Așteptat de întreaga suflare petrolista mai ceva ca ziua de salariu, primul meci oficial după întreruperea campionatului trebuia, în condițiile în care FRF a decis disputarea unui surogat de playoff, sa aducă prima victorie și primele trei puncte.Nu ca ar fi contat numele adversarului, fiecare meci fiind capital, dar, o victorie în fata Rapidului are întotdeauna un farmec aparte….

PRIMA REPRIZA – Nimic important, doua echipe anchilozate, parcă uitând sa joace fotbal, singurele amănunte importante fiind eliminarea corectă a lui Lazar (28) și pirueta urmată de șutul cu stangul al lui Saim (30)respins de Popa.0-0 la pauză.


A DOUA REPRIZA – Începe cu același joc fad al Petrolului, incapabilă sa valorifice avantajul omului în plus.Titu îl vede totuși pe Bratu (66) în careu, patrundere si fault al lui Mallo, penalti fără dubii. Execută modest Arnautu (68), Popa prinde dar lovitura se repetă pentru ca portarul rapidist nu avea niciun picior pe linia porții în momentul executiei. Urmează Marinescu (69), din nou Popa pareaza, din nou se dicteaza repetare, din același motiv plus, evident, eliminare. Petrolul are penalty și doi oameni în plus. Mai poate rata victoria? Se pare că da pentru că Meza Colli trage peste! Mai mult, imediat,  Hlistei și Jorza (75) șutează periculos dar Avram respingere fiecare dată iar dincolo neputința ofensivă a gazdelor e deja notorie,  șutul așa și așa al lui Bratu (80) și capul în transversală al lui Deac (86) menținând tabela intactă. 0-0 scor final.

Ne-am poticnit dar, la cum jucam asta nu trebuie sa mai mire pe nimeni. Puncte puține,  jocuri puține, șanse de promovare puține. Sau poate nu, dar la Arad trebuie sa vedem alt Petrolul,  nu pe cel din seara asta…


CASETA TEHNICA FC Petrolul: Avram – Sîrghi (31 Bratu), Răuță, Manolache, Țicu – Pierce (78 Blănaru) – Deac, Meza Colli, Marinescu (cpt), Saim Tudor – Arnăutu. Antrenor: Costel Enache.


DECLARATII COSTEL ENACHE

”E greu sa-mi găsesc cuvintele, situaţia sau trăirile mele. Cred că şi dacă marcam la cel de-al treilea penalty, tot supărat eram. Ne-am grăbit, ne-am hazardat, nu am jucat deloc logic. Am fost nervoşi şi agitaţi şi am intrat într-o luptă care a fost egală. Jucătorii au muncit, dar nu am avut luciditate, nici răbdare. Am ales variante fanteziste pentru finalizare.

Aveţi pretenţii mari de la mine dacă vreţi să vă explic faza de la penalty. E greu de explicat. Nu există de fapt o explicaţie pentru aşa ceva. Ordinea executanţilor aceasta era.  E greu să găseşti o logică în ceea ce s-a întâmplat.

A fost o miză mare, dar din păcate rezultatul nu ne ajuta. Era ideal să luăm toate cele trei puncte, mai ales că echilibru există între cele şase echipe şi am văzut tot felul de rezultate ciudate” a mărturisit Costel Enache, antrenorul formaţiei Petrolul Ploieşti, după meci conform https://www.telekomsport.ro/

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)

Vizualizari: 167 views