Toti stiam ca la Miercurea Ciuc ne așteaptă un meci greu.Dar mai știam și că avem mijloacele fotbalistice necesare să plecăm de acolo cu trei puncte.Un prim ”11” conturat deja și care se omogenizează pe zi ce trece, un pic de noroc și un arbitraj decent, cam astea ar fi ingredientele necesare unei victorii care ne-ar aduce pe podiumul ligii secunde…

PRIMA REPRIZA

Începe pe o vreme numai bună de jucat fotbal cu un soare blând de toamnă târzie, un pic cam neobișnuit la final de septembrie  pentru o zonă aflată destul de aproape de polul frigului la noi.Furtuna începe însă repede în jocul Petrolului, Vajushi îl lansează bine de tot pe Balint(2), parcă am mai văzut filmul ăsta, nouarul nostru țâșnește și e ciupit de Intsidis, parcă totuți în afara careului, însă arbitrul vede altfel și arată punctul cu var.Execută, bineînțeles Vajushi(3), în plasa de sus, și punctează startul fulminant petrolist :0-1! Tot haita galben-albastră are inițiativa, Vajushi centrează de pe dreapta și Roige(18) reia din prima dar mingea se duce pe lângă. Tresar și gazdele și Meszaros(23) șutează inteligent de pe loc dar nu reușește să nimerească poarta, balonul scurgându-se pe lângă bara stângă a lui Avram.Fază de manual un pic mai târziu când Ekollo îl lansează pe Balint, șarjă pe dreapta a atacantulșui nostru și centrare înapoi până la Vajushi(33), preluare a albanezului și șut cu mult fainoșag cu dreptul care face inutilă intervenția lui Rybansky:0-2! După care urmează o perioadă de relativă acalmie, întreruptă de marcajul larg al apărării noastre de care profită Gonzales(45), pătrundere frontală a acestuia și șut cu stângul puțin pe lângă și echipele merg la odihnă: 0-2 scor la pauză.

REPRIZA SECUNDA

Debutează aproape la fel de abrupt ca și prima, cu o pătrundere vijelioasă în careu a lui Balint(50) care e oprit prin fault de Apro însă, stupoare, arbitrul vede  cu totul altceva adică simulare și galben pentru atacantul nostru. Gazdele încearcă câte ceva, nu prea le iese totuși, lovitură liberă de pe dreapta, mingea e înalțată în careul oaspeților, o bâlbâim și nu reușim să respingem așa că Bausa(57) nu stă prea mult pe gânduri, șut și Avram scoate mingea din ațe:1-2! Ciucanii mai au o lovitură liberă a lui Kalman(63) la care se remarcă Avram care de data asta boxează cum trebuie după care Balint(72) reușește să facă o nefăcută din prea multă adrenalină, poate, pentru că intră cu talpa imprudent și face rost de al doilea galben, egalitatea numerică fiind restabilită repede urmare a unei intrări grobiene a lui Janos(74) la Avram. Nu mai urmează nimic notabil până la sfârșit, 1-2 scor final!
Victorie incontestabilă. Pentru care toată echipa merită felicitată. Dar în special un squipetar cu har, ce cu mingea a demonstrat că are habar: Vajushi! Nu e timp prea mult de sărbătorit totuși.Iar dacă azi am fost în grafic, același grafic spune că sâmbătă trebuie să batem și Dunărea Călărași! Hai Petrolul!
”Ce am anticipat înaintea meciului, că vom avea un joc crâncen, s-a adeverit. Puteam face 3-0, le-am spus că e foarte important să închizi meciul. La 3-0 era mult mai ușor. Oricum, e o victorie muncită, trei puncte foarte importantă pentru noi, cu suferință, dar ne-am apărat excelent, cu organizare foarte bună. Adversarul, chiar dacă a mai presat, nu a mai găsit soluții. Vreau să-mi felicit băieții, mă bucură enorm această victorie. Campionatul e lung și sunt convins că vom mai avea astfel de momente. E cea mai frumoasă victorie. Astea sunt victorii muncitorești. Când te îmbraci în salopetă și dai drumul în teren la turație maximă. Am întâlnit o echipă agresivă. E una dintre cele mai frumoase victorii. Dacă dau un gol mai mult decât adversarul e la fel ca și cum aș câștiga cu 5-0” - VIOREL MOLDOVAN

CASETA TEHNICA

Marcatori: Bauza (58)/Vajushi (3 – pen., 33)

FC Petrolul: Avram – Mendoza, Meijers, Manolache, Țicu – Nir Lax (64 Salifu) – Bratu (46 Constantinescu), Ekollo (88 Răuță), Roige (cpt) (76 Buhăescu), Vajushi (88 Botic) – Balint. Antrenor: Viorel Moldovan.

Vizualizari: 309 views

Foto: fcpetrolul.ro/Razvan Pasarica

Rezumat

Declaratii VIDEO