Joc cu promovarea pe masa! Ceva inedit pentru noi in ultimii patru ani, primii trei ani de L2 alegandu-se praful, incet, dar sigur.Si atunci, mai conteaza ce a fost? Mai conteaza ce ai jucat pana acum? Duca-se, important e ce urmeaza iar ce urmeaza ar trebui sa fie o victoriei contra Chiajnei si, implicit, o promovare matematica in L1 acolo unde, desi nivelul fotbalului e in scadere vertiginoasa, ne este locul…

PRIMA REPRIZA

Incepe cu un Petrolul hotarat sa incheie conturile cat mai repede, Bratu(7) incercandu-l pe Aldescu cu un sut din afara careului dar portarul oaspetilor se intinde si respinge in corner. Incercam sa construim, cateodata ne iese, cateodata nu, dar presiunea la poarta ilfoveana continua, acelasi Bratu(20) sutand din intaorcere cu stangul, de data asta din interiorul careului mare, dar iarasi Aldescu e atent si retine, cu greu, dar retine. Nu ne precipitam, si asta e bine, pentru ca one-man-show Bratu(40) preia un balon la douazeci de metri de poarta adversa, fenta si sut de senzatie in plasa laterala a bietului Aldescu, caruia nu ii mai ramane decat sa scoata cotofana din plasa : 1-0, scor la pauza!

REPRIZA SECUNDA

Incepe abrupt, lovitura libera de la douazeci si cinci de metri de buturile ilfovene, executa magistral Super Mario(50) si varza ia o traiectorie ciudata suficient cat sa il pacaleasca pe Aldescu si sa intre cuminte pe langa bara, in poarta : 2-0! si Vezuviu e mic copil pe langa Ilie Oana.Dupa care Jarovic(60) ne strica un pic zen-ul lasand haita cu un om in minus, dar  tot noi suntem mai periculosi, lovitura libera, cap inapoi al lui Huja pana la Constantinescu(80) care preia in opt metri si apoi lobeaza neinspirat balonul care trece suficient de mult pe langa poarta. Nu mai e mult pana la final si lupii rezista, mai ales ca atacurile oaspetilor sunt lipsite de orizont, iar atunci cand apare pericolul la capul spart al lui Marc(80), Avram e unde trebuie si rezolva cu brio. Fluier final! 2-0! Adio, serie B!

Sase ani. Atat a durat ultimul purgatoriu.Ar fi putut sa nu fie, daca nu ne pricopseam cu o capra falimentara sau ar fi putut dura mult mai putin, daca nu ne pricopseam cu un pseudopartener, practic un pseudopatron, care mai si credea ca stie fotbal.Dar, ce a fost, a fost, nu mai conteaza, a venit vremea sa ne bucuram pentru ca meritam cu totii, suporteri, jucatori, staff, conducere. Azi e momentul sa multumim tuturor pentru aceasta promovare, indiferent de contributia fiecaruia la aceasta revenire a Petrolului acolo unde ii este locul. Va fi timp si de analize si dezbateri, dar azi trebuie sa ne bucuram.Cu totii! Si sa speram ca „Adio serie B!” nu e doar o scandare in prag de promovare ci o despartire definitiva de noroaie, coclauri si matinee. Iar acum, haideti sa continuam sa bem, ca doar nu ati asteptat cronica pentru a da drumul la bautura!

"Îmi e greu să-mi găsesc cuvintele. Există o bucurie, vedeți ce e aici, lumea e fericită, iar asta e cel mai important. Sincer vorbind, la început nici eu nu-mi puneam mari speranțe, dat fiind că ne-am pierdut finanțarea. Nici toți oamenii nu au fost încrezători. Am avut probleme, asta e, e normal să fie așa. Noi pe partea sportivă ne-am făcut treaba, acum așteptăm și la birouri să fie așa. Nu e o performanță așa importantă pentru mine, cât e pentru orașul Ploiești. Cred că familia pe care am format-o în vestiar a fost principalul atu al nostru. Am promovat la noi acasă, toate se întâmplă cu un anumit motiv. Probabil că de asta s-a întâmplat așa. Meciurile sunt echilibrate, acum nu ne rămâne decât să ne bucurăm. Avem câteva zile, după care începem iar munca pentru Liga 1. Nu mă gândesc la meciul cu Slobozia", a spus Nae Constantin după meci.

CASETA TEHNICA

Marcator: Mario Bratu (38′, 48′)

Petrolul: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt.)(V. Lică 87′) – Cebotaru, Seto (M. Chindriș 46′) – M. Bratu (Mih. Constantinescu 76′), Cioiu (Tucaliuc 60′), Măzărache (Pashov 76′) – Jarovic
Rezerve neutilizate: Moroz – Boțogan, Velisar, Dr. Gheorghe.
Antrenor: Nicolae Constantin
Eliminat: Senad Jarovic 58′

Vizualizari: 17 views

Foto: Răzvan Păsărică, Cristi Stavri.