Dupa una rece sloi, infrangerea de la Clinceni, urmata de mazilirea cu repetitie a lui Tavi Grigore si numirea ca principal a lui Mugurel Cornateanu, a urmat una calda, tonica, victoria de la Snagov care a mai sters o cuta, doua, de pe fruntile pe buna dreptate incruntate ale suporterilor petrolisti. Ultimul meci din 2019 al Petrolului care, vrand-nevrand inseamna si ultimul meci sub colorile Petrolului al unora dintre baietii echipati azi in galben si albastru, aducea la Ploiesti o noua reprezentanta din judetul Ilfov, CS Balotesti, o trupa care a dat semne de trezire la viata in ultima perioada. Cum si noi speram ca in scurt timp sa nu mai trebuiasca sa jucam de la ora 12, cele trei puncte erau obligatorii sa ramanem in plutonul fruntas, daca evadarea a fost imposibila, cel putin deocamdata…
 
PRIMA REPRIZA – Incepem hotarati pe treaba si Herea(9), preferat surprinzator lui Arnautu, suteaza puternic din careu dar cotofana se duce peste. Urmeaza Saim(10),pe modulul deja vu, adica dribling cu dreptul si sut cu stangul. In blocaj. Din nou Herea(12), cu pofta de joc, as zice, si cu o lovitura libera bine executata dar care e scoasa de sub transversala de Fulga.Alta gaselnita a lui Cornateanu, e vorba de Grecu(21) care probabil prinzand minute a prins si incredere, isi face simtita prezenta si suteaza cu sete din afara careului dar mingea se duce putin pe langa. Lucrurile nu merg rau, lui Saim ii ies centrarile cu stangul, la una dintre acestea, Neagu il busculeaza evident pe Marinescu(32), penaltyul just acordat fiind transformat fara emotii de acelasi Marinescu(33):1-0! Grecu(41) face legea pe stanga, danseaza pe linia de fund si prefera un sut dintr-un unghi aproape mort in locul unei pase in spate, si portarul se opune, evident. Nu ne retragem(!), Tiganasu centreaza perfect pentru Ghinga(42) care loveste balonul cu capul, inselator, dar Fulga se intinde si reuseste sa respinga. Verticalizare marca Marinescu pentru omniprezentul Grecu(44) care ramane singur fata in fata cu Fulga, in mod normal ar trebui sa fie gol, dar nu e, pentru ca tanarul Robert nu e foarte hotarat si nici nu suteaza, nici nu paseaza, 1-0 pe tabela la pauza se pastreaza.
 
REPRIZA A DOUA – Incepe bine, cu un corner executat slabut de Marinescu, continuat de o balbaiala a apararii balotestiene, o executie acrobatica a lui Herea, o respingere a lui Fulga si o trimitere a balonului in ate a speculantului Cazan(53): 2-0! Tiganasu(58) are o sansa din lovitura libera dar balonul se duce peste, Cruceru incepe si el sedintele de crosetat pe dreapta, urmeaza o pasa inapoi la Ghinga(62) care suteaza asa si asa dar mingea ricoseaza din Marciuc suficient cat sa-l pacaleasca pe Fulga si sa modifice tabela:3-0! Nu e decat o singura echipa pe teren, dupa nu stim cate vreme, Saim(74) finalizeaza cu stangul o actiune prelungita de atac dar mingea se duce putin pe langa, Marinescu(75) mai vrea o boaba si egoismul il face sa suteze peste in loc sa paseze la Saim, liber pe dreapta; dupa care urmeaza o faza decupata din Primera cu Grecu patrunzand pe stanga si executand o rabona de manual, mingea il ocoleste pe Fulga si se asaza cuminte pe fruntea lui Arnautu, aflat la 37 cm de linia portii:4-0! Miroase a sangerete dar si a sange, Cruceru(80) suteaza nu foarte tare, mingea e deviata din nou dar Fulga are un reflex de portar cu staif si respinge.Saim(83) vrea si el sus pe tabela dar lovitura libera se duce in plasa laterala pe dinafara; ne-am dezlantuit, un doi excelent intre Cruceru si Olaru, urmat de o centrare cum de mult nu am mai vazut a fundasului nostru si un cap excelent al lui Marinescu(84) care trimite balonul sub transversala:5-0! Nini Popescu(86) incearca si el din lovitura libera dar mingea se duce pe langa, dupa care, dincolo, la un moment de visare al defensivei noastre, Ghita(88) pune capul si il invinge pe Bolboasa din sase metri:5-1!Incheiem asa cum am inceput, adica in atac, dar Fulga nu mai vrea sa ne bucuram deloc si scoate pe rand suturile lui Cruceru(90) si Arnautu(90+1).Scor final:5-1!
 
Am cam uitat cum e sa invingi la mai mult de un gol diferenta. Aceasta victorie evident, e una reconfortanta, dar, nu e un secret pentru nimeni ca lupta e grea si la anul, va deveni una de gherila. Au trecut 21 de etape din acest campionat Serie B, cu bune, cu mai putin bune, cu rele si cu unele catastrofale dar… asa e in fotbal…Important e sa invatam din greseli, si ele, incepand din vara, nu au fost putine. Si, pentru ca vara viitoare sa ne bucuram cu totii, trebuie sa ne apucam serios de treaba.Nu de saptamana viitoare, nu de luna viitoare. De maine.
 
PS. Aici se termina Letopisetul lui Mugurinho pe anul 2018. Cu cronici mai bune sau mai putin bune, in functie de inspiratie sau de lipsa ei. Dar daca totusi v-a placut, cat de cat, o sa ma mai suportati si la anu’. Pana atunci, 2019 sa ne faca sa scoatem din fonoteca un cantec pe care nu credeam sa-l mai vrem sa-l fredonam, dar pe care o sa fim nevoiti, cu cat mai repede, cu atat mai bine:” Ale Petrolu’ ale / Ale Petrolu’ ale / Adioooo seriee B!”
 
PETROLUL: Bolboaşă – Alb. Olaru, L. Cazan, Fl. Plămadă, Ţigănaşu – Ghinga, Ant. Cruceru – Rob. Grecu, Laur. Marinescu (cpt.), Cl. Herea – Şaim
Sursa foto: Razvan Pasarica / fcpetrolul.ro