Vreme superba pentru fotbal, teren bun, atmosfera care imbie la spectacol, ce ti-ai putea dori mai mult de atat?E adevarat ca treaba merge super opintit in acest playoff, ca adversarul – trupa din Sibiu – e unul dificil dar ca sa promovezi trebuie sa arati ca meriti.Si ca sa meriti, mai trebuie sa si castigi, din cand in cand, nu?Iar acum era cel mai bun prilej, pentru moral, pentru recapatarea increderii in fortele proprii, pentru a mai inlatura din nelinisti, in fine, ca sa fie bine….

PRIMA REPRIZA

Incepe, continua, si se termina in nota celei de-a doua din meciul cu Steaua, adica modest, foarte modest chiar.Oaspetii iau initiativa, domina mijlocul terenului, acolo unde Alhassan(11) face legea, tot el fiind cel care il incearca primul cu o lovitura de cap, din centrarea lui Balaure, pe Avram dar portarul nostru e atent, de data asta si prinde balonul cu siguranta.Prima semiocazie a noastra vine ceva mai tarziu, Pasov centreaza in careu si Bratu(20) trimite cu capul(!) peste. Hassan(25) isi continua reprezentatia, il croseteaza pe Meijers, noroc ca sutul de la marginea careului mare e unul fasait care se scurge pe langa poarta.Dincolo Bratu(35) e egoist si incearca un sut cu dreptul(!) care se duce, evident, mult pe langa, in locul unei pase simple in spate pentru un coechipier care era cu fata la poarta si putea suta, dupa care Ticu il gaseste pe Diarra(36) dar capul malianului se duce si el mult peste.Acelasi Diarra(44) primeste un cadou de la defensiva sibiana dar nu profita si trage in peluza si repriza se incheie cu un anost 0-0.

REPRIZA SECUNDA

 Incepem parca mai hotarati, corner Bratu si Huja(52), nemarcat, trimite cu capul putin pe langa, dintr-o faza de la care putea scoate mai mult, totusi.Pericol si la poarta noastra, centrare Petrescu si Stoica(63) loveste cu capul un balon care pare ca se duce langa bara insa Avram se intinde si respinge inspirat in corner.Diarra(70) iese din nou la rampa cu o preluare pe piept de manual, o patrundere buna dar un sut de la marginea careului mare care lasa de dorit pentru ca se duce fara emotii pe langa poarta lui Iliev.Pantea(82) incearca si el un sut la coltul lung dar cotofana ocoleste poarta si meciul se termina asa cum a inceput, scor final : 0-0.
Greu in playoff. Stiam asta, nu am descoperit acum. Dar ce nu stiam e ca astenia produce amnezia. Pentru ca despre asta ar putea fi vorba la Petrolul de ceva vreme incoace.De amnezie.Amnezia de fotbal. Simptomele au inceput in 2022 dar s-au acutizat odata cu inceperea playoff-ului. Metodele de preventie nu au fost luate la timp,adica in perioada de transferuri, sau daca au fost, nu au fost cele potrivite, deja nu mai conteaza, important e sa ne revenim si asta cat mai repede.Sambata, la Chiajna e timpul sa uitam de amnezie! Hai Petrolule!
”Lumea își dorește să ajungem cât mai repede în Liga 1, dar mai avem de jucat. E cale lungă. Mi-au spus ca la următorul meci să joc cu trei fundași dreapta. Probabil a fost o ironie! O să văd dacă mai găsim unul și poate îi îndeplinim dorința”, a spus antrenorul Petrolului în fața jurnaliștilor, care s-a iritat atunci când a fost întrebat și de ce a decis să-l trimită pe Jarovic atât de târziu pe teren, în minutul 87, în locul lui Diarra: ”A intrat atunci când am considerat că poate să ne fie de ajutor. (n.r. – întrebat dacă după meciul trecut s-a convins că Jarovic și Diarra nu prea se înțeleg pe teren) Spune-mi tu pe cine ar fi trebuit să schimb, că discuția asta am avut-o și la gard (n.r. – cu spectatorii), ca să joc cu două vârfuri, repede, așa? Pe unul dintre cei doi închizători? Și dacă pierdeam pe final de joc? (n.r. – din sală i se spune rezultatele înregistrate pe teren propriu în acest an: 0-0 cu Buzău, 0-0 cu Cluj, 0-0 cu Sibiu) E ok, suntem pe primul lor, trei puncte de locul 2, avem obiectiv promovarea.” NAE CONSTANTIN

CASETA TEHNICA

FC Petrolul – AFC Hermannstadt 0-0

FC Petrolul: Avram – Pashov, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Cebotaru, Chindriș (58 Seto) – Pîrvulescu, Tucaliuc (46 Măzărache), Bratu – Diarra (87 Jarovic). Antrenor: Nicolae Constantin.

Vizualizari: 10 views

Foto: Răzvan Păsărică