Pandemie.Pauză lungă de fotbal.Loc dezastruos în clasament.Acces interzis pe stadion.Speranța se încăpățânează totuși să trăiască.Speranța unui nou început pentru un Petrolul care, cu același antrenor pe banca dar si cu câteva transferuri reusite în intersezon, își dorește să iasă dintr-o mediocritate care parcă nu mai vrea sa se termine.Orice pas greșit devine fatal, nu mai e timp și loc pentru rateuri, presiunea e imensă dar toată suflarea petrolistă continuă să creadă că se poate.Primul hop și cel mai greu:Metaloglobus!

PRIMA REPRIZA

Începe crispat, miza e mare, Țicu (13) își face curaj și șutează din afară careuluî, mingea lovește gazonul în fața porții dar Gavrilaş nu se lasă păcălit și respinge.Tensiune multa, fotbal puțin,, faze de poartă rare, în sfarsit, lovitura liberă Țicu și Lică (39) se înalță bine pe șase metri dar trimite peste poarta unui Gavrilaş depășit şi cam atât ceea ce nu e bine.0-0 la pauză.

REPRIZA SECUNDA

Ieșim mai determinați parcă, era și cazul, lovitură liberă R. Moise (51) dar din nou Gavrilaş e acolo unde trebuie. După care Vajushi prelucrează o minge la mijlocul terenului, verticalizare până la R.Moise, pas rapid la Buhăescu(55) aflat intr-o poziție cel puțin suspectă de offside, preluare, pătrundere și șut cu făinoase,  lângă bară,  1-0! Mai trebuie unul că doar nu ne-om băga cu fundul în poartă, scăpăm în superioritate,  mingea ajunge la Costantinescu(68) care e semnalizat eronat afară din joc, dar oricum se alesese praful la o fază de a care puteam scoate mult mai mult.Continuam sus, Bălan se descurcă minunat pe dreapta și îi trimite lui Roige (84) care ratează neverosimil din șase metri cu poarta goală în față! Nu acuzăm șocul,  corner Vajushi și Lică (87) trimite cu capul puțin pe lângă vinclu. Ultimele minute trec agonizant, dar trec.Uff! 1- 0, scor final!
E bine, suntem sleiți de puteri cu toții,  dar e bine.Oricum, indiscutabil mai bine decât ce a fost până acum.Și chiar dacă am agonizant până la sfârșit,  deși am fi putut fi mult mi relaxați,  cele trei puncte sunt tot ceea ce contează. Următoarele trei, duminică,  la Târgu Jiu.
Buhaescu a marcat atunci cand a fost nevoie!
"Mihai a fost agresat de nişte rromi, din ce am înţeles, în cartier. Era în vizită la Mario. A ieşit de la un supermakret, a intrat într-o altercaţie verbală, a fost provocat. Poate a răspuns şi a fost lovit de un individ. Se fac demersurile necesare şi cei implicaţi în această situaţie trebuie să-şi facă treaba. Mai bine îţi vezi de treaba ta, păstrezi distanţa, îi laşi în pace, încerci să ignori pentru că sunt fel şi fel de oameni, nu ştiu ce au consumat.Glumeam cu el, i-am spus ce n-a putut cu capul Baxevanos a reuşit altcineva cu pumnul. Bine că s-a întâmplat doar atât şi nu a fost mult mai grav. A fost un joc dificil împotriva unui adversar foarte bun, o echipă care nu întâmplător luptă pentru accederea în acest play off, cu jucători de calitate, experimentaţi. Mă bucur că am reuşit să câştigăm, era foarte important pentru noi să obţinem cele trei puncte şi să stăm acolo în plutonul fruntaş cu posibilitatea de a accede în play-off. Trebuia să câştigăm acest joc, consider că am făcut un joc echilibrat, poate mai multă timiditate în prima repriză. Le-am şi spus la pauză să se debareseze de această timiditate şi să accelerăm jocul. Drumul ăsta l-am mai făcut. Ştiu ce înseamnă, le spun şi lor. Să vii de departe, am risipit foarte multe puncte în sezonul de toamnă, pentru noi este capital fiecare joc" - VIOREL MOLDOVAN (https://www.telekomsport.ro/)

CASETA TEHNICA

PETROLUL: Kitanov – Alb. Olaru, V. Lică, Meijers, Țicu – Nir Lax (Ekollo 89′) – Mih. Constantinescu (M. Bratu 74′), R. Moise (Sil. Pană 66′), Pol Roige (cpt.), Vajushi (Vl. Mitrea 89′) – Buhăescu (Val. Balint 74′)
Rezerve neutilizate: R. Avram – Ad. Nicolae, Mondragon, Ant. Manolache
Antrenor: Viorel Moldovan

Vizualizari: 16 views

Foto: Răzvan Păsărică, Cristi Stavri.