Leo Grozavu a fost invitat in cadrul emisiunii „Pasul la Ofsaid” realizata de Cristian Anghelescu. Cele mai importante declaratii ale acestuia in randurile de mai jos:

„Imi doresc un lot care sa-si pastreze nucleul si la anul. Nu vreau sa mai schimbam 15 jucatori.

Avem un buget bun dar nu putem sa oferim salarii de prima liga cand noi evoluam in liga secunda. Nu ar fi corect sa facem lucrul asta. In general, in prima liga, cred ca platim prea mult. Jucatorul trebuie platit atunci cand umple stadionul.

De la liga a treia la liga a doua, fara sa supar pe cineva, lotul a trebuit sa sufere modificari. Diferenta este foarte mare intre cele doua ligi si daca ne propuneam ramanerea in liga a doua pastram mai multi jucatori. Dar vrem promovarea.

Ne dam seama ca facem eforturi sa aducem jucatori peste media ligii a doua dar nu vreau ca lumea sa creada ca aici a venit Mesia. Nu-mi place sa spun lucruri mari, eu nu sunt omul cuvintelor ci omul faptelor.

Am muncit sa ajung la prima liga, am facut cumva un pas in spate animat de ceea ce inseamna Ploiesti si Petrolul. In 5 – 7 ani cred ca Petrolul ca deveni un club puternic al Romaniei. Atata timp cat investesti corect – stadionul, orasul si suporterii sunt in regula – sunt toate premisele de a performa.

Eu vreau o rabdare bine inteleasa. Indiferent cat de buni sunt jucatorii adusi trebuie sa existe o perioada de acomodare. Intre 3 si 6 luni echipa trebuie sa se exprime la un anumit nivel. Una din alegerile mele legate de jucatorii adusi – caracterul a contat poate mai mult decat calitatea fotbalistica.

Mi-as dori inca 6 fotbalsiti. Mai vine inca unul, chiar se antreneaza deja cu noi. Tiganasul va semna cu noi, cred ca pot sa-i dau deja numele. Imi place tipul lui de jucator.

Strainii au o alta mentalitate si sunt peste noi. Dar suntem in Romania si prefer de regula romani. Nu ca sunt nationalist dar daca aduc straini prefer sa aduc straini ce sunt peste ce avem in lot.

In 2014 pierdeam cu Botosaniul la Ploiesti cu 3-0 si doi ani mai tarziu castigam cu 4-0. E clar ca ceva nu a fost in regula in cei doi ani de zile.

Mie imi place atacul. Am fost un fundas provenit din atacant. Eu cred ca spectatorul trebuie sa vada si spectacol.

Capitanul cred ca va fi din astia noi dar el trebuie sa-si castige respectul vestiarului. Eu cred ca antrenorul stie cine trebuie sa fie capitan intr-o echipa. Nu-l pun ca sa ma informeze ce se intampla in vestiar. El trebuie sa fie recunoscut de vestiar, nu sa-ti puna patronul banderola pe mana ca-n alte cazuri in prima liga.

Imi doresc ca suporterii sa fie alaturi de echipa si sa sustina echipa. Vreau sa aiba putina clementa fata de partea de inceput. Eu cred ca Petrolul nu poate sa reuseasca daca nu are un front comun create de conducatori, antrenori, jucatori, suporteri si presa.”