Meci greu, teribil de greu in fata liderului ligii a doua, nu atat prin prisma jocului aratatpână acum de craioveni, cat mai degraba jocului, sa spunem cu indulgență modest, practicat în ultima perioadă de echipa noastră.Dar, dacă vrem să fim,acolo, sus, la bătaie pentru primul loc și pentru promovare, trebuia să câștigăm, trebuia să demonstrăm că avem tot ce trebuie pentru a ne lupta de la egal la egal cu echipele din partea superioară a clasamentului.

Lax in duel

PRIMA REPRIZA

Începe cu o Craiova lipsită de câteva dintre piesele de bază și cu un Petrolul șovăielnic, parcă temător, de ce, greu de spus.Cap Diarra(9) peste din poziție incomodă și cam atât, oaspeții încearcă să creeze superioritate la mijlocul terenului și de multe ori reușesc, Baeten(12) interceptează o minge pentru care doi petroliști se invitaseră reciproc să o ia, inaintează, e întâmpinat de Huja și lansează un trasor care se oprește în vinclul porții lui Kitanov.Eurogol. 0-1!Suntem depășiți aproape la toate capitolele, nu reușim să reacționăm, rețeta insuccesului fiind câteva pase în lateral și apoi bufa în față la ce-o ieși.Nu iese nimic în afară de un cap al lui Meijers(35) pe lângă, o lovitură liberă a lui Bratu(40) bătută dezamăgitor și un șut al lui Roige(41) cu stângul, pe lângă și el.Puțin, mult prea puțin.0-1 la pauză.

REPRIZA SECUNDA

Începem în aceeași notă perseverentă cu același stil lâncezit care nu poate da roade.Mai mult, lovitura liberă executată bine de același Baeten(58) e scoasă inspirat de Kitanov iar Stoenac(77) șutează peste din interiorul careului.În sfârșit, Țicu reușește o trecere de efect pe stânga și îl servește ideal pe noul intrat Beleck(78),  dar acesta lovește greșit balonul din poziție ideală, central, la patru metri în fața porții, iar coțofana se duce pe lângă.Parcă începem să mișcăm ceva, deși stilul a rămas același, heirupist, Balint(82) se infiltrează în careul mic și reușește o simulare de zile mari, pe live se vede penalty, arbitrul vede la fel și dictează, în mod eronat, penalty.Pe care îl rezolvă Beleck(83), șutând în bară!Lovitură liberă Saim(92), scoate Popa, corner și mingea traversează careul mic, Beleck(93) nu e acolo când trebuie și apărarea olteană rezolvă trimițând într-un nou corner rămas fără rezultat.Fluier final, rezultat normal, deja, la Ploiești : 0-1!

Am comis-o și de data asta după, probabil cel mai anost joc de pe Ilie Oană din acest sezon.Cauzele acestui eșec, previzibil sau nu, vor trebui analizate, și bine ar fi să fie și niște măsuri luate.Pentru că dacă vom continua așa, va trebui să schimbăm obiectivul.

Ratare penalty
"Parcă a fost deja-vu. Am mai văzut filmul acesta. Până la urmă, consider că meritam mai mult de la acest joc pe care l-am controlat cap-coadă, dar nu am reușit să marcăm. Am avut și penalty-ul acela ratat. Până la urmă, trebuie să acceptăm injustiția și să mergem mai departe. Nu mă îngrijorează situația, încă nu e nimic jucat. Trebuie să câștigăm restanța de miercuri cu Slatina. Am văzut atitudine la echipa mea, am încercam să jucăm. Poate ne-a lipsit puțin inventivitatea în anumite momente, să-i punem în dificultate pe cei de la Craiova, dar când ai o asemenea apărarea în față e destul de greu. Da, am decis să bată Steve. Balint a obținut acel penalty, nu am vrut să execute el. Era proaspăt, intrat de pe bancă, mai fresh mental. Asta e situația, penalty-ul se ratează, nu se apără. Păcat, cred că puteam și meritam să obținem mai mult de la acest joc. Craiova e o echipă pragmatică. Pe faza ofensivă poate ați văzut altceva, nu vreau să fac aprecieri. Au venit aici, și-au atins obiectivul. Știam că așa vor interpreta jocul, nu aveau nimic de pierdut. Aveau și poziționarea mult mai bună în clasament. Pentru noi era imperativ să câștigăm", a declarat Moldovan, după meci.- VIOREL MOLDOVAN

CASETA TEHNICA

FC Petrolul: Kitanov – Mendoza, Meijers, Huja, Țicu – Ekollo (62 Balint), Lax – Bratu (62 Constantinescu), Roige (cpt) (87 Botic), Diarra (87 Saim Tudor) – Buhăescu (73 Beleck). Antrenor: Viorel Moldovan.

Vizualizari: 1 views

Foto: Răzvan Păsărică