Cum seria evoluțiilor neconcludente, dar aducătoare de puncte, s-a terminat la Reșița, în sensul că evoluția lupilor a rămas la fel de subțire, dar a adus doar un singur punct, rămânea de văzut dacă băieții în galben și albastru urmau să reia șirul victoriilor în meciul cu o echipă fără identitate dar care a început să joace fotbal în ultima perioadă, Viitorul Pandurii(!) sau căruța urma să se împotmolească și mai tare în dificilul și desfundatul drum către L1.
PRIMA REPRIZĂ – Începe într-o notă de echilibru, fără faze importante la niciuna dintre porți.Care echilibru se strică la un moment dat pentru că V.Pop ne surprinde și îl surprinde pe Lungu cu o lovitură liberă bătută cu fainoșag la colțul scurt, mingea lovește stâlpul lateral de unde ricoșează la mai vechea noastră cunoștință Victoraș Astafei(21) care e la locul potrivit, cap-gol:0-1!Trebuie să reacționăm, nu putem, nu avem voie să facem pași greșiți acasă, dar, stupoare, tot șirinăsenii sunt mai periculoși, foarte periculoși chiar pentru că Bădăluță(25) ia o minge pe cont propriu și șutează periculos de la optsprezece metri dar Lungu întinde o mână și evită un nou gol care ar fi putut să provoace deranj mare de tot.Revenim în joc și revenim și pe tabelă, corner Gavrilă, cap Olaru până la Manolache(31), scă pat din marcaj care șutează cu stângul și trimite varza în ațe:1-1!Ușor-ușor ne trezim la viață și la realitate,cel mai treaz e Șaim(41) care trimite cu toată ura și frustrarea acumulată de atâtea meciuri pe bancă, superb, din lovitură liberă,Moga are o reacție cu încetinitorul și nu poate evita golul care stopează, pentru moment și murmurele din tribune:2-1!Nu e gata, mai vrem și Cioinac(43) ne mai dă, la motive de bucurie mă refer, pentru că se înalță bine de tot și trimite bășica direct în plasă, cu capul, din cornerul lui Marinescu, 3-1! Scor la pauză!Trei goluri într-o repriză, hmmm…
REPRIZA A DOUA – Ar mai fi loc să mai dăm niște boabe dar la fel de adevărat e că astea trei goluri ne aduc trei puncta și asta contează cel mai mult.Cioinac(48) e în transă, pare că mai vrea și lansează o bombiță de la douăzeci de metri dar Moga e acolo și reține.Bărboianu șarjează pe dreapta, îl vede pe Saim(50) dar turcul, talonat strâns, trimite peste din șase metri.Din nou Cioinac(55) execută în forță o lovitură liberă de la semidistanță și Moga prinde în doi timpi, apoi Marinescu(75) recuperează și șutează viclean cu stîngul dar Moga se întinde și respinge în corner.Ultima fază notabilă e lovitura liberă a lui Buia(81) care se duce pe lângă vinclul lui Lungu și meciul se încheie cu 3-1, ceea ce, oricum ai lua-o, nu e deloc rău.
Mai rău e că, după fluierul final, băieții noștri s-au strâns la centrul terenului și au salutat suporterii, după care au plecat repejor la vestiare.Ar fi interesant de știut cine a luat hotărîrea asta.Nu le-a trecut supărarea de la Reșița?Sau sunt mai sensibili și nu suportă apostrofările suporterilor, venite după un joc modest, așa cum sunt o grămadă în ultima vreme?Cred că, dacă și-au luat jucăriile și au plecat val-vârtej, ne-au dat vreo lecție?Se înșeală și, din păcate, nu au demonstrat nimic altceva decât imaturitate și infantilism, de care, sperăm să scape până etapa viitoare.Altfel, o seară care trebuia să se termine cu o sărbătoare, s-a încheiat, cel puțin pentru mine, cu un gust amar.Și nu e de la bere.
PETROLUL: Cezar Lungu – Bărboianu (Sîrghi 82′), Alb. Olaru, Ant. Manolache, Ţicu –  Bg. Gavrilă, Laur. Marinescu (cpt.), Cioinac (D. Meza Colli 68′), Saim Tudor – Şt. Blănaru (Al. Munteanu 78′), Arnăutu
Sursa poza: Razvan Pasarica
Vizualizari: 228 views