romica

Sportonlineph.ro a transmis live, de la stadionul ”Ilie Oană” conferința de presă la care au participat Cristi Vlad, președintele clubului, Octavian Grigore, vicepreședinte al FC Petrolul, CEO Veolia România, Mădălin Mihailovici precum si Mircea Dridea. Mai jos declaratiile acestora

CRISTI VLAD, Presedinte

Tavi Grigore a facut un pas in fata venind in postura de vicepresedinte al clubului. El ne poate ajuta foarte mult in partea administrativa. Ii multumesc antrenorului Octavian Grigore pentru ce a facut pentru club si ii urez bun venit in partea administrativaSuntem impreuna pe acelas drum si dorim sa ducem cat mai sus acest club. Noi nu am renuntat la Tavi, el a facut un pas in fata.

Romica este un antrenor pe care Petrolul il astepta in acest moment. A dovedit ca este un bun constructor, al unei echipe ce ne-a pus probleme in acest tur de campionat. Am vrut un antrenor care sa duca drumul mai departe. Au mai existat doua nume. Declaratia legata de Liga 1 a fost pe surse si neadevarata. Si daca aduceam un nume mare, la nivelul asta, nu ne garanta o evolutie spectaculoasa a echipei.

Telul nostru este legat de jucatori ce pot aduce un plus de valoare lotului actual. Din pacate pauza de iarna este foarte mare si avem timp sa tragem niste concluzi. Cei ce vor veni vor aduce plus valoare, ce joaca in ligile superioare.

Se cunoaste o lista cu jucatorii ce nu vor mai face parte din lot.

Aici tot timpul este o stare de presiune.

ROMICA CIOBANU, Antrenor principal
Am venit la un foarte foarte mare club al Romaniei. Sunt fericit si emotionant in acelas timp si sa-i multumesc domnului Grigore pentru lucrurile facute aici. Sunt foarte constient la ce am acceptat si la ce inseamna Petrolul Ploiesti. 

Alexandriei i-a lipsit un lot mai complet, o echipa ce incerc sa o formez de 3 ani de zile. Nu a fost ca obiectiv promovarea si am incercat sa omogenizez echipa folosind cat mai multi jucatori localnici. Dupa egalul de la Petrolul a existat o automultumire ce a dus la cele doua egaluri.

Fiecare antrenor are filozofia sa de joc si voi cere agresivitate sub efort fizic si asta sa se intample in terenul advers. Nu caut un model de antrenor, nu sunt omul cartilor si consider ca meseria se fura. Am incercat de la diversi sa fur cate ceva. Urmaresc jocurile, nu im asez echipa in functie de adversar ci incerc sa ma impun. Vorbim de acel suflu de invigator, imi place sa indemn echipa la munca si la dominarea adversarului in mod permanent. Intr-un vestiar nu exista mimoze, bibelou. Jucatorul trebuie sa raspnda la comenzi si ca Petrolul obliga doar si doar la performante. Nimic pauza, toata lumea trebuie sa stie asta.

Voi schimba sistemul si unii jucatori vor trebui pusi pe alte pozitii. Poate anumiti jucatori nu se incadreaza, in urma evaluarii vor exista si anumite rezilieri de contracte. I-am sfatuit si intrebat si cati se uita la jocuri din punct de vedere profesionist – un singur raspuns am primit. Incerc sa le dau de gandit. Cel care a raspuns a ghicit – CSU Craiova, acela este sistemul jucat de mineSistemul jucat de Alexandria este un 3-4-3.

La prima vedere nu pot sa spun ca e un vestiar unit. Echipa a avut momente grele, mai ales dupa meciul cu Alexandria. Echipa a revenit la Saele unde a castigat. Grupul exista, unitatea exista atata timp cat castigi la o contradidata.

Chiar daca nu sunt un antrenor cu nume. Paun este un jucator care merita sa i se mai dea o sansa si in aceste doua jocuri vreau sa vad o schimbare de atitudine la el si la varsta pe care o are, 32 de ani, sa traga echipa dupa el si in vestiar exemplu pentru ceilalti.

Obligatoriu, am cateva tinte, am spus ca trebuiesc cativa jucatori in cateva pozitii in functie de sistem. Apoi juniorii si ce sistem aplicam ca ei sa joace. Trebuie sa aducem jucatori Under. Am discutat pe tema aducerii cu jucatori de la Alexandria si doar cu conditia daca nu gasim jucatori de plus-valoare. Nu dau nume, as lua 4-5 jucatori pentru completarea lotului – nu neaparat titulari direct. Dar este iarna, jucatorii sunt sub contract si este foarte greu sa-i aduci.

