Lupta acerbă din vârful Ligii a doua nu surprinde pe nimeni, toți am fi vrut să fi țâșnit deja în fruntea clasamentului și să ne uităm de sus la lupta pentru locul doi însă realitatea din teren de la meciurile Petrolului de până acum a fost, de multe ori, departe de așteptările noastre.Așa că și meciul de la Pitești, la fel ca toate celelalte, se anunța unul dificil, important era să plecăm de acolo neînvinși…
PRIMA REPRIZĂ – Începe cu Petrolul mai dornică de făcut treabă, mai prezentă în joc, în timp ce gazdele nu reușesc mare lucru.Blejdea(10) totuși, primește o minge la marginea careului, profită de marcajul larg al apărării noastre și șutează cu sete la colțul scurt, Lungu e acolo și intervine, dar intervine defectuos pentru că mingea îi sare ciudat din braț, se învârte agonizant în aer și apoi se duce cuminte în plasă!1-0!Încercăm să reacționăm dar nu o facem cu prea multă convingere, șuturile lui Șaim(20) și Arnăutu(44) care trec puțin pe lângă poarta lui Ducan au fost singurele acțiuni mai acătării ale noastre într-una din reprizele care poate intra liniștită în Top 3 al celor mai dezamăgitoare din acest tur de campionat.Cum gazdele n-au mai mișcat nimic nici ele, echipele au plecat la vestiare cu tabela indicând un 1-0 nemeritat, dar dureros de adevărat.
REPRIZA A DOUA – Cum impresia lăsată de Petrolul în primul mitan a fost una foarte departe de cea a unei echipe cu pretenții la promovare, adică o impresie lamentabilă, rămânem surprinși, chiar perplecși la ce vedem în al doilea mitan: o echipă, cea în galben-albastru, complet metamorfozată, care nu pare, chiar este hotărâtă să tranșeze disputa în favoarea ei. Lovitură liberă de la semidistanță executată bine de Șaim(48) dar Ducan scoate de la rădăcina barei, Arnăutu se zbate în careul advers de unde scoate o minge pentru Ștefănescu(49) dar șutul acestuia, din poziție foarte bună, se duce puțin peste transversală, e asediu la poarta gazdelor, Ștefănescu îî pune unt pe pâine lui Gavrilă(50), adică îi pune mingea pe cap dar nu e suficient pentru că lovitura nu a fost una fericită și reușită și mingea se duce pe lângă stâlpul unui Ducan spectator.Of,of,of!La naiba, trebuie să intre, și intră pentru că Șaim șerpuiește în zona centrală, intră în careu și îi pune mingea perfect lui Arnăutu(57) care are o execuție de fotbalist de rasă, din prima, la colțul lung, în plasa laterală, aproape de vinclu:1-1!Tot Sergiu-gol (59) încearcă poarta cu un șut de la marginea careului dar Ducan e acolo, există o singură echipă pe teren și aceea e Petrolul, Șaim face legea pe stânga, centrează pentru Blănaru(82) care trimite, din poziție incomodă, cu capul peste, vrem mai mult pentru că putem mai mult, însă execuîia lui Serginho(85) din șase metri,cu stângul ,pe spate, e un pic pretențioasă și bășica ia înălțime și se duce peste.Lungu prinde lovitura liberă a lui Grecu(90) și fluierul final găsește cele două echipe la egalitate pe tabelă:1-1!
Egalitate nemeritată, după aspectul jocului, pentru că, per ansamblu, Petrolul a arătat mult mai mult fotbal și ar fi meritat victoria.Dar nu e o nenorocire, important e am plecat neînvinși și, mai important, e jocul din cel de-al doilea mitan, unul care se potrivește unei echipe care își propune promovarea pe prima scenă fotbalistică și care ne dă speranță pentru un rezultat și mai bun la Turnu Măgurele.Acum, că ceața de aseară care nu s-a risipit, a risipit supărarea dintre echipă și suporteri, credem mai mult ca oricând că se poate să ne întoarcem victorioși miercuri!Și mai știm că și voi credeți!Hai Petrolul!
PETROLUL: Cezar Lungu – Bărboianu, Alb. Olaru, Ant. Manolache, Ţicu – D. Meza Colli, Cioinac (Ştefănescu 46′, Măd. Mihăescu 80′) – Bg. Gavrilă (Şt. Blănaru 58′), Laur. Marinescu (cpt.), Saim Tudor – Arnăutu
Sursa poza: FcPetrolul.ro / Razvan Pasarica
Vizualizari: 170 views