Hai ca nu s-a uscat bine cerneala de la ultima cronică că au şi apărut ciucanii pe strada Stadionului. Nu vă mai plictisesc cu ce trebuie să facem ca să nu fie rău. Sperăm doar să mai colectam trei puncte şi să ne apropiem de zona înaltă a clasamentului, cum ne place nouă.
PRIMA REPRIZĂ – Pe care Petrolul o începe în aceeași formulă ca şi data trecută,cu Poli, o fi fost suficient timp de refacere?Om vedea, dar ce vedem nu e ce trebuie pentru că oaspeții par puși pe fapte mari; Pinter centrează de pe stânga până la Kalman (6) care ciupește mingea dar Avram e atent şi respinge, tot Kalman (8) execută bine o lovitură liberă dar Avram respinge după care, în sfârșit,  ne mutăm la poarta cealaltă,  corner Gavrilă până la Cioinac(10), liber în șase metri dar mijlocașul nostru are o lovitură de cap dezamăgitoare. Meciul are ritm dar,ne place sau nu, mai periculoși sunt oaspeții care mai trimit un șut sănătos prin Pinter (13) dar Avram retine în doi timpi.Dincolo Hamza (14) preia pe piept şi şutează slăbuț cu stângul fără probleme pentru Gene iar Cioinac (17) repetă execuția nefericită de mai devreme la un nou corner al lui Gavrilă. După care meciul intră într-o prelungită perioadă de apatie, şutul anemic al lui Bărboianu (41) cu stângul fiind cea mai periculoasă fază (!) din ultimele 30 de minute ale reprizei careva termină așa cum a început:0-0.
REPRIZĂ A DOUA – Fără nici schimbare nici în echipă, nici în joc, ceea ce nu e ok.Marinescu (51) înalță zmeul din afara careului;zvâcnire harghiteană pe contraatac, Olarului îl pierde din marcaj pe Hodgyai (52) care rămâne singur cu Avram,fentă dar portarul nostru rămâne pe picioare şi bine face pentru că reușește să respingă cu piciorul şi să ne scoată dintr-o situație critică. Timpul trece prea repede, la naiba,
combinația Hamza-Blana îl pune în situație favorabilă pe Munteanu (59) dar şutul acestuia trece pe lângă vinclu.Iar înotam în gol, până când Blănaru(75) țâșnește din poziție regulamentară, îl lobează pe Gyenge,mingea e în plasă dar tușierul e cu steagul sus, inexplicabil.Nu dezarmat,Bărboianu e găsit pe dreapta, aproape de linia de fund, de unde trimite o eurocentrare,  cea mai bună centrare a lui din septembrie încoace, acolo e Marinescu (82) care pune capul coțofana se mai lovește de un apărător ciucan și se duce în plasăăă:1-0! E gata! Final!
Trei puncte mari după un joc așa și așa. Nu prea mai contează, începem să dăm târcoale pe acolo, pe sus.Și bine ar fi să și rămânem.Dar pentru asta  trebuie să facem treabă sâmbătă, la Reșița. Hai, ca se poate!
Vizualizari: 213 views