Nu mă refer, evident, la meciul cu lanterna din Braila, al cărui deznodământ, oricât de imprevizibilă a fost haita lupilor galbeni în acest sezon, îl știam încă dinaintea primului fluier al arbitrului. Mă refer la metabolismul suporterului ploieștean care, nemaiasistând de ceva vreme la un meci pe Ilie Oană de la ora 11, a uitat parcă drumul stadionului…


PRIMA REPRIZĂ – Începe domol, cu Petrolul combinând la mijlocul terenului și cu o echipă de la malul Dunării care, spre lauda ei, nu practică antifotbalul ci încearcă să pună mingea jos și să construiască, atât cât se poate.Rusu(10) e primul care dă trezirea, șutul de la 16 metri se duce însă puțin pe lângă.Apoi Moldoveanu(13) pătrunde frontal și modifică tabela:1-0 iar Ștefănescu trimite și el un șut din afara careului dar Moldoveanu prinde. Moldoveanu nostru patrunde pe dreapta, pasă inapoi până la Rusu(16) care șutează la colțul lung și face 2-0.Mai departe,combinație de efect Moldoveanu – Pușcaș(22), șut cu dreptul al ultimului și 3-0! Din păcate, decizia inexplicabilă a antrenorului Mulțescu ne privează de ocazia de a-i vedea la lucru pe Enache,Bratu&Co., aceștia neprinzând nici măcar banca de reserve!Urmează un cap al lui Cazan(24) peste, o pătrundere a lui Moldoveanu(30) încheiată cu un șut puțin pe lângă; corner de pe stânga, mingea ajunge la Moldoveanu care șutează așa și așa, pe acolo se află și Cazan(39) care pune latul și schimbă traiectoria verzei care se oprește în ațe:4-0!Oaspeții tresar, corner Ciucureanu și Căruță(44) se înalță imperial și pune mingea cu capul la vinclu : 4-1! Ar mai fi un șut al lui Ștefănescu(45) prins de Moldoveanu și tabela la pauză arată 4-1.


REPRIZA A DOUA – Nimic nou, același scenario cu ai noștri atacând aproape non-stop.Centrare Țigănașu, cap pe lângă Moldoveanu(50), același Țigănașu, cu un ridicat apetit ofensiv, recuperează, centrare înapoi pentru Rusu(51) care pune dreptul și trimite sub transversală:5-1!Continuăm cu un șut Ștefănescu(60), prinde Moldoveanu și o lovitură liberă N.Popescu(60) puțin peste vinclu.În ritmul ăsta rămân fără cerneală, un-doi excelent Ștefănescu(61) – Pușcaș îl găsește pe primul frontalla 13 metri de poartă, singur cu Moldoveanu, deci 6-1! Nu e timp nici de mers la budă pentru că Moldoveanu(62) pătrunde pe dreapta și mai scutură plasa o dată: 7-1! Ștefănescu(67) înalță zmeul din poziție ideală, Rusu(70) scapă pe stânga dar Moldoveanu iese bine și se opune inspirat, șarjă Ștefănescu(71) pe stânga și șut cu stângul dar același Moldoveanu se opune în doi timpi.Iar Ștefănescu(72), iar pe stânga, iar intră în careu, dar de data asta șutează cu dreptul și face 8-1!Brăilenii au și ei totuși un zvâc, atunci când Jallow(75) îî face un pic de otită lui Ghinga, pătrunde în careu dar Brânză e pe fază.Mergem totuși dincolo repede pentru că Țigănașu centrează cum trebuie și Ștefănescu(80) pune latul tot cum trebuie: 9-1!Gata, că am obosit!Scor final!
În concluzie, trei puncte în desaga din care s-au rispit atâtea de-a lungul acestui campionat.Un bun antrenament cu public la care ar fi meritat, totuși, să participe și câțiva din puștii noștri U19. În fine, mai schimbăm o perfuzie și ne uităm la tv la ce fac băieții de la Târgoviște, Cluj, Clinceni. Azi a fost greu, cu trezitul, băutul cafelei pe repede înainte și ajunsul la stadion la o oră nepotrivită.Dar poate că ar trebui să ne obișnuim.Sau nu?


PETROLUL : Brînză – Borza (82 Olaru), Cazan, Ghinga (cpt), Țigănașu – Pușcaș, Chindriș – R. Moldoveanu (74 Țicu), Tudor Șaim (46 N. Popescu), Ștefănescu – Rusu.
Foto: fcpetrolul.ro/sportpictures.eu
Vizualizari 114 views