Nu stiu câți dintre suporterii petroliști se așteptau la un meci ușor la Recea.Teren prost, iar, cu vremea urâtă care se anunța la începutul partidei, și mai prost, o echipă gazdă bunicică bine pusă în teren de Nae Constantin, un Petrolul venit după două rezultate nefavorabile și după o pauză de doua săptămâni, toate acestea ne făceau să fim cel puțin circumspecți chiar dacă cele trei puncte erau vitale și victoria, așadar era (aproape) obligatorie

Roige vizibil incomodat de teren astazi

PRIMA REPRIZA

 Începe pe o ploaie măruntă, exact ce nu ne trebuia, și cu gazdele având,surprinzător sau nu, initiativa.Luboya execută bine de pe dreapta o lovitură liberă și Oiță(8), nemarcat, reia din șase metri dar noua și inspirata achiziție dntre buturi, Kitanov, reușește să respingă.Nu respirăm și imediat trăim din nou periculos, Coman trece de Huja(altă achiziție proaspătă, care, dealtfel, nu s-a descurcat deloc rău), pasă înapoi la Luboya(9),acesta pune latul din șase metri, din poziție excelentă, noroc că mingea se duce pe lângă.În sfârșit, deși terenul devine tot mai mocirlos, ne trezim, lovitură liberă de la douăzeci de metri, execută puternic Buhăescu(13) dar Bota e acolo și respinge în corner.Meciul e echilibrat, din păcate, cine a crezut că Petrolul va defila s-a înșelat, poate acum, cu eliminarea lui Bakmaz(24)obținută de Sory, să ne fie mai ușor.Și pare că ne-ar fi, centrare în careul gazdelor, Buhăescu prelungește până la Roige cu capul, acesta reia tot cu capul spre poartă, Bota pare că nu mai apoate ajunge balonul, nu însă și Sory(26) care înțeapă coțofana și o trimite în poartă dar degeaba, pentru că era în offside.Mendoza pătrunde pe dreapta, pasă înapoi la neobositul Sory(41) care șutează peste, apoi Roige(41) e faultat mai mult decât evident în careu de către Oiță dar arbitrul nu acordă nimic(!).Recenii nu mai trec de jumatatea lor, dominăm clar dar ce folos dacă tabela e imaculată, Bratu(43) șutează mult peste din lovitură liberă, Roige(44) mult pe lângă din acțiune și repriza se termină la fel cum a început, 0-0.

REPRIZA SECUNDA

Terenul e odios dar ne facem de râs dacă ne țin în șah băieții din Recea cu un om în minus.Mai mult, situția devine sumbră de-a dreptul pentru că gazdele execută un corner de pe stânga, Oiță(47) sare la cap, trimite în Salifu care era într-un marcaj aproximativ, apoi tot Oiță se dezmeticește primul și trimite lejer în plasa unui Kitanov rămas țintuit pe linia porții:1-0! E groasă, riscăm ca, după ce ne-am umplut de noroi să ne umplem și de ridicol, Salifu șutează din afara careului, aiurea, dar Sory(51) se întinde atinge mingea dar nu reușește să îi schimbe suficient de mult traiectoria.Urmează un șut sănătos al lui Roige(58) dar Bota e atent din  nou și respinge în corner, centrare în careu, Buhăescu(61) trimite cu capul peste și minutele trec agonizant…Terenul e aproape impracticabil, chiar și așa reușim o acțiune prelungită de atac,Buhăescu întoarce până la Nir Lax(65) care șutează peste dar e cosit în careu de Oiță, venit sanie la blocaj. Penalty din nou, de data asta arbitru vede, Buhăescu(66) execută bine și egalează:1-1!Insuficient, mai trebuie nu unul, ci două goluri, ca să nu ne tremure lenjeria intimă până la final.Vrea să închidă partida noul intrat Balint(69) dar șutul acestuia e respins in extremis de Bota care e în zi mare pentru că scoate și șutul lui Roige(71) dar care nu mai are ce face atunci când Țicu îi dă niște unt pe pâine lui Buhăescu(73),cap perfect și 1-2! Greu al naibii, dar mai e timp și de golul trei, Constantinescu(82) pune niște fainoșag dar șutul său se oprește în transversală iar Țicu(83) nu are nici el mai mult noroc, șutul de la semidistanță, cu pământul, ducându-se puțin pe lângă.Scor final 1-2!
Diarra, unul dintre cei mai buni

Victorie imensă. Muncită și meritată.Obținută muncitorește, așa cum îi place lui Moldovan.Da, terenul a fost mizerabil.Da, arbitrajul a fost lamentabil.Și da, ar fi fost o tragedie să nu putem să învingem o nou promovată, jucând mai bine de o oră cu un om în plus.Pentru că noi suntem PETROLUL.Și pentru că fiecare victorie se obține prin muncă, modestie, fără vedetisme și aere de superioritate.Și pentru că numai așa vom putea redeveni iar O ECHIPĂ.Iar fracul e bine să fie ținut la naftalină pentru sfârșitul de campionat, până atunci este obligatorie folosirea salopetelor galben-albastre.

"Toate meciurile sunt dificile. Le luăm pe rând. Va fi dificil cel cu Metaloglobus. Au rezultate bune în ultimulul timp. Am consumat multă energie pe acest teren. Trebuie să recuperăm jucătorii cât mai repede și să ne refacem înaintea meciului de Cupă, care este o competiție foarte importantă pentru noi. Trebuie să câștigăm fiecare meci. Le-am transmis asta și băieților. Am luat echipa cu 2 săptămâni înainte de începere, doar 7 jucători am păstrat. În rest, am transferat foarte mult. Sunt mulți jucători care nu au un nivel fizic foarte bun. Aici am și pierdut din omogenitate. E normal ca atunci când faci o grămadă mare să mai găsești și mere alterate." - VIOREL MOLDOVAN

CASETA TEHNICA

Marcatori: Oiță (47)/Buhăescu (67, pen., 72)

FC Petrolul: Kitanov – Mendoza, Meijers, Huja, Țicu – Nir Lax (68 Balint) – Bratu (61 Constantinescu), Salifu (61 Ekollo), Roige (cpt) (84 Răuță), Diarra – Buhăescu (84 Saim Tudor). Antrenor: Viorel Moldovan.

Vizualizari: 165 views

Foto: Paul Ursachi.