După încă o partidă jucată acasă în care ne-am ales cu praful de pe tobîă, deși, evident, puteam obține mult mai mult, urmează deplasarea de la Targu Jiu, în fața unui adversar mai degrabă modest, Viitorul Pandurii.Si acum e limpede, la fel cum a fost și etapa trecută, că putem obține victoria. Altfel, începe deranjul, dacă nu a început deja, pentru că vom începe să o luăm la vale în clasament iar poveștile cu ”mai sunt destule meciuri”, ”mai durează puțin până când devin funcționale relațiile de joc”, încep să devină nemuritoare…

PRIMA REPRIZA

 Începe cu câteva schimbări interesante în primul ”11” față de meciul cu Dunărea, aparițiile lui Cebotari, Salifu, dar mai ales cea a lui Iovu dorind a aduce un plus de consistență în evoluția lupilor galbeni.Și dacă și Răuță, intrat în locul suspendatului Manolache, ne va face să uităm prestația lui din meciul cu Farul, atunci am putea privi cu optimism tabela la sfârșitul meciului.Până atunci ar trebui șă dăm niște goluri zic, revenirea lui Balint(6) aduce și ea un plus de zvâc dar șutul nouarului nostru e blocat de Oros.Gazdele ripostează și Paraschiv(9) profită de gaura din centrul defensive petroliste, șut cu stângul din afara careului și Cebotari, care, la fel ca și Avram etapa trecută, probabil putea face mai mult, se duce și scoate mingea din plasă:1-0! Nu ne dezmeticim, tot viitorii panduri sunt mai periculoși și Dragu(17) găsit ideal de Paraschiv, șutează tare cu stângul dar mingea se duce pe lângă bară.Ca să fie tacâmul complet, Vajushi(15) se cere afară, acuzând probleme medicale,, poate Saim să inventeze ceva, cumva,cândva…Lovitură liberă de pe dreapta, execută Nir Lax în careu, acolo unde se înalță Meijers(27) care trimite cu capul și cu fainoșag, lângă bară:1-1! Respirăm dar nu suficient de mult încât să mai punem probleme la poarta gorjeană, în schimb dincolo Dragu(32) îl întinde pe Cebotari care respinge într-un corner rămas fărărezultat. 1-1 la pauză.

REPRIZA SECUNDA

Bratu în locul lui Iovu încă de la început, poate-poate, dar nu, nimic de semnalat, claritatea acțiunilor ofensive ale Petrolului, alea puține câte sunt, are de suferit în continuare. Saim(54) șutează cu tupeu dar Bodea intervine și trimite în corner, în rest, nimic sau aproape nimic în afară de o posesie sterilă care nu ne ajută deloc. Încercăm și cu Matiș și cu Buhăescu  și cu Ekollo, degeaba, la singura fază mai acătării Matiș(73) se grăbește și șutează peste, în loc să preia și apoi să paseze în fața porții la un coechipier.Pănă la sfârșit, nimic altceva decât penurie de fotbal, cu niște gazde mulțumite cu un punct și cu niște oaspeți incapabili să mai șuteze spre poartă…1-1 scor final!
Un meci potrivit pentru matineu cu un Petrolul care nu a arătat mult prea puțin că ar vrea sau ar merita să joace la altă oră.Atât s-a putut?!Dar de ce s-a putut doar atât?Poate o fi metabolismul de vină, probabil că mulți dintre băieții în galben și albastru pur și simplu nu pot da randament la ora 11. Poate s-au trezit prea de dimineață și i-a apucat somnul pe teren.Sau poate doar atât pot.Numai că dacă vor dori să râmână la Petrolul vor trebui să se autodepășească.Altfel, vor continua să joace la matineu.
Cam asta ar fi pentru meciul de azi.Doar atât am putut.Să scriu.
”Echitabil sau nu, cert este că ne-am propus altceva de la acest joc și nu am reușit să obținem cele trei puncte. Până la urmă, nici prestația noastră nu a fost ceea ce ne-am propus. Am fost destul de confuzi, nu am găsit soluții în ofensivă, am fost haotici în joc. Asta este, până la urmă. Sunt două puncte pierdute pentru noi în cursa promovării. Ce putem face decât să profităm de această întrerupere, pentru că noi nu vom juca cu Slatina și să ne punem la punct din punct de vedere fizic și să fim mai bine. Va fi greu pentru toată lumea, nu numai pentru Petrolul (n.r. – întrebat cât de greu va fi pentru Petrolul să promoveze). Suntem o echipă nouă, practic. Suntem o echipă construită de la zero. Astăzi s-a văzut anumite carențe la unii jucători. Vom vedea. Până la urmă sunt puncte pe care trebuie să le câștigi, pentru că joci doar un singur meci și trebuie să acumulezi cât mai multe puncte, ca la finalul acestui sistem să fi în play-off. Atitudinea jucătorilor m-a deranjat. Mi s-au părut, așa, puțin pe vârfuri. Atunci când joci pe vârfuri nu ai cum să câștigi. Sincer, așteptam mult mai mult de la ei, mai ales după jocul pierdut acasă cu Călărașiul. Așteptam o reacție de orgoliu, o reacție de caracter. Asta le-am și spus, să recuperăm punctele pierdute acasă”, a spus Viorel Moldovan conform liga2.ro.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul: Cebotari – Mendoza, Răuță, Meijers, Țicu – Roige (70 Matiș), Lax (70 Ekollo), Salifu, Vajushi (15 Saim Tudor) – Iovu (46 Bratu), Balint (70 Buhăescu). Antrenor: Viorel Moldovan.n.

Vizualizari: 2 views

Foto: Răzvan Păsărică