– Am incercat sa gasim explicatii pentru jocul Petrolului. Unele sunt obiective: schimbari masive la nivel de lot, antrenori si de aici probleme de necunoastere la toate nivelurile de la conducerea administrativa si cea tehnica dar si la cea cu partenerul-finantator. Dar e prea mult. O mare parte din tur a fost un joc neplacut, deparca vroiam sa gonim spectatorii de la stadion. Jocul a fost mai bun in ultima vreme dar a venit meciul cu Buzaul care ne-a dat peste cap – 4-5 ocazii mari si o repriza secunda cu un gol primit, care nu mai la fraieri se poate intampla, noi in postura de fraieri. Si in loc de 3-4 la zero, s-a transformat in 0-1. Acele puncte costa enorm in ciuda declaratiilor linistitoare.
– Suntem in postura de a fi sau a nu fi. Toata lumea, jucatorii si antrenorul au un ultimatum. Minim 4 puncte si daca nu se vor lua punctele, se vor lua masuri drastice. Pacat ca puteam avea un banchet frumos la sfarsit de an.
– Toate cele 3 egaluri obtinute in deplasare sunt puncte pierdute. Trebuie sa castigam toate acele 3 meciuri: la Resita, la Pitesti si la Turris.
– Singura faza pozitiva e ca adversarii nostri au fost aliatii nostri, pierzand puncte etapa de etapa. Este incredibil si foarte neplacut ca nu profitam.
– Amintitile ne chinuiesc mai ales cand apar ratarile care de multe ori se traduc in esecuri. Deja adversarii ne stiu, prima repriza suntem buni dar in a doua repriza ne pierdem.
– Pe mine ma necajeste rau rau situatia asta, nu sunt obisnuit si nu vreau sa fiu. Umilintele sunt prea multe si cand sunt multe incep sa lase urme si se traduc prin neincredere. Si eu am momente cand sunt neincrezator in noi, in grup si te intrebi unde nu functioneaza lucrurile. Te gandesti la toate: selectie, pregatire fizica cu picatul in repriza secunda desi parametri arata bine, avem si mental coach.
– Un buget, cel mai mare din liga a doua, un lot cu numarul de jocuri in Liga 1 – suntem de departe campioni si atunci vi si te intrebi ce se intampla. Am vrut sa blocam salariile dar nu se accepta la nivel de grup, partener-finantator. Tot cei de aici, cu toata onestitatea, nu am avut conditiile de aici. Jucatorii spun acelas lucru. Si atunci dai cu pumnul in masa pentru ca nu se mai poate asa. Dupa cele doua jocuri, asta se va intampla. Nu o spun ca sa-i speri.
– Nu imi asum 100% din varii motive. Poate si din cauza mea ca nu am fost mai ferm. Eu intotdeauna am respectat pe toata lumea. Le respect munca, atu atunci cand este o munca onesta dar aici am niste indoieli.
– Jucatorii astia, cei ce fac parte acum din lot, nu au demonstrat ca sunt haita aia ce sfasaie din adversari. Am spus ca vom pierde si meciuri dar ca atunci cand vom face asta ne vom bate pana la ultima picatura. Dar nu s-a intampla asta si ma doare. Si stiu si de ce. In grup sunt cateva elemente pertubatoare ce vor fi eliminate. De remercat ca nu au fost lasati in pace nici de spectatori si publicul i-a remarcat pe acestia.
– Spectatorul ploiestean este cunoscator de fotbal. Eu stau in tribuna si aud niste aprecieri de parca ar fi spuse de mine. Asta inseamna ca suntem pe aceeasi lungime.

– Nu-mi aduc aminte sa fi fost vreun joc sa fi stat linistit, poate cu Viitorul Pandurii. Eu imi doresc sa avem acel 2-0 periculos dar noi avem acel 1-0 si nu-l pastram. Ceva nu e in regula, in conditiile in care lotul asta ar trebui sa-ti dea linistea. De la portar. Imi pun intrebarea daca nu cumva unii sa nu fie doar jucatori de amicale, unde au aratat alta fata.
– Manolache, Olaru au devenit titulari, ei au fost cei mai siguri in ultima parte. Sunt intrebari care pe logica nu are explicatie vizavi de ceilalti.
– Cel mai mult ma dezamageste rezultatul, as fi preferat sa ne blameze lumea ca jucam inestetic dar lideri in campionat. Si le puteam avea doar acasa, puncte risipite prosteste. Si in deplasarea puteam sa luam si mai multe.
– Ma nemultumesc inconstanta in joc, ca pornim intr-un ritm si terminam in acelas ritm. Fluctuatiile ne pun in situatia delicata, dupa doua etape din retur, avem o decizie foarte grea in privinta fiecarui jucatori, multi au avut momente bune dar si de absenta totala.
– Jumatate din lot as da afara. E o parere, decizia dupa ce luam toate analizele, inclusiv de pe instat – niste date seci dar completeaza niste pareri pe care ni le-am facut meci de meci si antrenament de antrenament.
– Se poate pune problema despartirii si de Stoican si de Stan. Cat timp sanse sunt de promovare, si sunt, dar ele trebuiesc exploatate. Am pierdut prea multe puncte, pentru mine e un dezastru, altii am vazut ca sunt mai intelegatori. Am pierdut prea multe meciuri.
– E un semn de intrebare arbitrajul. Avem un observator pentru arbitraj la fiecare meci si cred ca o sa renuntam la treaba asta. Dar sa fim sinceri: am pierdut numai si numai pe mana noastra.
– Au fost si sunt momente mai putin dorite privind comunicarea intre partenerul finantator si conducerea administrativa. Vreau s-o pun pe seama necunoasterii. Cred ca nu ne cunoastem foarte foarte bine si apar niste discutii inevitabile, mai ales ca rezultatele nu sunt cele dorite. Nu au fost zile numai cu soare. Asta pot s-o spun.
– Mi-am facut de doua-trei ore bagajul dar mi-l fac defnitiv dupa ce promovam. Asta ca se stie. Vreau sa plec prin demisie. Pentru ca fiecare om are un „eu” al lui care tine de sanatate, de familie. Cand iei o decizie le iei in calcul pe toate. Si asta e foarte ferm. Am zis un lucru si ma tin de cuvant.
– Intr-o normalitate a colaborarii si a comunicarii se poate promova. E loc de mult mai bine pe toate palierele. Facem o analiza dupa terminarea turului si toate lucrurile astea se vor pune pe tapet.
– Pe 11 decemberie avem sedinta la Bucuresti. Iau in calcul si faptul ca as putea sa-mi dau demisia atunci si sa nu fiu in retur aici. Si repet, vom promova atata timp cat lucrurile vor functiona asa cum imi doresc eu: profesionist! Sa se retina! Fara niciun amestec, cu atributiuni complete cu 100% si nu cu 99% sau 50%.

Sursa: emisiunea Neconvential (Republica News)