Ne aștepta un meci dificil, din toate punctele de vedere, știm foarte bine, in compania ceferiștilor clujeni, o echipă mai mereu greu de dovedit. Dacă mai luăm în considerare și emulația apărută odată cu instalarea noului antrenor, Mutu, se poate spune liniștit că misiunea haitei e una grea, dar evident nu imposibilă, mai ales că semnele de ”reveneală” în rândul lupilor au apărut, chiar dacă timid, la Galați…

PRIMA REPRIZA

Începe apoteotic, clujenii ne pitesc mingea și în secunda 28 Otele rămâne singur cu Zima dar șutează indolent pe lângă, așa că reușim să nu începem meciul de la 0-1. Posesia e la ei, noi ne trezim la realitate și începem să funcționăm, cel puțin defensiv, sperând să reușim vreo contră rapidă prin care să îi surprindem dar momentan joaca e tot la poarta noastră, Tachtsidis(15) îi încearcă vigilența lui Zima dar al nostru e atent și prinde fără probleme. Ne cam călăresc, asta e, combinație de efect în careu și șut bun Bîrligea(20) din interiorul careului dar Zima reușește să respingă din nou de data asta cu o intervenție de efect. Hai și noi, măcar un pic, un pic mai mult pentru că la o acțiune pe dreapta mingea ajunge la Seto care îl vede bine de tot pe Irobiso(23) acesta pune bine corpul și protejează în duelul cu M.Ilie, apoi șutează opintit,țopăit, din cădere, nu mai contează, coțofana nebună se duce la colțul lung și se lipește de plasă: 1-0! și stadionul erupe! Nimic notabil până la pauză, oaspeții încearcă să pună pericol la poarta lui Zima dar nu reușesc pentru că defensiva noastră funcționează bine ; 1-0 scor la pauză!

REPRIZA SECUNDA

Începe cu Petrolul având inițiativa, Meijers(48) e în piziție ideală dar gazonul îi joacă o festă cum se mai vede doar în ligile inferioare, apoi același Meijers(48) expediază un șut centrare dar Sava se opune inspirat și risipește pericolul ; apoi CFR revine în atac, acțiune prelungită, mingea ajunge la Keita(52) , Seto pare că întârzie să îl atace dar măcar o fracțiune de secundă i se datorează și arbitrului Petrescu, plasat aiurea rău, șut în vinclu, cum probabil nu va mai prinde niște ani de acum încolo și…1-1! Aia e, la luptă să mai dăm și noi una, doar că Țicu sare pe sub minge, șut Otele(56), prinde Zima. Contră petrolistă pe dreapta unde Musi(61) croșetează, pierde, insistă, recuperează și înțeapă admirabil balonul dar acesta trece puțin pe lângă bara dreaptă a lui Sava! Din nou Țicu, aflat în eclipsă prelungită de formă, pierde cu ușurință un balon, centrare și cap peste Muhar((67), vrem mai mult și asta nu e rău, atâta timp cât nu ne lăsăm descoperiți în apărare pentru că Michael(71) sprintează pe dreapta, face o cursă de șaizezi de metri și șutează bine dar e blocat superb de Zima! Reluăm acțiunile unui Petrolul ofensiv cum nu l-am văzut de mult, centrare Hanca și Musi(73) apare excelent pe linia de șase metri dar șutul nu e unul plasat așa că Sava reușește să intervină într-o situație critică și să evite un gol ca și făcut, urmează cornerul bătut de Țicu și capul lui Hanca(74) peste,asediul continuă, am transformat echipa din Gruia într-una de duzină, lupii zburdă pe teren și asistăm la  o acțiune colectivă de toată frumusețea pe dreapta cândmingea circulă pe traseul Seniko-Hanca-Papp-Jair(77) dar șutul brazilianului,deviat, trece puțin peste transversală! Cursă nebună a lui Ișfan(83) care se descotorosește de tot ce întâlnește în cale, ajunge în poziție de unu la unu cu Sava dar șutul cu dreptul(!) îl ia la țintă pe portarul clujean. Nu vrea să intre! Sau ba da, dar dincolo, acolo unde Papp nu face cea mai bună alegere la modul cum trebuia tratată o centrare plouată în careul nostru, sare să lovească balonul și e jenat vizibil de Michael care centrează apoi din prima fără să se uite în fața porții acolo unde Deac(90+4), scăpat din marcajul unui Țicu visător, pune latul și modifică tabela pentru un rezultat mincinos : 1-2! Cu VAR cu tot! Scor final!

Aia e, se mai întâmplă, e adevărat, cu CFR se întâmplă cam multe și cam des. E clar că meritam infinit mai mult de la acest meci, dar un lucru e extrem de limpede : Petrolul a (re)început să joace fotbal! Iar acest lucru trebuie să ne bucure cel mai mult, mult mai mult decât amarul unei înfrângeri venite, ca și în meciul tur, urmare unor decizii neverosimile ale oamenilor în negru. Sunt aproape convins, jocul fad și anost care ne-a măcinat nervii în ultima perioadă, îl vom da uitării . Ne-au demonstrat-o lupii azi, într-una din cele mai ofensive prestații ale haitei din ultimul timp. Și chiar dacă nu am agonisit nimic, nu e panică, recuperăm la Sibiu! Să nu ziceți că nu v-am spus…

”Încercăm să înțelegem cum nu s-a fluierat aici (n.r. la duelul Michael - Papp dinaintea golului lui Deac_. Lăsăm specialiștii să decidă. Ce vreau să spun e că Petrolul a arătat că știe să joace fotbal cu o echipă care a câștigat campionatul și acum este pe locul doi. Dacă se termina egal, eram nemulțumit. Petrolul putea să câștige. Acest joc trebuie să fie ca un nou început pentru noi. N-am vorbit cu arbitrul, sunt oameni care sunt pe lângă echipă și care au primit mesaje de la arbitri, de la foști arbitri, care au spus că se putea da penalty. Paul este supărat, a zis că a fost jenat. Să ai atâtea ocazii cu CFR nu e puțin lucru. Petrolul a fost echipa care și-a creat mai multe ocazii de a marca”, a spus Florin Pîrvu.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul: Zima – Doua, Papp, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Musi (74 D. Radu), Seto (74 Diomande), Jair, Grozav (63 Hanca) – Irobiso (63 Isfan). Antrenor: Florin Pîrvu.

Vizualizari: 136 views

Foto: Răzvan Păsărică