Cum pauza asta dintre tur și retur la cât e de lungă, ne-a omorât oricum, la care s-a mai adaugat vânzoleala din club datorată schimbării unui antrenor care a avut timp arhisuficient sa își dovedească limitele și unui președinte care a făcut greșeala impardonabilă de a reintra în cloaca lumii politice, pentru suporterul petrolist primul meci din sezonul de primăvară era o mare necunoscută.Se vor integra noii veniți?Va reuși antrenorul Enache să găsească inspirația șii partitura potrivite pentru o victorie de care avem nevoie ca de aer împotriva unei echipe, Dunărea Călărași, deloc de neglijat?
PRIMA REPRIZĂ – Începe cu o formula inedită a Petrolului, cu noile achiziții Răuță, Pierce și Roige în primul ”11” dar și cu renegații Deac și Blănaru care, doar pentru faptul că fuseseră deja legitimați în acest sezon la alte echipe  înainte de a veni la Petrolul, au reușit să iasă de pe lista neagră și să scape de șomaj până la vară.Dunărea începe mai bine și Bawab(8) execută o lovitură liberă de la 17 metri și Deac respinge cu capul de pe linia de șase metri.Ne revenim și începem să atacăm, corner Marinescu și același Deac(16) confirmă evoluția bună din perioada de pregătire și înscrie cu capul la colțul scurt : 1-0! E bine dar e clar că meciul nu este ușor, se dau lupte grele la mijlocul terenului acolo unde băieții noștri arată o răutate pozitivă în joc care nu poate decât să ne bucure.Fază șnur, balonul circulă pe traseul Pierce-Țicu-Deac(29), ultimul reia cu capul din săritură dar coțofana se duce pe lângă. Vrem mai mult, sperăm că și putem mai mult, Blănaru(30) e lansat pe stânga pătrunde în careu dar își prelungește prea mult mingea și Krell reșește să intervină și să îl blocheze.Trasorul lui Pierce(42) se duce peste și echipele pleacă la vestiare după o repriză dătătoare de speranțe, 1-0 la pauză.
REPRIZA A DOUA – Tot lupii sunt la conducerea jocului, ne mai trebuie o boabă să nu tremurăm până la final, Roige(49) ia o acțiune pe cont propriu dar șutează peste din afara careului.Parcă e altceva, se simte un alt aer și aici nu mă refer la noxele pe care trebuie să le respirăm în fiecare zi în Ploiești, combinații repetate pe partea dreapta și finalizare cu șut la firul ierbii al lui Bărboianu(56) dar Calancea scoate în corner. Călărășenii tresar și Bawab(59) pătrunde pe dreapta, fentă și șut cu stângul foarte puțin pe lângă bara lui Avram, după care Boboc șarjează pe dreapta, centrare înapoi până la Zaluschi(64) singurel la punctul cu var dar execuția din prima lasă de dorit și bășica se duce mult pe lângă. Mai atacăm și noi? Mai atacăm, corner Marinescu de pe dreapta, cap Deac, învălmășeală în careu, mingea ajunge la Blănaru(66) care trimite unde trebuie, adică în plasă și înscrie primul lui gol în campionat pentru Petrolul, sperăm că nu și ultimul, 2-0! Oaspeții nu se lasă copleșiți și Rusu(68) trimite violent dar Avram se remarcă și respinge un balon dificil, după care jocul intră într-o oarecare amorțeală până la lovitura liberă de la 20 de metri trimisă de Hamza(85) puțin pe lângă vinclu. După care urmează forcingul petrolist de final dar nici Roige(87) și nici Hamza(87), în aceeași fază, nu reușesc să găsească drumul spre gol dar nu-i bai de data asta…Fluier final, Petrolul 2, Dunărea 0!
E de bine, e un prim pas cu dreptul deși suntem conștienți că până vom vedea luminița mai avem de tras din greu, asta însemnând, evident, fără pași greșiți pentru că mergem pe sârmă fără plasă dedesubt.Dar, dacă Blănaru crede că se poate, Deac la fel, dacă antrenorul și directorul sportiv ne spun că se poate, noi de ce am crede altceva?Chiar, noi credem că se poate?
PETROLUL – R. Avram – Bărboianu, Andr. Răuţă, Ant. Manolache, Ţicu, Pierce, Gab. Deac(83 Saim), Meza Colli, Laur. Marinescu (cpt.)(90 Sarghi), Pol Roige, Şt. Blănaru(77 Hamza)
FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vizualizari: 3 views