Meci greu la Galați, fără discuție, în fața unei echipe care ne-a pus mari probleme în tur pe Ilie Oană, o trupă cu un antrenor meseriaș și cu un joc din ce în ce mai consistent. Sperăm ca starea gazonului de pe malul Dunării să fie una pe care să se poate juca, de data asta, fotbal dar, mai ales, sperăm să asistăm oficial la revenirea fiului rătăcitor Irobiso, reîntors după o aventură saudită despre care vom vedea dacă va mai avea sau nu finalitate.

PRIMA REPRIZA

Începe abrupt cu defensiva noastră pusă sub asediu rapid pentru că Bodișteanu(2) șutează periculos de la patrusprezece metri balonul deviat ușor scurgându-se puțin pe lângă bara porții lui Zima în corner. Gazdele zburdă și apărarea noastră e făcută șah-mat puțin mai târziu când Rusevic(7) pune latul după o țesătură de pase gălățeană, noroc că șutul nu are forță și Zima prinde relativ lejer.Zivulic(10) își încearcă și el șansa dar mingea expediată cu sete din afara careului nu nimerește ținta; forcingul continuă și gloanțele șuieră pe la urechile noastre : Maciel(21) trimite în bară, mingea akunge la M. Silva(21) care șutează bine dar Zima se opune și mai bine, scăpăm!

Suntem paralizați, impotenți, nu reușim nimic în plan ofensiv, știu, e un deja-vu, dar parcă e din ce în ce mai greu să privești atâta suferință și neputință…În schimb băieții lui D. Munteanu zburdă prin preajma careului nostru, centrare din lovitură liberă și cap Zivulic(35) deviat puțin pe lângă, urmează o centrare a lui M. Silva și un cap al lui Maciel(37) prins de Zima, pentru ca Bodișteanu(45+1) să scape pe stânga, să intre în careu și să înțepe bășica foarte bine, Zima respinge cu greu dar se aude fluierul arbitrului care a semnalizat un offside reactivat care ne scapă de emoții. Cât despre noi, o combinație între catastrofă și dezastru, să nu ne ferim de cuvinte. 0-0 la pauză după una dintre cele mai slabe și mai oribile reprize ale Petrolului văzute de mine vreodată…

REPRIZA SECUNDA

În care sperăm să spălăm, măcar un pic, din rușinea de joc prestată în primul mitan și pare că o facem repejor, pentru că Musi(54) are primul șut la poartă și pe poartă, chiar dacă nu e cine știe ce și Stoian reține fără probleme. Doar un foc de paie? Probabil că da pentru că jocul se mută rapid la poarta cealaltă, centrare Maciel, cap Lovric(56), Zima e unde trebuie și reține.
Reușim să mai șinem și noi un pic de minge, parcă terenul nu mai e atât de înclinat spre poarta noastră, totuși la un corner gălățean, Zima iese la prins de muște și noul intrat Pop(66) e aproape să trimită cu capul în ațe dar coțofana se duce pe lângă. Intră și Irobiso care se zbate dar nu prea îi ies foarte multe, nu e panică, important e că avem în sfârșit atacant. Și ca totul să fie apoteotic, responsabilul cu cireașa pe tort, Huja(90+2) trimite bine de tot cu capul după un corner marca Țicu, Stoian se arcuiește și respinge în transversală! Belea! Fluier final! 0-0 !

E clar că e bun punctul ăsta ciugulit cu mult chin și multă jale. Care puteau fi trei sau niciunul, nu mai contează. Ce facem în schimb cu jocul pentru că, sincer să fiu, nu știu câți dintre noi mai suportă să mai asiste la tristețea asta nemărginită din primele patruzeci și cinci de minute de la Galați. Care minute de acest gen au mai fost câteva sute de-a lungul acestui campionat, să fim sinceri. Știm, scopul scuză mijloacele, dar chiar astea sunt mijloacele Petrolului,mai ales în deplasare? Mi-ar plăcea să cred că nu, iar revenirea lui Irobiso mă face să cred că se poate și altfel.Așa că poate sâmbăta viitoare ne vom dori și vom realiza mai mult decât egalite. Allez, Petrolul, allez!

”Am făcut o primă repriză slabă, le-am dat ocazia să vină cu centrări și să ne pună în pericol. La pauză am reușit să facem schimbări. În repriza a doua am reușit să echilibrăm, iar pe final puteam marca, dar cred că era un rezultat nemeritat, pentru că acest egal este echitabil. Din păcate, am avut un plan de joc, nu am reușit să îl punem în aplicare în prima repriză. În repriza a doua am echilibrat, am avut o posesie mai bună, am avut și o ocazie pe final. Ișfan a intrat bine, a pus presiune, a făcut ce i-am cerut. Îi lipsesc meciurile, nu are ritm de joc, noi l-am dorit și va intra fără probleme, la fel și Irobiso. E un jucător pe care mă bazez, care ne poate ajuta. Mai sunt meciuri de jucat, mai sunt puncte în joc, vom lupta până la capăt, vrem să scoatem maximum. Play-off-ul se joacă, am văzut că și Sepsi a pierdut, cred că se va juca până în ultimele etape, ne dorim să ajungem acolo. Perioada de transferuri este deschisă, vom vedea dacă va mai exista vreun transfer la noi”, a spus Florin Pîrvu la finalul meciului.

CASETA TEHNICA

FC Petrolul: Zima – Dumitriu (66 Irobiso), Papp, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Seto, Diomande (46 Ișfan), Jair – Musi (66 D. Radu), Grozav (85 Jefferson). Antrenor: Florin Pîrvu.

Vizualizari: 106 views

Foto: Sorin Pana