Visez ca orice om sa fie apreciat.

Imi doresc ca cel de la Alexandria, secundul de acolo sa ma urmeze dar are o problema de familie si in prima faza si-a dat acceptul dar zilele trecute tatal lui l-a rugat si nu plece.

Mesajul meu pentru suporteri este acela in care sunt constient de acel CV al meu ca nu exista dar rog din suflet sa aveti rabdare si deja din jocurile de pregatire isi pot face o parere despre ideile de joc ale echipei implementate de antrenorul Romica Ciobanu. Vor fi doua perioade de pregatire: parte fizica si partea de verificare tehnica.

MADALIN MIHAILOVICI, reprezentant partener-finantator Veolia
A existat o discutie cu un antrenor de Liga 1 dar nu a trecut de evaluarea manageriala. Nu uitati cine sta in partea stanga a lui Romica – un manager. Evaluarea manageriala a fost cu plus plus pentru Romica. Nu am ajuns la nivel de discutie financiara.

Nu m-a convins nimeni de Romica, m-am decis singur, am ajut la varsta in care pot lua astfel de decizii.Sunt regurile de baza ale managementului – ce face ce ar fi, daca ar ceda la presiuni etc. L-am vazut in mai multe meciuri decat cel cu Petrolul.

La 1-1 am plecat. Am obosit sa traiesc sub tensiune. Un om nu poate sa traisca sub presiune, se termina. Faptul ca am castigat greu de fiecare data, de multe ori am terminat. Nu am mai rezistat si am plecat.

Mi-as dori sa nu mai apara declarii pe care nu le dau. Cineva afla ca se negocieaza cu Guardiola. Noi nu le-am declarat. Din punct de vedere managerial – pasi mici dar siguri. Stim ce vrem sa facem, vrem sa promovam. Nu este usor. Am mai spus – vom juca doar in iarba.

Nu-mi doresc sa aud ca Veolia este sponsor. Sponsor este alceva. Veolia este partener-finantator, construieste viitorul acestei echipa. Veolia a dat totul pana acum. Toti vrem binele acestei echipe.

Nu am o suparare dar ar trebui sa nu uitam de unde am plecat, ce eforturi se fac ca echipa sa creasca dar in toata aceasta perioada noi cei ce suntem la conducerea echipei, sincer, am fost singuri. Sprijin pe plan local, nu avem nevoie financiar ci doar sa nu ne antrenam pe ici pe colo.

Deciziile manageriale le ia managerul. Cel care pune banul are drept de veto. Ne asumam aceasta decizie. Nu se poate face performanta sub presiune 24 din 24, nu se poate face repede si bine. Trebuie rabdare. Sunt momente in viata si viata sportiva cand trebuie sa faci mutari joc, de sah si mat. Consider ca am facut o mutare de soc si mat.
Daca Veolia nu este dorita ca partener ne repozitionam ca sponsor.

Legat de Tavi Grigore. Este aceeasi generatie cu mine. Nu a fost un moment sa avem o discutie in contradictoriu. In urma cu 4 luni eram 4, acum suntem 5. Tavi ramane un simbol al Petrolului. Aseara am stat de vorba cu domnu Dridea. Nu vrem decat binele acestei echipe. Anumite miscari, strategi nu-si vad efectul in 24 de ore. O sa-l vedeti in curand dar nu in 24 de ore.

Am spus ca vom pune totul la dispozitie pentru performanta. Ca partener-finantator vom face tot ce depinde de noi ca lucrurile sa mearga bine. Trebuie sa invatat cu totii si dvs presa si suporterii ca ne trebuie timp sa avem rezultate. Nu 3-4 ani dar aveti rabdare si incredere in noi.

OCTAVIAN GRIGORE, Vicepresedinte
Voi face ceea ce am facut de la inceputul proiectului. Avem nevoie de unitate si de un parcurs performant.

MIRCEA DRIDEA, Presedinte de onoare
Sunt aici ca reprezentat al trecutului. Petrolul a insemnat de multe ori prima familie – pentru cei ce cred ca Petrolul Ploiesti este o jucarie. Petrolul este, inseamna si va insemna ceva in fotbalul romanesc. Trebuie ajutata de voi ziaristii.
Doi baietasi ce au intrat in vestiar sa-si manifeste nemultumirea, e un exemplu nelalocul lui. Este normal?Nu s-au scris doua randuri de asta.