Cum nici apa de gură micelară nu mai reușește să facă să dispară gustul mizerabil al înfrângerii din Regie, niciun alt rezultat, în afara victoriei, în meciul cu Chiajna, nu mai putea asigura nimic bun în viața echipei petroliste.Așa că meciul în compania ilfovenilor intra, și ca el vor mai fi multe altele de acum înainte, în compania celor obligatoriu de câștigat, asta dacă mai vrem să mai avem vreo șansă să scăpăm de matineu..
PRIMA REPRIZĂ – Începe cu un Petrolul mult schimbat, în componență, față de etapa trecută, să vedem dacă și în atitudine.Și parcă se simte ceva, Saim(8) are o lovitură liberă de la douăzeci de metri dar Costache respinge, urmează un șut al lui Gavrilă(16) același Costache reține.După care oaspeții tresar și Albu(26) execută o lovitură liberă nu mult pe lângă poarta lui Avram în timp ce la poarta cealaltă Costache se remarcă din nou și respinge șutul lui Deac(35).E clar că suntem la timonă dar cea mai aproape de gol e Chiajna, torpila lui L.Ion(39) fiind scoasă de sub transversală de Avram.Acțiunile de poartă se succed de la o poartă la cealaltă și  Manolache(43), din nou cu o evoluție sigură în centrul defensive, la fel ca și Olaru, trimite cu capul pe lângă din cornerul executat bine de Gavrilă în timp ce Neagu(45) îl pune la încercare pe Avram din lovitură liberă aiurea acordată de arbitru dar portarul nostru e atent și respinge.0-0 la pauză, trebuie schimbat ceva pentru mitanul secund dacă vrem să câștigăm azi.
REPRIZA A DOUA – Și se schimbă atacul nostru, încă de la început, apar Hamza și Arnăutu.Și parcă ne mai înviorăm un pic, problema e că nu producem pericol la poarta oaspeților.Care pericol se produce după un sfert de oră, combinație Hamza – Arnăutu(61) pătrundere marca Serginho în careu cu unduire printre doi fundași adverși și șut dificil cu dreptul, din opt metri, Costache vrea să intervină dar degeaba pentru că varza se duce cu un pic de boltă ți se odihnește în ațe:1-0!Continuăm atacurile, așa e și normal, Saim(62) șutează și Costache prinde, Hamza(65) execută impecabil o lovitură liberă de la două zeci de metri, mingea zguduie transversala și sare până la Saim(65) care trimite cu capul spre poartă dar Costache se întinde și respinge!Urmează o centrare de manual în fața porții a lui Țicu – cu o evoluție impecabilă toată partida – și o execuție de fotbalist, din întoarcere, a lui Gavrilă, care modifică tabela:2-0!Din nou Țicu, din nou centrare excelentă și cap Hamza(74) dar Costache scoate iar…Parcă e alt Petrolul, unul mai dezinvolt, mai dezinhibat, mai aproape de ce trebuie, Țicu, iar Țicu(77), nu se mai satură și ne oferă bijuteria meciului, o centrare șutată care ne aduce aminte de execuția lui Hagi din 94 dar de data asta coțofana nu vrea să intre, lovește transversala doar.Gavrilă(78) vrea mai mult dar șutul lui se duce peste, inepuizabilul Bărboianu învăluie a cîta oară pe dreapta, centrare pe șase metri, oaspeții nu reușesc să respingă cum trebuie și lupul șiret ca o vulpe Arnăutu(90) mișcă glezna cum ne place nouă și se duce să sărbătorească cu peluza:3-0!Scor final!
Respirăm.Nu ne entuziasmăm prea tare că ne uităm repede pe clasament și ni se ia, nu e decât o nouă victorie normală, obligatorie, ținând cont de situația inconfortabilă din ierarhia ligii a doua pe care singuri am pricinuit-o.Nu mai putem, nu mai avem voie să facem pași greșiți, am făcut deja suficienți,mult prea mulți chiar.Urmează o pauză, poate se refac și cei accidentați, e timp să ne imunizăm împotriva virusurilor de la Cluj dar și împotriva antifotbalului.Adică e timpul să jucăm fotbal.
PETROLUL: R. Avram (cpt.) – Bărboianu, Alb. Olau, Ant. Manolache, Ţicu – D. Meza Colli, Cioinac – Saim Tudor(70 Mihaescu), Bg. Gavrilă, Gab. Deac(46 Hamza) – Guy Gnabouyou(46 Arnăutu)
Vizualizari: 253 views
Sursa poza: Razvan Pasarica