Pauza, una mult prea lungă pentru noi, ăștia pentru care Naționala este Petrolul, s-a terminat. Urmează partida cu lanterna din Botoșani, una care la prima vedere pare la îndemână dacă ne uităm la clasament însă la a doua nu mai e chiar așa, moldovenii fiind o trupă în revenire de formă. Așa că ar fi o greșeală mare să considerăm meciul dinainte jucat; e nevoie doar de seriozitate, modestie, un pic de noroc în fața porții și totul va fi bine…

PRIMA REPRIZA

Începem bine, adică avem controlul, chiar dacă oaspeții arată că știu cu varza și leagă destul de frumos la mijlocul terenului, fără pericol totuși pentru poarta lui Zima, care șomează de minute bune. Dincolo însă Ducan e pus la încercare de lovitura liberă bine executată la colțul scurt de Țicu(10), revenit cu mare poftă de joc, portarul moldovean e atent și respinge de lângă bară! Încercăm să menținem presiunea, Grozav verticalizează pentru Musi(19) care pătrunde frontal dar nu mai are suflu și ceea ce doream a fi un șut imparabil se transformă într-o pasă la portar(!). E clar, vrem să se termine cu seceta asta de goluri și Doua pătrunde excelent pe dreapta, centrare perfectă pentru Grozav(24) care șutează însă lamentabil din voleu și mingea se duce mult pe lângă. Nu reușim să o băgăm în ațe și când pare că suntem pe aproape, intervine VAR-ul, corect, și anulează penalty-ul acordat de arbitru la faultul lui Ducan asupra lui Musi(29). Jair îsi încercă și el norocul de la vreo douăzeci și cinci de metri dar mingea ocolește poarta adversă apoi asistăm la o tresărire a oaspeților, singura din primul mitan, atunci când Ilicic(41) îl pune la încercare pe Zima dar portarul nostru se arcuiește și respinge; repede dincolo unde nici Papp(41) nu găsește ținta și repriza se termină așa cum a început, 0-0!

REPRIZA SECUNDA

Ne năpustim de la început în atac, David(52) pare că atinge mingea cu mâna dar doar pare, arbitrul fluieră lovitură liberă pe care o execută Țicu(53) mingea e un pic ciupită de un fundaș moldovean suficient cât să îl păcălească pe Ducan care o culege din plasă! 1-0! și frigul parcă a dispărut…Haita se dezlănțuie, balonul circulă impecabil de la Jefferson la Doua, centrare la care Ducan nu se înțelege cu fundașii săi și bâlbâie mingea pentru că o șterge doar până  la Grozav(55) care pune latul și o trimite în ațe : 2-0! A început să și plouă dar cui îi mai pasă? După care jocul se mai echilibrează, moldovenii încep să pună probleme dar apărarea noastră funcționează bine chiar dacă din când în când mai prezintă niște găuri, asta până când o sanie a lui Țicu(79) în propriul careu e penalizată cu penalty, unul care nu a fost, dar asta o spun eu, căci VAR-ul nu e de aceeași părere cu mine. Execută în forță Florescu(81) și reduce din handicap : 2-1! După care meciul se transformă într-unul de uzură, șutul lui Casap(90) se duce peste, al lui Jefferson(90+2) e prins de Ducan și fluierul final consfințește o victorie petrolistă mult dorită, mult muncită, meritată și necesară! Scor final : 2-1!

Ce echipă avem,
Să marcăm putem.,
Deci sărbătorim și ne încălzim,
Vin fiert mai găsim?

”Vreau să felicit echipa, pentru că am câștigat acasă. Vreau să felicit și echipa adversă. A fost un meci cu o intensitate bună. Sunt mulțumit că Țicu a revenit în echipă, a și reușit să marcheze. Lucrurile sunt bune și la noi. Eu am vorbit cu băieții, am respectat ce am discutat. Repriza a doua am reușit să marcăm, am controlat jocul în totalitate. A venit acel penalty, dar mă bucur că rezultatul a rămas pozitiv. (n.r. despre problemele de la club) Noi am discutat, iar lucrurile sunt acum în ordine. A existat o lipsă de comunicare. Sperăm ca datele care au fost promise să se respecte. Suntem în obiectiv, noi ne-am făcut treaba și lucrurile sunt în regulă”, a spus Florin Pîrvu, la finalul meciului cu FC Botoșani.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul Ploiești – FC Botoșani 2-1 (0-0)

Marcatori: Țicu (52), Grozav (55)/Florescu (81, pen.).

FC Petrolul: Zima – Papp, Seto, Huja – Doua, Jair, Diomande (85 Pedro Almeida), Jefferson, Țicu (cpt) – Musi (85 Mitrov), Grozav (85 Omrani). Antrenor: Florin Pîrvu.

Vizualizari: 103 views

Foto: Răzvan Păsărică, Cristi Stavri.