La mijlocul acestei saptamani DoarPetrolul.ro a initializat un sondaj in randul suporterilor petrolisti legat de asteptarile noului sezon. Vreau sa multumesc celor ce au participat si sa va invit sa trecem impreuna peste rezultatele acestui sondaj.

LUPTA PENTRU PROMOVARE: Ne batem cu Rapid (60.3%) si U Cluj (28.3%)

Apriximativ 89.6% din cei ce au participat la sondaj au indicat Petrolul ca fiind una dintre echipele ce vor promova. Au urmat Rapid si „U” Cluj cu 60.3% respectiv 28,4%. Alte optiuni votate: FC Arges 8.1% or „Alta echipa” (Chiajna?) cu 5.8%. Foarte interesant de observat rezultatul urmatoarei intrebari: „pe ce loc va termina Petrolul?”.

Aici avem un 48.4% in favoarea primului loc, urmat de 39.7% votand pentru locul 2 si putin sub 5% (4.6%) ca vom termina mai jos de locul 3. Am putea concluziona ca avem un lot de promovare dar inca nu suntem convinsi (cu totii) ca suntem de primul loc.

Un alt obiectiv al echipei, declarat si de Stoican, este patrunderea in fazele superioare ale Cupei Romaniei. Referitor la aceasta competitie, 31.9% cred ca vom ajunge pana in sferturi, 5% ca vom juca finala in timp ce majoritatea, mai realistica, ca vom atinge 16-imile ori optimile de finala ale competitiei.

TRANSFERURI: WALLACE (37.2%), CIOINAC (29.2%) si I.STOICA (27.8%) 

Si aici trebuie sa precizam ca au existat doua optiuni pentru a alege cele mai apreciate transferuri. Pe langa cei 3 enuntati mai sus, aflati in top 3 preferinte, mai avem un Meza Colli cu 24.3%, Alex Munteanu cu 21.2% ori Stefanescu cu 20%. Cele mai putine aprecieri s-au notat in randul lui Racu 5.2% respectiv Sirghi cu 6.3%. 

Personal ma surprinde scorul lui Ianis Stoica, singurul jucator imprumutat de noi, dar realitatea este ca a intrat foarte bine in angrenajul echipei, una ce a fost restructurata aproape complet in aceasta vara. Si la cei 16 ani, alaturi de juniorul nostru Bratu de 17 ani, ar putea fi surprizele in materie de juniori ale sezonul acesta.

„Cati dintre jucatorii din lotul cu care Petrolul incepe campionatul actual se vor mai regasi si la startul returului?” – peste 50%, mai preciz 56.5% considera ca vor ramane intre 10 si 15 jucatori din actualul lot in timp ce 23.8% indica ca vom avea peste 15 din actualul lot si in retur.

Valoarea lotului actual se bucura de mai multa incredere: 67.5% considerand ca avem un lot mai bun ca-n sezonul trecut, iar 28.4% din petrolisti considerand lotul asemanator, ca valoarea, cu cel din sezonul trecut.

STAN-STOICAN: 89.3% Vs VLAD-GROZAVU-GRIGORE 0.6%

E drastic, poate si din cauza ca cei din urma au ratat obiectivele sezonului trecut dar o majoritate covarsitoarea ii considera pe Stan si Stoican avand o valoarea (mult) mai mare ca fostii conducatori. Avem aproximativ si 10.1% ce considera ca valoarile sunt asemanatoare si doar 0.6% ce considera ca Vlad-Grigore-Grozavu ar fi mai valorosi ca Stan-Stoican.

Increderea in Stoican se observa si la urmatoarea intrebare legata de viitorul antrenorului la Petrolul („Cat va rezista Stoican la Petrolul ?”) unde 79.4% considera ca Stoican va rezista pana la finalul sezonul si peste 46.1% il vad pe acesta continuand si in sezonul urmator cu noi. De asemenea, doar 8.7% dintre noi il vad pe Stoican plecat de la Petrolul inainte de finalul turului.

SA VINA DERBI-URILE: Rapid 99.1% si „U” Cluj 81.7%

Cele mai asteptate doua duelurile ale sezonului vor fi cele cu Rapid si U Cluj. Aproximativ 10% asteapta duelul cu FC Arges in timp ce doar 1.4% vad duelul cu Farul drept un prilej bun de mers la mare si mai putin de derby. 

PRIORITATEA CLUBULUI: Centru de Copii si Juniori (43.5%) si Organizarea Clubului (32.2%)

Covarsitoare cele doua alegeri ce doresc sa aminteasca conducatorilor ce-si doreste poporul petrolist: o identitate locala prin crearea unui centru de copii si juniori de unde pot iesi juniori petrolisti dar si organizarea clubului dupa modelul cluburilor din occident. Dezvoltatea unei baze proprii (9%) reprezinta insa, in acest moment, conform presedintelui Marius Stan o prioritate.

Increderea in partenerul finantator este de asemenea destul de ridicata, pe o scara de 1-10 existand o medie de 7.6, majoritatea dand nota 8 (27%) 15.4% nota 10.

Terminam cu media de spectatori asteptata pe „Ilie Oana” in noul sezon unde putin peste jumatate (50.7%) se asteapta la o medie intre 3000-5000 de suporteri, iar 31.6% intre 5000-7000. Suntem mai optimisti ca putem trece peste 7000 (12.2%) fata de o medie sub 3000 (5.5%).

 

DOAR PETROLUL