant si pierde un balon care ajunge la Stefanescu(33), sut dar Valceanu e atent si retine. De partea cealalta, nimic, zero, nu reusim sa tragem la poarta, Niczuly cred ca ar putea sa bage si o tuica fiarta ceva, ca oricum nu il deranjeaza nimeni. Capul lui Grozav(39) din pozitie incomoda la centrarea lui jair din corner e doar o tentativa nereusita de atac, dar bine ca e si aia, ca e prima si ultima dintr-o repriza cel putin modesta a lupilor galbeni, 0-0 la pauza.

REPRIZA SECUNDA

Acelasi scenariu, Sepsi in atac, Petrolul in aparare, fara niciun pic de zvac, de fantezie, de dorinta de a pune cu adevarat probleme in atac. Sau poate ca dorinta e, dar nu e suficienta daca nu e si putinta. Aganovic(53) trimite puternic din lovitura libera de la 25 de metri dar sutul e pe centru si Valceanu retine, apoi abilul Rondon(56) e gasit de Safranko in careu, preluare, pirueta si sut fara sa cada mingea jos, profitand si de marcajul larg al melancolicului Mathaus, si varza, si cu un pic de noroc se scurge la coltul lung, pe langa bara, in plasa nefericitului Valceanu. Ne trezim? Nu meciul asta, ca la cum jucam e imposibil, focul e tot la noi iar Tamas(61) trimite cu capul putin peste din centrarea lui Stefanescu.Cebotaru, o umbra a jucatorului din sezonul trecut, greseste o minge usoara, care ajunge la Safranko(66), noroc ca sutul acestuia e respins de Valceanu, apoi apararea noastra, de fapt intreaga echipa e ridiculizata la o faza sah-mat in care Matei(66) face ce vrea si inscrie dupa ce slalomeaza prin careul nostru, noroc ca VAR-ul ia decizia corecta si anuleaza golul. Suntem anesteziati, anchilozati, nu ne iese nimic, centrarea lui Budescu urmata de lovitura de cap a lui Ivanovski(76) nu poate fi numita ocazie. E clar, trebuie sa se termine meciul ca sa nu fim nevoiti sa aruncam prosopul, Grozav(81) ar fi putut sa profite de o nesincronizare – singura – a apararii adverse dar anii au trecut si peste el si viteza executiilor nu mai este cea de altadata asa ca e blocat de Dumitrescu in momentul sutului iar dincolo Huja ne salveaza de la un scor de neprezentare scotand miraculos de pe linia portii un balon trimis bine cu capul de Aganovic(90+3). Gata! S-a terminat calvarul! Scor final, 2-0!

Un meci oribil, poate cel mai slab de la revenirea in prima liga, in care am reusit PERFORMANTA DE A NU TRAGE NICIUN SUT LA POARTA, cele doua lovituri de cap, una pe repriza, neputand intra niciodata la vreun rezumat TV. Cand nu tragi la poarta, nu ai cum sa tragi pe poarta. Cand nu tragi pe poarta, nu ai cum sa inscrii. Prea multe (si bune)nu ar fi de zis, bine ca vine pauza. Daca mai vrem sa dormim, o putem face acum, cand se reia treaba, trezirea! Si chiar daca acum suntem pe locul 6, adica mai mult decat in grafic, doar cine nu vrea nu vede ca e o simpla conjunctura. Nu stiu care o fi graficul de referinta, fiecare l-o fi avand pe al lui, cred totusi ca ala care ne situeaza de la locul 12 in sus la final de campionat e cel corect. Si perfect realizabil. Cu conditia sa nu se mai repete jocul penibil de la Sfantu Gheorghe.

in meciul de fotbal dintre Sepsi OSK Sfantu Gheorghe si Petrolul Ploiesti, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Sepsi Arena din Sfantu Gheorghe, vineri 11 noiembrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
"Un meci fără istoric, câștigat de ei de o manieră categorică. Noi am fost mult sub ce mă așteptam, practic nu am avut decât două situații pe final. Trebuie să ne revenim repede, finalul o să fie foarte greu. N-aș vrea să vorbim de play-off, pentru că e mult până acolo. Azi nu am fi meritat să câștigăm", a precizat Nae Constantin.

CASETA TEHNICA

Petrolul: Vâlceanu – Mathaus (60 Ivanovski), Meijers, Huja – Borța (46 Pashov), Dumitriu (60 Cebotaru), Seto, Jair, Țicu (cpt) – Cioiu (46 Budescu), Grozav (86 Manzala). Antrenor: Nicolae Constantin.

Vizualizari: 15 views

Foto: Răzvan Păsărică