Victoria reconfortantă de la Reșița, dar mai ales maniera de joc de acolo, ne dădeau speranțe pentru prima victorie pe Ilie Oană după nu mai știu cât timp. Ripensia, un adversar abordabil, doar că din ăștia am mai tot avut, ideea era să nu ne punem piedici singuri. Trei puncte obligatorii, dacă și jocul va funcționa atunci va fi și mai bine…

Bratu se bucura dupa deschiderea scorului

PRIMA REPRIZA

Începe liniștit, nepermis de liniștit chiar, asta până când Bratu(7) primește o minge în banda dreaptă, pătrunde prin fentă în centru și șutează cu stângul din afara careului.Varza ia o traiectorie care poate părea curioasă pentru unii, cum ar fi portarul Dobre, dar nu și pe cei care știu să pună fainoșag în momentul lovirii ei așa că plasa se scutură și tabela se modifică :1-0!Din nou acalmie, risipită de fâstâceala lui Manolache care se complică inutil și îi face un cadou lui Popovici(17) noroc că atacantul timișorean e egoist și preferă un șut modest în locul unei pase la Tudorache care ar fi rămas singur cu Avram.Scăpăm dar în atac nu ne avântăm, deși ar trebui să forțăm și golul doi.Lovitură liberă Vajushi și cap Ekollo(36) pe lângă din poziție mai mult decât favorabilă, din nou lovitură liberă Vajushi cu dreptul, mingea se lovește de zid și ajunge tot la albanez care șutează excelent din voleu cu dreptul de data asta, Dobre respinge cu greu în bară, iar Roige(41), atent, pe fază, pune latul din trei metri și face 2-0, scor la pauză!

REPRIZA SECUNDA

Începe abrupt, Balint(48) preia o mingie în careu și e faultat inutil de Macritchi, penalty evident executat și transformat fără emoții de Vajushi(49):3-0!Începem să ne mișcăm mai cu talent, Vajushi îl vede perfect pe Balint(57) rămas singur cu Dobre pe care îl lobează cu eleganță, coțofana se îndreaptă către ațe dar apare in extremis Macritchi care își mai spală din păcate și salvează un gol ca și făcut. Gata, ne-am stârnit, Roige(58) are o execuție de fotbalist dar transversala se opune unui șut măiastru cu stângul din afara careului iar Constantinescu(67) – o surpriză plăcută – lansat în careu șutează binișor dar Dobre e atent și respinge. Același Constantinescu centrează de pe dreapta, mingea e respinsă în primă fază dar Saim(85) e acolo unde trebuie și ia decizia care trebuie, șut din prima la colțul scurt cu pământul și 4-0! Cireașa pe tort o pune Sory(87) acesta beneficiind de un assist excelent al lui Constantinescu care îl lasă singur cu Dobre,, înțepătură fină a balonului pe lângă portar și 5-0! Scor final!

E bine.Nu extraordinar, nu nemaipomenit, dar e bine.Si mai e ceva. Mai e mult de muncă, dar de asta se pare că e conștient și antrenorul și președintele iar asta nu poate decât să ne bucure.Victoria de azi e tonică, pe fondul unui joc rezonabil dar care poate să crească în meciurile următoare, poate chiar , de ce nu, la Miercurea Ciuc.Până atunci ne bucurăm, dar cu apă rece nu ne îmbătăm.Mă rog, acum depinde ce preferă fiecare, alb sau roșu, sec sau demisec….

Diarra, pariul lui Moldovan
"Normal că sunt mulţumit. Am fost foarte concentraţi, am câştigat de o manieră categoriă. Asta îmi doresc de fiecare dată. Dacă suporterii sunt fericiţi, sunt şi eu fericit, echipa este fericită. Sunt un idealist şi vreau un joc spectaculos, orientat pe atac. Tot timpul mi-am dorit acest lucru, am reuşit să marcăm cinci goluri, am mai avut situaţii. De mâine ne concentrăm pe ceea ce va urmă că luni ne aşteaptă un meci foarte dificil la Miercurea Ciuc. O echipă robustă, solidă, pe un teren greu. Tot timpul sunt lucruri de pus la punct. Trebuie să mai reglăm lucruri. Nu trebuie să oferim posibilitatea adversarului să prindă încredere" - VIOREL MOLDOVAN

CASETA TEHNICA

Marcatori: Bratu (7), Roige (41), Vajushi (49, pen.), Saim Tudor (85), Diarra (87).

FC Petrolul: Avram – Mendoza, Meijers, Manolache, Țicu – Lax – Bratu (62 Constantinescu), Ekollo (83 Matiș), Roige (cpt) (62 Salifu), Vajushi (74 Saim Tudor) – Balint (74 Diarra). Antrenor: Viorel Moldovan.

Vizualizari: 315 views

Foto: Răzvan Păsărică, Cristi Stavri.