Perfect!Acum că Mioveni a bătut la Turris, bați și tu, Petrolule, următoarele două meciuri și promovezi! Nu am bătut pe nimeni de la reluarea campionatului, adevărat, dar nu prea ai cum să câștigi când mimezi, păcălești și batjocorești fotbalul prin prestațiile avute in teren in acest play-off și nu numai. Poate azi, va fi altfel,trebuie sa fie altfel si echipa decimată a Argesului va trebui sa plece invinsă…


PRIMA REPRIZĂ – Începe cu Petrolul având două vârfuri, asta e bine, ce nu e bine e că nu prea reușim să ținem de mingie. Arnăutu(5) șutează puternic de la semidistanță dar Micle respinge, repede dincolo unde Șerban(6) trage peste. Ne chinuim să atacăm dar nu o facem cu prea mare convingere, profităm totuși de o bâlbă în defensiva argeșeană și Arnăutu(14) e cosit în careu de Micle; penalty indiscutabil transformat impecabil de debutantul Vajushi(15) și tabela ne face cu ochiul: 1-0! Mai trebuie o boabă ca să stăm liniștiți pentru că neliniștea vine repede când Năstăsie îl lansează pe Nini Popescu(21) în careu și acesta trimite cu stângul în bară! Nu prea mai mișcăm nimic, mijlocul e inexistent, în schimb e prezentă teama în jocul nostru. Matiș(26) are o execuție interesantă dar mingea pica pe plasa lui Avram, Marinescu(34) înalță zmeul, dincolo Șerban(39) șutează puțin pe lângă, din nou Marinescu(43)  care de data asta nimerește cadrul porții dar Micle e acolo, și repriza se încheie cu șutul lui Matiș(45) în mâna lui Țicu, aflat în careu, fază la care se putea acorda penalty dar jocul a fost lăsat să continue. 1-0 la pauză.


REPRIZA A DOUA – Hai să mai dăm una că nu se știe până la sfârșit, dar e greu să dai când uiți să joci fotbal.Chiar și așa, dintr-o fază care nu anunța mare lucru, Deac(54) urmărește un balon respins greșit de Leca și trimite în bară cu un procedeu stil kung-fu. Maiș(59) are încă o tentativă dar mingea se duce peste după care, surpriză sau nu, antrenorul Enache face o mutare defensive, Pierce în locul lui Blănaru, pentru că trebuie să ținem de rezultat, nu-i așa? Așa, pentru că, deși nu mai jucăm absolut nimic, peste încă un sfert de oră, iese și Arnăutu, nici nu mai contează cine intră important e că în ultimul sfert de oră jucăm fără vârf. Improvizația Deac(77) are totuși ocazia să facă 2-0 dar șutul său deviat se duce peste. Dincolo, lovitură liberă, cap Leca, aflat în offside, până la Prepeliță(82) care înțeapă balonul în plasa de sus și egalează pentru că fanionul a rămas jos: 1-1! Hai că intră Younes. Mai sunt câteva minute, disperarea e mare dar la fel și neputința lupilor pentru că fotbalul la Petrolul nu e pentru ediția asta de L2, poate la anul…În schimb, Popa(86) trece pe lângă un Țicu departe de zilele lui bune, centrare înapoi și mingea atinge mâna fundașului nostru care era lipită de gazon. Colțescu arată punctual cu var deși în mod normal nu ar fi trebuit să o facă iar Buhăescu(87) transformă penalty-ul: 1-2! Scor final si…râmânem la matineu.

Încă o nepromovare, încă un eșec usturător, încă un an și niște bani irosiți. Cauzele sunt multe, se știu, dezamăgitor e că nu s-au tras niciun fel de învățăminte după insuccesul de anul trecut. Din păcate, până când cantitatea de incompetență din interiorul clubului nu va fi redusă masiv, poate, chiar eliminată total, vremuri bune la Petrolul e greu să vină iar fotbalul va fi greu să ne răsplătească. Trebuie să înțelegem, până nu e prea tîrziu, că nu mai putem păcăli fotbalul, că fotbalul nu se lasă păcălit și mai mult, fotbalul ne pedepsește. Iar problema principală e că, la Petrolul, în momentul de față, sunt mult prea mulți Păcălici.

PETROLUL: Avram – Bărboianu, Răuță, Manolache, Țicu – Deac, Marinescu (cpt) (84 Younes), Meza Colli, Vajushi (76 Bratu) – Blănaru (60 Pierce), Arnăutu (76 Ekollo). Antrenor: Costel Enache.

Vizualizari: 226 views
Foto: Razvan Pasarica