Evident că victoria chinuită din Cupă de la Piatra Neamț nu avea um să ne aducă vreun pic de liniște sau de relaxare în perspectiva meciului de la Slobozia, ultimul din acest an nefast din foarte multe puncte de vedere.Deja știam că iernăm în afara locurilor de playoff, lucru considerat o glumă proastă dacă i-ai fi spus cuiva înainte de începerea campionatului.În fine, să treacă și meciul ăsta să putem să ne apucăm de curățenie!

Un meci bun pentru Constantinescu

PRIMA REPRIZA

Teren bunicel,vreme bunicică și un adversar incomod pentru o haită rătăcită pe la jumatea clasamentului.Vajushi tine prea mult de minge în preajma careului nostru până o pierde, Toma preia și șutează cu stângul la colțul lung dar Kitanov se întinde și respinge în corner.Dincolo, Roige e lansat perpendicular pe poartă, îl driblează prea lung pe Poiană, apoi se întoarce și îi pasează în spate lui Buhăescu(19) care pune latul și același Poiană respinge.Continuăm sus, lovitură liberă Țicu de pe dreapta, Mondragon sare, pare că nu atinge totuși coțofana care ajunge la oportunistul Huja, liber la colțul lung, cap din trei metri și 0-1!Ar fi prea frumos să mai reușim incă o boabă, nu prea obișnuim, Roige(28) driblează la marginea careului mare și șutează insuficient de bine așa că Poiană reține și repriza se termină fără să mai fie nimic altceva de semnalat.0-1 la pauză.

REPRIZA SECUNDA

Gazdele continua să încerce să egaleze iar Petrolul continua evoluția submediocră de am uitat câte meciuri încoace, multe în orice caz.Centrare Danciu de pe stânga și Toma(66) liber și nestingherit ne iartă cu capul din șase metri pentru că trimite peste.Suntem înghesuiți, corner la poarta noastră executat de Toma, și Lazăr(69) se înalță dar trimite moale și Kitanov prinde.Mai îndrăznim și noi și Vajushi îl vede bine pe Huja(74) din lovitură liberă dar capul fundașului nostru se duce pe lângă dintr-o poziție din care se putea mult mai bine.Continuăm totuși în atac, ceea ce e bine pentru că deja certitudinea Constantinescu îl vede bine de tot pe Ekollo(79) care intră în careu și pune latul, bășica se izbește de bară la colțul lung și se repede în ațe:0-2!Și ca tacâmul să fie complet, Ekollo îl vede bine și el pe Constantinescu, șut bun al puștiului nostru respins de Poiană în față pentru venirea furibundă a lui Balint(89) care sparge gheața:0-3! Și e gata.

În cazul Petrolului, ultima impresie nu contează.Nu e prima dată, am învins dar nu am convins.Și, mai ales, am reușit performanța celei mai proaste clasări în pauza de iarnă, de trei ani încoace.Fără discuție, șanse la playoff sunt, ba chiar și la promovare, dar pentru asta de mâine trebuie începută curățenia de iarnă.Reluarea campionatului în februarie trebuie să găsească un Petrolul pregătit de război, care să lupte până la ultima picătură de energie pentru fiecare minge.O haită flămândă după puncte dar care să aibă și mijloacele necesare ca să le înfulece.Iar pentru asta trebuie să-și găsească masculul alfa.Unul veritabil, nu o parodie.

Moldovane, scapă-ne de balast! Pleacă!

Primul gol pentur Balint!
"Cu mult lucru din punct de veder tactic am reuşit să câştigăm. Clasamentul e foarte comprimat. Mă interesează ce se va întâmpla în continuare. Trebuie să sudăm lucrurile, să lucrăm mai mult şi vom putea să o facem pentru că vom avea timp în pregătire pentru a arăta altfel în primăvară. Nu vreau să găsesc scuze, ştiam ce va fi la Petrolul. Dar am luat echipa de la 0, cu 6 seniori rămaşi din lotul vechi, dintre care câţiva titulari. Apoi jucătorii noi au venit în etape. E nevoie de timp, ştiu că nu e timp şi că toată lumea e impacientată. Or să vină şi rezultatele, dar trebuie să fie răbdare", a declarat Viorel Moldovan la finalul meciului.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul: Kitanov – Mondragon (75 Olaru), Meijers, Huja, Țicu – Salifu (57 Balint) – Constantinescu, Nir Lax, Roige (cpt), Vajushi – Buhăescu (75 Ekollo). Antrenor: Viorel Moldovan.

Vizualizari: 437 views

Foto: Răzvan Păsărică, Cristi Stavri.