Meci de 1 solist, așa spunea aproape toată lumea înaintea meciului de pe un Ilie Oană atipic, adică gol, pentru că așa vor autoritățile sau așa cred ele că vom putea combate mai bine Covidul, meci împotriva Dunării Călărași, o umbră a echipei din sezoanele trecute, e adevărat.Dar mingea e rotundă, surprize s-au mai văzut chiar dacă nu la Petrolul și nu în acest sezon așa că osul la treabă și concentrare până la final, ca să ne putem bucura cu toții de încă o victorie petrolistă înaintea unei triple de foc pe acest final de primă parte a sezonului regular.

Lupda din prima repriza

PRIMA REPRIZA

Începe cu Petrolul atacând în valuri, centrare de pe dreapta Pîrvulescu, cap Vajushi și luft Buia(4) din șase metri, după care Bratu(6) primește pe dreapta, intră în careu și e faultat clar de Țenea, penalty indiscutabil transformat fără prea mari emoții de Vajushi(7):1-0!

E nevoie de mai mult și de mai multe, lovitură liberă Buia de la treizeci de metri, mingea ricoșează din zid la Vajushi(15) care din opt metri alege să șuteze tare fără să se mai uite la poartă și balonul îl lovește pe Costache în umăr.Trecem dincolo, unde Avram tratează superficial o fază, pentru că se complică inutil și încearcă o pasă verticală pentru Chindriș, nereușită, mingea ajunge la Stoica(16) care nu stă pe gânduri și șutează plasat lângă bară pentru un stupefiant 1-1! Nu acuzăm șocul, nu avem voie, Vajushi(19) scapă pe stânga intră în careu și cade într-un duel regulamentar,zic eu, cu Leca, dar abitrul e de altă părere și ne face un cadou arătând punctul cu var, penalty executat și transformat și de această dată de același Vajushi(20):2-1! Insuficient,știm cu toții asta, dar parcă ceva nu merge, parcă echipa mai dezinvoltă e cea oaspete, raidurile în preajma careului nostru se înmulțesc, lovitură liberă la poarta noastră executată bine de Stoian(28), Avram respinge în lateral, recentrare în careu și Moise(28) trimite periculos cu capul dar din nou Avram e acolo unde trebuie, reține și își mai spală o parte importantă din păcate.Revenim în atac, dar nu prea reușim mare lucru, cu excepția unui șut plasat dar nu foarte puternic al lui Cebotaru(43) scos de lângă bară de Costache și cam asta fuse în primul mitan, 2-1 scor la pauză.

REPRIZA SECUNDA

Sper ca Nae să se fi luat la vestiare măcar așa, nițel, de băieții noștri, care poate au crezut că e doar un meci de bifat și că punctele vin singure.Altfel nu se explică lipsa de concentrare din prima repriză și atunci trebuie găsită o modalitate prin care să fie alungată apatia, așa că așteptăm un Petrolul mult mai vioi ieșit de la cabine.Pare a fi, pentru că Vajushi îl servește bine pe Buia(47) care șutează cu sîngul însă în plasa laterală exterioară, după care același Vajushi îl vede excelent pe Diarra(51) în careu, preluare, pătrundere în șase metri și gol din unghi marcat printre picioarele nefericitului Costache: 3-1!
Asalturile continuă, centrare Țicu, reluare din prima Diarra(54) din poziție favorabilă, Vajushi(72) șut bun dar Costache se opune, în sfîrșit, pătrundere Țicu pe stânga, pasă înapoi la Bratu(73) preluare cu dreptul și șut cu stângul pentru 4-1! E miros de sânge, Țicu(78) încearcă cu dreptul dar Costache prinde, apoi Cebotaru inventează un asist minunat pentru Seto(80) preluare bună pe piept a samuraiului dar finalizare în peluză din șase metri, pentru ca o nouă bombiță a lui Țicu(82)să fie repinsă de data asta de un Costache care a redus proporțiile scorului.Corner executat de același Țicu, balonul lovește bara la scurt de unde ajunge la Meijers(83) care trimite cu capul în plasă dar din păcate golul este anulat, corect, pentru că Cebotaru a vrut să joace mingea și se afla la un metru de poartă, în poziție afară din joc, dacă ar fi stat cuminte, tabela s-ar mai fi modificat o dată, dar e bine și așa, 4-1, scor final!

Ăsta e Petrolul. Un magnet care atrage puncte.Se pare că, cel puțin în acest sezon, nu contează că joacă bine sau mai puțin bine, la final, punctele ajung la Cebotaru&Co. Ceea ce nu ne supără deloc, pentru că ne e foame, nu ne-am săturat, mai vrem. După care, sperăm că nu peste mult timp, acest magnet să atragă sponsori puternici, jucători care să aducă plusvaloare, profesioniști care să pună bazele unui club modern de fotbal.

Diarra confirma forma buna
”Sunt bucuros că am câștigat și cred că asta e cel mai important. Meciul a fost așa cum mă așteptam, cu o echipă care a venit să dea totul. Sunt un pic dezamăgit de modul în care am tratat anumite faze, dar ce rămâne sunt victoria și cele trei puncte. Avem două săptămâni de pauză și pregătim în liniște următoarele meciuri. Nu alergăm după recorduri, importante sunt punctele și e bine că am reușit să le luăm. Greșeli am făcut și o să mai facem, important e să luăm punctele și cred că toată lumea o să fie fericită. Am fost puțin dezamăgit de cum am tratat anumite faze, dar fac parte din joc. Poate că ne sunt de ajutor mai ales că am câștigat, pentru că le analizăm și încercăm să le remediem pe viitor. E bine că suntem pe primul loc, pe o poziție care ne place și ne convine. Adversarii au presiunea, noi am scăpat de ea și sper să rămânem până la final acolo”, a declarat Nicolae Constantin la conferința de presă.

CASETA TEHNICA

Petrolul Ploiești – Dunărea Călărași 4-1 (2-1)

Marcatori: Armando Vajushi (6, 20, ambele penalti), Sory Diarra (51), Mario Bratu (73)/Alexandru Stoica (28).

Petrolul: Avram – Pârvulescu, Meijers, Huja (76 Manolache), Țicu (cpt) – Cebotaru, Chindriș (57 Seto) – Bratu (76 Constantinesc), Buia (57 Tucaliuc), Vajushi – Diarra (76 Coman). Antrenor: Nicolae Constantin.

Vizualizari: 9 views

Foto: Răzvan Păsărică