Deplasare grea, la Voluntari, nimeni nu cred că gândește altfel. Echipa gazdă e una incomodă mereu și e singura care ne-a creat probleme până acum, meciul cu ceferiștii clujeni nu se pune, știți voi de ce. Așa că ar fi sublim să plecăm cu trei puncte de acolo dar nici unul nu ar fi rău, mai ales că am continua seria invincibilității, una plăcută și reconfortantă pentru toți…

PRIMA REPRIZA

Meciul debutează într-o doză de echilibru, așa cum era de așteptat, care durează binișor până când Doua îl găsește, ajutat și de o deviere, bine pe Grozav(27) care pune capul bine și trimite la colțul lung dar Fernandez se arcuiește și reușește să respingă. Meciul se pare că se aprinde, în orice caz se mută dincolo unde D. Andrei(31) execută cu fainoșag o lovitură liberă de la douăzeci de metri sub transversală dar Zima își începe reprezentația de excepție și scoate de sub transversală! După care intrăm iarăși într-o luptă surdă care se termină atunci când arbitru trimite echipele la vestiare. 0-0 la pauză!

REPRIZA SECUNDA

Ilfovenii intră deciți să rezolve disputa cât mai rapid, lovitură liberă de pe stânga D. Andrei și cap Armaș(46) din mijlocul defensivei noastre(!), bine că Zima e atent și îndepărtează pericolul. Nu prea mai mișcăm nimic în atac iar gazdele devin din ce în ce mai periculoase, mai ales pe flancul drept al apărării petroliste care e cam franjuri, drept urmare Aliji pătrunde netulburat și centrează bine până la Rață(62) care pune greșit latul, trimite pe lângă și scăpăm și de data asta. Deja e asediu la poarta petrolistă, Dumiter îl vede bine pe D.Andrei(72) dar șutul acestuia se duce în plasa exterioară laterală, suntem sufocați, mai mult, ca tacâmul să fie complet, Diomande(76)  are o intrare odioasă la Dumiter care îî aduce, fără dubii, cartonașul roșu…
Reduta lupilor se clatină dar continuă să reziste, pierdem mingile însă mult prea ușor, Carnat(82) nu stă pe gânduri și șutează tare dar Zima e din nou acolo unde trebuie și respinge dar până la Armaș(80), aflat într-o poziție suspectă de offside, acesta pune latul din opt metri dar Zima e peste tot și reușește să pareze dintr-o poziție neverosimilă, cât mai e până la final? Destul și nu reușim deloc să oprim tăvălugul ilfovean, Rață pâtrunde nestingherit pe stânga, pasă înapoi la Nemec(82), nemarcat în patru metri(!) noroc că atacantul gazdelor se precipită, preia defectuos și trimite excelent pentru noi și dezastruos pentru voluntarieni, încet și necadrat un balon pe care putea scrie 1-0. Trebuie să ne dezmeticim și să ripostăm, nu prea ne iese dar lucrurile par să intre pe un făgaș mai bun pentru că și Voluntari râmâne în zece, Matricardi plecând mai devreme la vestiare pentru un al doilea galben pentru proteste. E gata, fluier final, 0-0!

Parcă am mai văzut un film asemănător. Asemănător dar nu chiar la fel, pentru că cel de azi are un actor principal : Lukas Zima, omul care a pus lacătul pe poarta Petrolului. Ai aruncat cheia? Zi zău, Zima!

”Rămânem neînvinși, este până la urmă un punct câștigat. După aspectul jocului, meritam să înscriem, am avut ocazia lui Gicu. Zima a făcut un meci mare, a blocat remarcabil șuturile lor. Știam că se apără bine, au tranziții bune și am reușit să-i surprindem până la urmă. Minusul este că n-am înscris, nu am ce să le reproșez băieților, un meci cu intensitate mare, au fost și două cartonașe roșii, dar e un punct câștigat în deplasare până la urmă. (n.r.-despre cartonașul roșu văzut de Diomande) A fost o decizie, o intrare, scăpau pe contraatac, credeam că o să fie galben. Nu am revăzut faza, dar a văzut cartonașul roșu și probabil e meritat. (n.r.-despre următorul meci din Cupa României) Nu putem fi siguri de calificare pentru că și celelalte echipe din grupă au golaveraj bun. Cu ocazia asta aș vrea să urăm tuturor românilor ”La mulți ani” și tuturor petroliștilor, atât din România, cât și din Diaspora pentru că sunt mulți care ne susțin”, a declarat Florin Pârvu la finalul partidei.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul: Zima – Doua, Papp, Meijers, Huja (78 Seto), Țicu (cpt) – Jair, Diomande, Jefferson, Grozav (73 Omrani) – Musi (73 Răducan). Antrenor: Florin Pîrvu.

Vizualizari: 100 views

Foto: Răzvan Păsărică