Prea multă vorbărie nu își are rostul, toată lumea e conștientă că orice alt rezultat la Miercurea Ciuc în afara victoriei face promovarea în acest an la fel de posibilă ca și stoparea încălzirii globale. Nu e suficient ca ceilalți să se împiedice într-o veselie, mai trebuie ca și noi să reîncepem să învățăm să înscriem și să producem puncte…

PRIMA REPRIZĂ – Începe, inexplicabil, cu Marinescu lipsind dintre titularii lupilor, rămâne ca și temă pentru acasă de clarificat motivele absenței acestuia. Pare că totuși merge treaba și așa pentru că Bărboianu pune niște fainoșag într-o centrare care pică pe fruntea lui Meza Colli(9) dar acesta, liber pe șase metri, trimite puțin pe lângă poarta gazdelor. Vrem să facem legea pe teren pentru că rămânem sus, Saim(13) sutează de la semidistanță dar Gyenge prinde iar o schemă din corner îl găsește pe Roige(16) în poziție ideală dar spaniolul înalță zmeul. Ciucanii tresar și ei și tresar bine de tot, Marrone șarjează pe flancul drept al apărării noastre, e întâmpinat de Răuță(!) pentru că Bărboianu era la coadă la kurtos, centrare  impecabilă și lovitură de cap Casiadi(19)care ne lasă cu gura căscată și pe noi și pe Avram, mingea ducându-se cuminte în vinclu: 1-0!Acuzăm șocul, Deac, cu o evoluție ștearsă, cu care, din păcate, începe să ne obișnuiască, pierde ușor un balon, Bauza(31) atât așteaptă dar norocul e că mingea se duce peste.Până la sfârșitul reprizei nimic demn de semnalat pentru că mersul în gol al lui Blănaru nu mai surprinde pe nimeni iar capul slab al lui Meza Colli(38) prins de Gyenge și șutul peste din lovitură liberă al lui Saim(44) nu pot fi trecute în dreptul fazelor periculoase.Periculoasă e însă tabela : 1-0 la pauză.

REPRIZA A DOUA – E cazul să schimbăm ceva, e musai dacă mai vrem ceva de la această partidă. Totuși Enache e de altă părere și de la vestiare ies aceiași băieți în galben și albastru. Bărboianu centrează dar capul lui Saim(47) se duce pe lângă iar dincolo Erdei(51) pătrunde prin apărarea petrolistă rarefiată și șutează în plasa laterală exterioară.În sfârșit, mâinile moarte Blănaru și Deac lasă locul lui Hamza și Marinescu, poate acum (ne) revenim, dar ciucanii nu se bagă cu fundul în poartă, dimpotrivă și Schieb(58) șutează sănătos dar Avram e atent și reține, repede la poarta cealaltă unde stângul lui Saim(58)îl face remarcat pe Gyenge care respinge cu greu în corner. E momentul asaltului prelungit , e totul sau nimic, haita se năpustește în atac, Marinescu centrează bine pentru Saim(61) care plonjează și reușește să înțepe mingea spre poartă dar Gyenge e în zi mare și respinge de lângă bară. Presiunea crește, corner Marinescu, cap Meza Colli(62), prinde Gyenge, acțiune cursivă, Hamza înapoi pentru Roige(64) care nu acoperă balonul cum ar fi vrut și mingea se duce peste, la fel se întâmplă și cu șutul lui Marinescu(74), minutele se scurg agonizant și nu se întâmplă nimic consistent. Ba da, intră Arnăutu! Centrare de pe stânga a lui Roige, cap bun Saim la colțul lung, Gyenge e pe minge dar scapă săpunul și Arnăutu(77) e acolo, în buza porții, cum îi place lui și nouă pentru că reușește să împingă varza în ațe și să aducă egalarea: 1-1! Mai trebuie o boabă, mai e timp de o boabă, Younes recuperează o minge aproape lipit de tușă, ridică privirea și îl vede pe Arnăutu, pasă lungă și tare pe poziție viitoare interceptată de Palmeș(82) care face un talmeș-balmeș și îl lobează, fără să vrea, pe nefericitul Gyenge, ieșit și el la intercepție: 1-2! Și cu asta-basta, scor final!

Astfel de meciuri nu sunt recomandate persoanelor cu diverse probleme de sănătate.Orice meci e pe muchie de cuțit, dar aici, la Ciuc, cuțitul a fost unul ascuțit rău.Nu știu voi dar încă una din asta, și mă refer la partidă, nu la bere, și mă duc! Direct la balamuc!

PETROLUL: R. Avram – Bărboianu (cpt.), Andr. Răuţă, Manolache, Ţicu – Pierce (Arnăutu 72′), Gab. Deac (Laur. Marinescu 56′), Meza Colli – Tudor Saim, Şt. Blănaru (Younes 56′), Pol Roige
Vizualizari: 1 views
Foto: Bogdan Balas.